Dokunmatik Ekranın Lideri Apple

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Dokunmatik ekranlı mobil cihazlar ve mobil işletim sistemleri. 2009'un bu iki önemli mobil hadisesine dair istatistiksel bilgileri yazımızda bulacaksınız.

İleri teknoloji ürünü cihazlara dair yaptığı istatistiksel araştırmalar ile tanınan Canlys grubu, 2009 yılı için mobil cihazlar pazarına dair gerçekleştirdiği proje sonuçlarını paylaştı. Mobil cihaz satışlarının toplamda %55'lik kısmını dokunmatik ekranlı akıllı telefonların oluşturduğu araştırma sonucuna göre bu alan ciddi bir büyüme rakamına ulaştı.

2009_dokunmatik_ekran_canalys_haber1265834253.gif

Dokunmatik ekranlı akıllı telefonlar kategorisi içersinde en çok satan marka unvanını sürdüren Apple, 25 milyonluk satış ile en yakın rakibi Nokia'ya 3 milyon adetlik bir fark atmayı başarmış. İlk dört sıranın Apple, Nokia, HTC ve Samsung olarak sıralandığı listeye göre bu dört isim toplam satışların %79.1'lik kısmını oluşturuyor.

Diğer yandan araştırma sonucunda ortaya çıkan bir başka rapora göre akıllı telefonlar pazarındaki aslan payını Symbian'ın korumaya devam ettiğini görüyoruz. Geçtiğimiz yıla göre elinde tuttuğu pazar payının %5.2'lik kısmını kaybeden Symbian, buna rağmen adet bazında satış rakamlarında neredeyse 4 milyonluk bir büyüme rakamına ulaşmayı başarmış. (Symbian 2013'e kadar lider)

2009_mobil_i%C5%9Fletim_sistemi_canalys_haber1265834880.gif

Symbian, RIM (Blackberry OS), Apple (Mac OS), Microsoft (Windows Mobile) ve Google (Android) olarak sıralanan listede pazarın %47.2'lik kısmı Symbian'a ait. Geçtiğimiz yıla göre pazar payını neredeyse 11 kat büyüten Android %4.7'lik bir orana sahip. Burada yer alan bağlantıdan araştırmaya dair detaylı verilere ulaşabilirsiniz.

:: 2010'da en fazla yükselişi hangi mobil işletim sisteminden bekliyorsunuz?

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
ana android 1 sene icinde ne cabuk büyüdü yaa,kesin bunda hormon bozuklugu var yahu,ms arkasina alip sirtinda beraber apple gelir.apple yeni ara yüzü cikarmadikca android acik kaynakliyla yola devam edecek.ama baktin ki symbiana yaklasti kesin nokia ozaman isbirlgine girer ve poposunu kurtarir.
hep nokiadan bunu beklerdim,saglam kasalarin icine neden windos mobile yok.süper birlesim olurdu benim icin cünkü bu nokanin dursu ve windowsun kullanisi harika olurdu.ama nafile htc itti ben ama htc de unamdik sekilde telefon ardi telefon cikariyorlar.fare gibi cogaliyorlar yaa....
bi yandan kötü ama büyümek icin iyi.ve suan cikardigi telefonlar sahane hero,touch diamond 2, touch hd 2 ve hd2,gercekten de sahaneler .yarinlarda ise supersonic legend gördük bugün.bekliyelim.ama appleden yeni farkli birseyler bekliyorum bu sene.umarim yine sasirtmaz beni.cünkü gecmiste g1-g2 -g3 -3gs hepsi nerdeyse ayni ara yüzüne sahip olan telefonlar.ne widget ler ne hizli telefon rehberi resimli.yaa degisik birsey iste ayni dorid winmo gibi .
bakalim 4g mi yoksa 3g4 mi görcez bakalim.yoksa aksi taktirde sonu ipad gibi olur.

---------- saat 07:03 eklendi ---------- önceki mesaj saat 07:02 eklenmişti ----------

ufff gözlerim yoruldu sabah aksam bilgisayar yaa
ne bitmez bu programmlar yahuuu.
benim yerime devam yapmak isteyen var mi ben biraz kestireyim de.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
2010'da en fazla yükselişi hangi mobil işletim sisteminden bekliyorsunuz? android ve maemo'dan bekliyorum.