Dolandirildim mı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SELO BEY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SELO BEY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
502
Merhaba arkadaşlar.bugun annemin telefonuna resimdeki gibi bir mesaj geldi.Oguzhan Hız diye birinden.Ve resimde de gördüğünüz gibi hızli iade formu oluşturmak için tıklayın yazıyor.ben zaten zararlı bir link olduğunu anladım fakat.meraktan linke tıkladım.qnb Finansbank TC kimlik ekranı falan çıktı.ama linke tıklamak dışında hiçbir bilgi vb doldurmadim.İsin ilginç yanı linkte tıklayınca sağ alt köşede destek yazıyordu.Oraya tıklayınca gerçek qnb finasbank sayfasına bağlanıyordu.Ve telefon numarası falan da gnb finansbankindi.acaba linke tıklamakla kart bilgileri vb kopyalanmış midir?

Ek olarak şuan linke tıkladığımda linke girilmiyor.sadece link kısaltma ekranı çıkıyor

Çok acil cevaplarınızı bekliyorum..

Resim:IMG_20210101_223025 - Hızlı Resim

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Merhaba arkadaşlar.bugun annemin telefonuna resimdeki gibi bir mesaj geldi.Oguzhan Hız diye birinden.Ve resimde de gördüğünüz gibi hızli iade formu oluşturmak için tıklayın yazıyor.ben zaten zararlı bir link olduğunu anladım fakat.meraktan linke tıkladım.qnb Finansbank TC kimlik ekranı falan çıktı.ama linke tıklamak dışında hiçbir bilgi vb doldurmadim.İsin ilginç yanı linkte tıklayınca sağ alt köşede destek yazıyordu.Oraya tıklayınca gerçek qnb finasbank sayfasına bağlanıyordu.Ve telefon numarası falan da gnb finansbankindi.acaba linke tıklamakla kart bilgileri vb kopyalanmış midir?

Ek olarak şuan linke tıkladığımda linke girilmiyor.sadece link kısaltma ekranı çıkıyor

Çok acil cevaplarınızı bekliyorum..

Resim:IMG_20210101_223025 - Hızlı Resim
Bir şey olmaz. Öyle teknoloji yok henüz :)

Gerçek siteye yönlendirmesine gelince. Gökhan Muharremoğlu'nun siber güvenlik serisinde bunu yapmanın yolu vardı. Buna sayfa zehirleme deniyor. Sitenin kodlarını açıp gönderilecek formun adresini değiştiriyor. Yani basit bir kod ile bunlar yapılabiliyor.

SELO BEY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
502
Bir şey olmaz. Öyle teknoloji yok henüz :)

Gerçek siteye yönlendirmesine gelince. Gökhan Muharremoğlu'nun siber güvenlik serisinde bunu yapmanın yolu vardı. Buna sayfa zehirleme deniyor. Sitenin kodlarını açıp gönderilecek formun adresini değiştiriyor. Yani basit bir kod ile bunlar yapılabiliyor.
Yani şimdi kredi kartından para tahsil edilmiş mdiir? Ve telefona virüs bulaşmış mıdır?

Thicc Boi

Asistan
Reaksiyon puanı
205
Bir web sayfası başka bir web sayfasına girdiğiniz bilgileri kopyalayamaz.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Bilgileri girmediysen bir şey olmaz. Para çekilmediyse sorun yok.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Söylediğiniz haberde adam büüyk ihtimalle bilgileri girmiş.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
O forma bir şey girmediyseniz bir şey olmaz.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237