Doğaya ne kadar saygılısınız?

Hangilerini yapıyorsunuz?

• Evsel atıkları mutlaka çöp kutusuna atarım.

• Sokakta yediğim/içtiğim ürünün ambalajını çöp kutusu bulana kadar elimde tutarım, yere atmam.

• Yere çöp atan birilerini görürsem ikaz ederim.

• Kendi yakınlarımı (çocuk, yeğen vs.) çevre konusunda öğütlerim.

• Yerlerde uçuşan ambalaj artığı görürsem alır ve çöp kutusuna atarım.

• Doğal atıkları (çay posası, elma çöpü vs) çöpe atmaz, doğada uygun bir yere bırakırım.

• Evdeki kullanılmış yağları lavaboya dökmem, yağ atık toplama istasyonlarına dökerim.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,872
Tabiki bu kriterler yeterli değil. Fakat çok temel, çok basit olarak yukarıdaki anketi doldurabilir misiniz?

*Birden çok seçenek işaretlenebilir.

1599637094174.png

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,872
Ben kırmızı et yemeyen biriyim, bu yüzden askerde iken (neredeyse tüm yemekler etli olduğundan) çok aç kalırdım. Ben yemeğini diğer askerlere verirdim, onlar da bana meyvelerini verirlerdi (elma portakal vs).

Ben meyve artıklarını mutlaka ya bir ağaç altına, ya toprağa küçük bir çukur açıp toprak altına koyarım ki toprağa karışsın, besin olsun. Kim bilir belki de çekirdeğinden ağaç çıkar vs.

Benim takımımdaki askerlerin dikkatini çekmişti bu. Önceden sigara izmaritlerini ictima alanına atan askerler, 1-2 ay sonra izmaritleri çöpe, doğal artıkları toprak altına koymaya başlamışlardı :)

Bu da böyle bir anımdır.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,961
Pikniğe gittiğimde çöplerimizi arkada bırakmadığım gibi fazladan da çöp toplarım abim yine başladı temizliğe der. Ancak dışarı da çöp atan birini uyarmak istesem de uyarmam bu seviyeye daha gelemedik maalesef

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,872
Geçenlerde yürüyüş yaparken rüzgarın uçurduğu bir cips paketi geçti yanımdan, aldım çöpe attım.

Yanımdaki arkadaş "ıyy o pistir" dedi.

Ben de "geleceğin temiz olması için şimdiki pisliğe müdahale etmeliyiz." dedim.

(Tabi ellerimi ilk fırsatta yıkadım o ayrı, fakat geleceğin temiz olmasını istiyorsak, aktif bir çevreci olmak gerekiyor)

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Türkiye'de genel olarak eğitim problemi var zaten.

Bence çevre bilinci okullarda değil, ailede ve uygulamalı olarak çocuklara verilmeli.

Zaten okullardaki eğitim işe yaramıyor çocuk aileden aldığı an o alışkanlığı asla bozulmuyor o. Okulda hallolsaydı zaten okullarda doğayla savaşın denmiyor.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Çoğunuzu kendimize ait atıklara her zaman dikkat ediyoruz, ancak başkası tarafından yapılana biraz ses çıkartamıyor gibiyiz. Vurdumduymazlık sanırım bunun adı, ben yapmıyorum oda yapmasın mantığı.

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Elimden geldikçe gelecekten bana emanet olanlara sahip çıkmaya çalışıyorum.
Yağ konusu için yağsız yiyin yada illa kızartma istiyorsanız yok denecek kadar az yağ ile kızartma yapan aletler mevcut
Rahmetli babamla ormana pikniğe gittiğimizde bize çevredeki çöpleri toplatır karşılığında ödül verirdi. Kardeşimle bir yarış içersin de olurduk. Çocuklarıma da aynı etkiyi vermeye çalışıyorum.
Şuan çevredeki çöpleri alıyormusun desen açıkçası hayır derim. Çünkü kimsenin o kullanılmış maskesini alamam. Yerde gördüğüm her maske için atanı Allah'a havale ediyorum.
Bir milletin medeniyet seviyesi sokaklarındaki çöplerden ölçülür...

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Pek değilim. Mobilette bazen fazla yağlı benzin kullanıp duman atmayı seviyorum. Ayrıca çöpleri yakmayı da severim.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Yağ atık toplama istasyonu nasıl bir şey yeniyor mu ? ?

Çay çöpünün büyük kısmına 2 poşete damlatmayacak şekilde geçirir kalanı lavabo giderinden itelerim ?? Bunu yapmıyorum diyen düzenli ev işi yapmıyordur

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,872
Yeni katılan arkadaşları da ankete bekliyoruz.