Doğru Köpek Seçimi: Sizin İçin Hangi Köpek Irkı Uygun?

Bu konuyu okuyanlar

allura

Asistan
Cezalı
Katılım
4 Temmuz 2013
Mesajlar
419
Reaksiyon puanı
73
Puanları
28
Nasıl Bir Köpek İstediğinize Karar Verin!

Yapılan araştırmalar insanların kendilerine benzeyen köpekleri seçme eğiliminde olduğunu göstermektedir. Tüm bunların yanı sıra size benzemeyen bir cins seçimi de yapabilirsiniz ama ne tür bir ırk istediğinize karar vermeniz gerekiyor. İnsanlar genellikle:

Sportif ve yüksek enerjili ırklar,
Aile dostu ırklar,
Sakin ırklar,
Oyuncu ırklar,
Avcı, koruyucu ırkları arasında seçim yapmaktadır. Siz ne tür bir köpek istiyorsunuz? Buna karar vermenizin ardından nerede besleyeceğinize geçebiliriz.

10-213.jpg


Köpek sahiplenmek isteyen ebeveynler genellikle yavru sahibi olmak istemektedir. Bu son derece doğal bir seçim olarak görülse de nasıl eğiteceğiniz konusunda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Özellikle ilk kez sahiplenecek kişilerin eğitimi konusunda profesyonel bir eğitim merkezinden destek alması önerilmektedir. Öte yandan yavru daha fazla vakit ayırmanız gerektiğini ve itaat derslerini doğru bir şekilde vermeniz gerektiğini unutmayın. Yavru köpek fiyatları için araştırma yaparken, eğitim ve masrafları hakkında da bilgi toplamanızı tavsiye ederiz.

1-484.jpg


Yavru köpekler, evde eğitim, sosyalleşme ve itaat eğitimi için daha fazla zamanın yanı sıra daha sık beslenme, egzersiz ve denetim gerektirmektedir. Yetişkinler ise genellikle bazı temel komutlarını bilmesinden dolayı daha kolay uyum sağlamaktadır. Tüm bunların yanında büyük ve yüksek enerjili köpekler daha büyük alana ihtiyaç duymaktadır. Eğer ki küçük bir apartman dairesinde yaşıyorsanız bu tarz cins seçimleri sizin için doğru olmayacaktır.

Sahiplenmek istediğiniz köpeğin boyutları, aile üyeleriyle mutlu bir yaşam sürmesi için son derece önemlidir. Öncelikle bir apartman dairesinde mi yoksa bahçeli bir evde mi besleyeceğinize karar verin. Bu noktada evin büyüklüğü, yapısı, bahçe kullanımı ve komşu ilişkileri son derece önemli bir konu olacaktır. Örneğin büyük bir ırk almaya karar verdiyseniz evinizin ne kadar büyük olduğu konusunda emin olmanız gerekmektedir. Öte yandan dolaşmak, keşfetmek ve oyunlar oynamak isteyeceğini göz önüne alarak bahçe kullanımınız hakkında bilgi alın.

Kaynak: www.neoldu.com/benim-icin-dogru-olan-kopek-hangisi-40237h.htm
 

SHKFTT

Asistan
Katılım
25 Temmuz 2018
Mesajlar
339
Reaksiyon puanı
217
Puanları
43
Yaş
25
Rottweiler köpeğim var aşırı sevdiğim güzel bir ırk
 
Üst