Doğubank'a Baskın Düzenlenmiş Bütün Malları El Koyulmuş

thepope

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar biraz önce haberlerde gördüm ve bütün telefon ve elektronik eşyalara el koymuşlar İphone5,Galaxy S3 bir çok üst seviye cihaza yaklaşık 2 trilyonluk cihaza el koyulmuş ve yurtdışı piyasasının yükseliceğini tahmin ediyorum.

Vatandaşların suç duyurusunda bulunması üzerine harekete geçen Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Doğubank’a 70 kişiyle bugüne kadarki en büyük operasyonu düzenledi.6 saat süren operasyonda 2 milyon değerinde 1100 cep telefonuna el konulurken, handaki kaçak malların tümü toplatıldı.

İSTANBUL Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, elektronik eşya satılan Sirkeci’deki Doğubank İşhanı’na operasyon düzenledi. iPhone, Blackberry gibi akıllı telefonların da arasında bulunduğu 2 milyon lira değerinde 1100 cep telefonuna el konuldu.

YÜZDE 30’U KAÇAK

Doğubank İşhanı’ndaki dükkan sahiplerinden alınan bilgilere göre, tüm mağazalar tek tek incelenirken, bir çok ürün de toplatıldı. Alınan bilgilere göre, dükkanlarda satılan ürünlerin yüzde 30’u kaçak yollardan Türkiye’ye sokuluyor. Bir esnaf, bu ürünlerin çoğunun Uzakdoğu ülkelerinden geldiğini belirterek, “Ürünlerin yüzde 90’ını ise cep telefonu ve tabletler oluşturuyor. Ekipler, bütün dükkanları tek tek gezdiler. Bu çapta bir inceleme ilk defa oluyor. Handaki kaçak ürünler arasında IPhone 5 bile bulunuyor. Ekipler çok dikkatli. Bütün kaçak malları toplatıyorlar. ikinci el cep telefonlarını da incelediler” diye konuştu.

70 GÜMRÜK GÖREVLİSİ

Doğubank’tan telefon alan bazı vatandaşların telefonları kullanıma başladıktan 2 ay sonra İMEİ numaraları sahte olması nedeniyle kapanmaya başladı. Vatandaşlar da savcılıklara suç duyurusunda bulundu. İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, savcılıktan alınan talimat üzerine dün sabah saat 09.00 sıralarında işyerlerinin açılmasıyla birlikte harekete geçti. 62 işyerine 70 gümrük görevlisi girdi. Aramalar yaklaşık 6 saat sürdü. Kaçak 1100 cep telefonuna el konuldu. Cep telefonlarının Çin’den getirildiği ve İMEİ numaralarının sahte olduğu belirlendi.

10 BİN TL CEZA

İşyerleri hakkında kaçak cep telefonu satmaktan işlem yapıldı. Aramalar sırasında iş merkezlerinden alışveriş yapan vatandaşlar alışverişlerine devam etmesi dikkat çekti. Cep telefonlarının 2 milyon lira değerinde olduğu belirtildi. Yetkililer, kaçak cep telefonu satan işyerlerine yakalanma miktarlarına göre 100 ile 10 bin lira arasında ceza kesileceği ifade edildi. Yetkililer ayrıca el konulan cep telefonlarıyla ilgili incelemenin tamamlanmasının ardından açıklama yapılacağını belirtti.

Alışveriş sürdü

Doğubank’a gelen ekipler, incelemeyi sürdürürken vatandaşlar da alışverişe devam etti. Oluşturulan 31 kişilik ekip, dün sabah erken saatlerde Sirkeci’de bulunan Doğubank İşhanı’na girerken, ekipler, ellerinde isimleri bulunan dükkanlara girip yapılan satışlarla ilgili kesilen faturaları ve cep telefonlarının IMEI numaralarını incelemeye aldı. Operasyon devam ederken Doğubank İşhanı’ndaki alışveriş hareketliliği de devam etti. Vatandaşlar operasyon yokmuş gibi alışveriş yapmaya devam etti. Ekiplerin esnafa ve müşteriye rahatsızlık vermemek için sivil giyimli olarak inceleme yaptığı öğrenildi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21882444.asp

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Şimdi bu olay son kullanıcının işine gelmeyecek ama haberde yazdığı gibi çakma/sahte IMEI ile milleti kandırıp cihaz satanlar bunu hak etmişler bana göre. Düşünsenize gidip oradan 1000 küsür liraya telefon aldığınızı ve 2 ay sonra telefonun mp3 çalara döndüğünü. Sonra uğraş dur IMEI bulup attıracağım diye.

thepope

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi bu olay son kullanıcının işine gelmeyecek ama haberde yazdığı gibi çakma/sahte IMEI ile milleti kandırıp cihaz satanlar bunu hak etmişler bana göre. Düşünsenize gidip oradan 1000 küsür liraya telefon aldığınızı ve 2 ay sonra telefonun mp3 çalara döndüğünü. Sonra uğraş dur IMEI bulup attıracağım diye.
Aynen haklısınız zaten baskınıdda davaya verenler yüzünden açmışlar ee dün yediğin hurmalar demiş atalarımız :) neyse
Artık İmei olayı konusunda bilgisi olmayan kişinin kalmadığını düşünüyorum.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Doğubank büyük ve çok dükkan olan bir yer.
2 milyon TL lik mal kaptırdılarsa 5 milyon TL liğini saklamışlardır :D

Ancak yeni telefon alacaklar için kesinlikle çok kötü bir haber.

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Türkiyede insanlar çok yüksek vergiler ödüyorlar bu tür cihazlara.tamam vergi ödenir ama verginin de mantıklı bir yanı olur.%50den fazla vergi çıkıyor neredeyse.o yüzden doğubank çok faydalı biryer bana göre.sadece cep telefonu olarak düşünmeyin.dslr makinalar,mp3 çalarlar, oto teypleri vs.

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
doğubanktan motorola v3 model cep telefonu almıştım ve o zamanlar baya bi popülerdi. garantili almıştım hemde extra para vererek. neyse 7-8 ay falan sonra garantide yazan adrese bi gittim adreste dönerci var . yeminle birebir başıma gelmiştir bu olay.

thepope

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
doğubanktan motorola v3 model cep telefonu almıştım ve o zamanlar baya bi popülerdi. garantili almıştım hemde extra para vererek. neyse 7-8 ay falan sonra garantide yazan adrese bi gittim adreste dönerci var . yeminle birebir başıma gelmiştir bu olay.
Öyle 3-5 kuruş için bu işleri yapanların sonunu düşünmek istemiyorum.Zaten bu baskınıda haberde yazdığı gibi dava açanlar yüzünden yapmışlar yani haketmişler bence düzgün iş yapsınlar.Tabi biryandanda dürüst satıcılar da olduğunu düşünürsek onlarında malları gitti.