Doğan Medya'nın, Demirören Grubu'na Satışına Onay Verdi!

Burak Özgen

Profesör
Reaksiyon puanı
271
Doğan Medya'nın, Demirören Grubu'na satışına onay verdi.

dogan-holding-satışı-onayladın.jpg
Doğan Holding'in medya sektöründe faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarının Demirören Grubu'na satışına Rekabet Kurumu'ndan onay çıktı.

İki grup Doğan Medya'nın 916 milyon dolar bedelle satışı için anlaşma sağlamıştı.

HANGİ ŞİRKET NE KADARA SATILDI?

Anlaşma kapsamında satışı gerçekleşen markalar ve satış tutarları şöyle:

-Doğan Gazetecilik 132 milyon dolara,

-Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık 155 milyon dolara,

-Doğan TV Holding 599 milyon 674 bin dolara,

-Doğan Haber Ajansı 5 milyon dolara,

-Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri 7 milyon dolara,

-Doğan İnternet Yayıncılığı ve Yatırım A.Ş. 12 milyon 751 bin dolara,

-Doğan Media International GmbH 4 milyon 42 bin dolara,

-Mozaik İletişim Hizmetleri 532 bin dolara el değiştirdi.

Sizce Aydın Doğan satmakla doğru mu yaptı? yoksa başka bir düşüncesi mi var? Yorumlarınızı bekliyorum.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
kaçışının startı verildi...

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Naylon medya yine lamların gücü adına çalışıyor.

Blue Stack

Doçent
Reaksiyon puanı
253
Ben olayın birinden birine satılması kısmıyla ilgilenmiyorum ancak medyanın neredeyse tamamen tek elde yönetilmesi tarafıyla kesinlikle ilgileniyorum. Bunun Türkiye demokrasisi adına endişe verici olduğunu düşünüyorum. Ana haber bültenlerini açtığımızda artık bir akıl tutulması yaşıyorum resmen. Tabii ki ben her haberde gömelim, yerin dibine sokalım demiyorum ancak bir insanın hiç mi bir kusuru, eleştiri yapılacak bir hamlesi olmaz? Ülkemizde her şey harika gidiyor sanarsınız izleyince. Ben bunu kişilere indirmek içinde söylemiyorum. X Parti yada Z Parti benim için hiç farketmez. Ancak ülkenin en azından bazı şeyleri sorgulamadan kabullenmesini izlemek, eleştiri seviyesinin neredeyse sıfıra inmesi gerçekten çok üzücü.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Ben olayın birinden birine satılması kısmıyla ilgilenmiyorum ancak medyanın neredeyse tamamen tek elde yönetilmesi tarafıyla kesinlikle ilgileniyorum. Bunun Türkiye demokrasisi adına endişe verici olduğunu düşünüyorum. Ana haber bültenlerini açtığımızda artık bir akıl tutulması yaşıyorum resmen. Tabii ki ben her haberde gömelim, yerin dibine sokalım demiyorum ancak bir insanın hiç mi bir kusuru, eleştiri yapılacak bir hamlesi olmaz? Ülkemizde her şey harika gidiyor sanarsınız izleyince. Ben bunu kişilere indirmek içinde söylemiyorum. X Parti yada Z Parti benim için hiç farketmez. Ancak ülkenin en azından bazı şeyleri sorgulamadan kabullenmesini izlemek, eleştiri seviyesinin neredeyse sıfıra inmesi gerçekten çok üzücü.

Üzülerek söylemeliyim ki yazdıklarının hepsi doğru hocam.
Şuan ses çıkartmayan yarın başa sevmedikleri biri geldiğinde bu medyayı aynı şekilde kontrol ettiğinde bakalım ne kadar pişman olucaklar.
Çok şükür ki internet var. Oda olmasa aptal kutusu nelere sebep olur Allah bilir.

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459

80 90 lı yıllar da orta büyüklükte bir firma ya da şahıs için tijrajı düşük olan gazetelerinde asparagas haberler çıkarıp muhatap kişiyi oltaya takardılar. O firma paralar yağdirmak zorunda kalirdi haberi yapana . Bunu yapmasa tirajı büyük gazetelerde manşetten düşmezdi. Böyle bir dönem vardı bu ülke de.

Kusura bakma bu ülke de açık oy gizli tasnif şeklin de bir seçime zorlanırken kimse halktan yana olmadı.

Dolayısıyla birisi medyasını almış satmış bunda sorun yok ama sen şun sormalısın Doğan Devletin kredisi ile nasıl PO yu satın alırken nasıl göz yumuldu? Gereğinden fazla özgürlük var bu ülke de kimse ağlamasın bence.

Blue Stack

Doçent
Reaksiyon puanı
253
80 90 lı yıllar da orta büyüklükte bir firma ya da şahıs için tijrajı düşük olan gazetelerinde asparagas haberler çıkarıp muhatap kişiyi oltaya takardılar. O firma paralar yağdirmak zorunda kalirdi haberi yapana . Bunu yapmasa tirajı büyük gazetelerde manşetten düşmezdi. Böyle bir dönem vardı bu ülke de.

Kusura bakma bu ülke de açık oy gizli tasnif şeklin de bir seçime zorlanırken kimse halktan yana olmadı.

Dolayısıyla birisi medyasını almış satmış bunda sorun yok ama sen şun sormalısın Doğan Devletin kredisi ile nasıl PO yu satın alırken nasıl göz yumuldu? Gereğinden fazla özgürlük var bu ülke de kimse ağlamasın bence.
Ben çok farklı bir şey söylemişim, siz çok farklı. İkisinin birbiriyle alakası olduğunu düşünmüyorum. Geçmiş ile o kadar ilgilenmiyorum, şuan ki konum günümüz sorunlarıdır benim için. Gereğinden fazla özgürlük olduğunada katılmıyorum, kimse fikrimden dolayı başımı eziyor ölüm tehlikesiyle geziyorum falan demiyorum. Kişiler olarak özgürlüğümüz elbette ki var, olmazsa sıkıntı çıkar bunu biliyorsunuz. Bu iki taraf içinde geçerli. Peki hepimize hitap eden medyaya baktığımızda ne diyeceğiz? Dediğim gibi parti benim için önemli değil, mantık önemli. Bazı kanallara baktığımda eleştirinin sıfır olduğunu görüyorum ki bu kanallar Türkiye'nin en büyük kanalları. Lütfen dediğime bu şekilde odaklanın, ülkede hiç mi sorun yok? Yöneten insanların hiç mi bir kusuru yok? O kanallara bakarsak evet, yok. Bu işte üzücü olan. Sürekli övmek yerine ülkemizin sorunlarına çözüm arayalım, sonra yine öveceksek beraber övelim ama şunu kabul edelim ki hiçbir şey o kanallarda olduğu gibi güllük gülistanlık değil. Dolar 4, benzin 6 lira en basit örnekle. Bu arada Doğan grubunun PO'yu aldığını falan biliyorsanız sanırım Demirören grubununda Doğan Medya Grubunu Ziraat Bankasından aldığı ilk iki yılı ödemesiz krediyle aldığınıda biliyorsunuzdur diye düşünüyorum.