Doktorlar Bile Hayrete Düştü

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Bursa’da 15 yıldır saç yeme hastalığı olan kadının midesindeki 850 gram saç ameliyatla alındı Adı açıklanmayan 30 yaşındaki kadın, 15 sene evvela saç yeme rahatsızlığına yakalandı.
sac_961480643-306x225.jpg

Bursa’da 15 yıldır saç yeme hastalığı olan kadının midesindeki 850 gram saç ameliyatla alındı
Adı açıklanmayan 30 yaşındaki kadın, 15 sene evvela saç yeme rahatsızlığına yakalandı. Bir türlü bu fena alışkanlığından kurtulamayan genç kadın, mide şikayetleri üstüne Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.Genç kadını muayene eden doktorlar, gördükleri görünüm karşısında hayrete düştü. Doktorlar, çektikleri filmlerde, kadının 15 yıldır yediği saçların midesini % kapladığını gördü.
Hastayı derhal ameliyat eden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Volkan Aracı, ilk kez böyle bir vakayla karşılaştıklarını söyledi. Aracı, “Uzun yıllardır saç yeme alışkanlığı bulunduğu için gelen hastamız, kilo kaybı, yiyip içememe ve kusma şikayetleri ile bize başvurdu. Yaptığımız muayenede midesini % dolduran bir kitle gördük. Gördüğümüz kitlenin kıllardan oluştuğunu anladık.Bu kılların endoskopik yöntemlerle çıkaramayacağımızı anlayınca hastayı ameliyata almaya karar verdik. Ameliyat sırasında midesini açtığımızda içinin % saçlarla dolu olduğunu gördük. Midesindeki kitleyi % çıkardık. Hastamızın hali gayet iyi.
Karnından çıkardığımız saçların uzunluğu 32 santim, ağırlığı ise 850 gram. Bu, literatürde az görünün bir durum. Ben hayatımda ilk kez böyle bir vakayla karşılaştım. Hastayı ameliyat etmeseydik fena neticelere sebebiyet verebilirdi” dedi.

haberahval

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
şu kadınlar ne kadar rahatsız varlıklar
sadece saç yeme alışkanlığı olsa iyi birde başımızın etini yiyorlar Allah akıl fikir versin