Doğru Spor Ayakkabısı Seçimi

RoyGreen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba. İnşallah konuyu doğru yerde açmışımdır. Spor ayakkabısı almayı düşünüyorum. Yaş 25. Kısmen haklı bulduğum bir söylem vardır, derler ki: yapacağın spora göre ayakkabı seçmelisin. Şimdi ben düzenli spor yapan biri değilim, çoğunlukla da spor yapmam, ye-iç-yat-araba kullan...ama şöyle de birşey var ki: bir bakarsın asfalt yolda 15 km yürürüm, bir bakarsın 10 km koşarım, bir bakarsın dağlarda taşlarda saatlerce yürürüm, atlarım, zıplarım bir bakarsın basket oynarım veya pedal basarım...yani işin o kısmı hiç belli olmuyor. Şimdi spora göre ayakkabı mantığıyla düşünürsem benim en az 4 çift ayakkabı almam lazım ki böyle birşey yapmaya hiç niyetim yok, param da yok. Kısacası bazı konfor ve hatta sağlık faktörlerinden bir parça feragat etmeye razıyım. Bu şartlar altında yukarıda bahsettiğim sporların tümüne asgari de olsa uyum sağlayabilecek bir spor ayakkabısı bulamaz mıyım? Örneğin düz taban bir yürüyüş ayakkabısıyla dağa taşa gitmek uygun olmaz ama örneğin tabanı dişli sağlam bir dağ-taş ayakkabısı yukarıda saydığım birçok spora az da olsa uyum sağlamaz mı?

Dip Soru: Merak ettim gerçekten, içinizde birden fazla sporla ilgilenip de hepsi için ayrı ayakkabı alan var mı? Ya da hepsini tek ayakkabıyla halleden yok mu?

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

durum biraz farklı. Ancak "Dağa taşa.." kısmı için mutlaka ayrı bir ayakkabı almanız şart. Başka alternatifiniz yok. Diğer yandan geri kalan spor aktiviteleriniz için bir ayakkabı kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Dağ sporları hariç; basketbol, yürüyüş, koşu için bende sadece bir tip ayakkabı kullanıyordum. Bu arada paraya biraz kıyacaksınız tabii ki. :)

Saygılarımla

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Merhaba. İnşallah konuyu doğru yerde açmışımdır. Spor ayakkabısı almayı düşünüyorum. Yaş 25. Kısmen haklı bulduğum bir söylem vardır, derler ki: yapacağın spora göre ayakkabı seçmelisin. Şimdi ben düzenli spor yapan biri değilim, çoğunlukla da spor yapmam, ye-iç-yat-araba kullan...ama şöyle de birşey var ki: bir bakarsın asfalt yolda 15 km yürürüm, bir bakarsın 10 km koşarım, bir bakarsın dağlarda taşlarda saatlerce yürürüm, atlarım, zıplarım bir bakarsın basket oynarım veya pedal basarım...yani işin o kısmı hiç belli olmuyor. Şimdi spora göre ayakkabı mantığıyla düşünürsem benim en az 4 çift ayakkabı almam lazım ki böyle birşey yapmaya hiç niyetim yok, param da yok. Kısacası bazı konfor ve hatta sağlık faktörlerinden bir parça feragat etmeye razıyım. Bu şartlar altında yukarıda bahsettiğim sporların tümüne asgari de olsa uyum sağlayabilecek bir spor ayakkabısı bulamaz mıyım? Örneğin düz taban bir yürüyüş ayakkabısıyla dağa taşa gitmek uygun olmaz ama örneğin tabanı dişli sağlam bir dağ-taş ayakkabısı yukarıda saydığım birçok spora az da olsa uyum sağlamaz mı?

Dip Soru: Merak ettim gerçekten, içinizde birden fazla sporla ilgilenip de hepsi için ayrı ayakkabı alan var mı? Ya da hepsini tek ayakkabıyla halleden yok mu?
Ben şu an fitness yapıyorum, temiz ayakkabı istiyorlar salona girerken bir tane vardı. Masa Tenisi oynarım altı kauçuk ayakkabı Masa Tenisi Salonu için şart, normal ayakkabıda olur ama seviye biraz yüksek olunca gerçek anlamda salon için ayakkabı gerekli. Basketbol Hakemiydim parkede kaymayan, rahat kaşabileceğim siyah spor ayakkabısı gerekti, sağlıklı yaşam için yürüyüş yaparım ve onun için ileriki zamanda koşarım diye koşu ayakkabısı kullanıyorum (eski ama iş görüyor), 5 çift spor ayakkabım var. Eğer belli bir spor branşıyla ilgileniyorsan zaten bunlar şart, ama senin konumunda birisi için ayakkabıcılar arastasından ya da pazardan bile herhangi bir spor ayakkabısı bulabilirsin. Ama günlük kullanım için iyi bir outdoor ayakkabı senin aradığın herşeye minimumda olsa uyum sağlar.

denissMDTV

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Mağlum günümüzün ortopedik hastalıklarının sebeplerinin gizli faktörüdür bu konu ..
Fizik Tedavi ve Yaşam koçu olarak sana önerim paran var ise ve de bütçende ayakkabıya imkan var ise sağlık açısından biraz özenlli bir ürün alabilirsin
Evet her spor ayakkabı ayrdır,yürüyüş jogging,streching,basketbol,fitness vs
iyi bir çalışma ile güzel bir ayak sağlığına sahip olursun
Son olarak unutma ki iş sadece ayakkabı da bitmiyor :)

RoyGreen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yanıtlar için teşekkürler. Şimdi bütçem maksimum 250TL, 251TL olmaz yani o derece:) Şimdi düşünüyorum, gidip de en dandiğinden ve her aktivite için ayrı 3-4 çift spor ayakkabısı almak mı daha mantıklı(ki en dandiği de olsa 4 çifte 250TL yetmeyecektir) yoksa bir çift kaliteli ve birçok aktiviteye aynı anda uyacak spor ayakkabısı almak mı daha mantıklı? Örneğin düzgün şehir şartlarına uyan bir spor ayakkabısı zor şartlara uymaz büyük ihtimal ama zor şart için olan spor ayakkabısı şehiriçi aktivitelere uyar, yanlış mı düşünüyorum?

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

en son Lacoste marka teniz ayakkabı aldım. Ayağıma hangisi rahatsa ve istediğim gibiyse onu kullanıyorum. Hem koşu, yürüyüş ve basket içinde kullandım. Nie baktım ama hiçbirine istediğim gibi ayağımı rahat hissedememiştim. Gerçektende sağlam ayakkabı çıkmıştı. Ben kullandım ve sorun da yaşamadım. Bu konudaki uzman arkadaşlarımız farklı düşünebilirler tabii ki.

Saygılar