Doğalgazda Yeni Düzenleme! İşte Doğalgazın Kesilmesini Gerektirecek Yeni Haller!

Bu konuyu okuyanlar

Hakan Göçmez

Asistan
Katılım
11 Ocak 2017
Mesajlar
343
Reaksiyon puanı
24
Puanları
18
Yaş
33
yukle


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan yeni açıklamalarda doğalgaz faturaları ve ödenmeyen faturalar nedeniyle kesilen abonelikler için önemli düzenlemeler duyuruldu.

Türkiye'de doğalgaz faturasını ödemeyen kullanıcıların fatura dönemi itibariyle enerji alması engellenirken yeni düzenlemeyle birlikte abonelerin gazının kesilmesinde yeni bir dönem başlayacak. Özellikle tüketicilerin fatura ödemekle zorlandığı dönemlerde mağdur olmaması adına 50 metreküplük tüketimin altında kalan faturalar için herhangi bir kesinti yapılmayacak. Bu bakımdan düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte artık kullanıcıların 50 metreküp altındaki faturaları için ödeme yapmaması halinde ilk dönem itibariyle gazı kesilmeyecek.

Doğalgaz Kesiminde Belli Günler Takip Edilecek

Aynı zamanda doğalgaz kesme işlemleri belli günlerde yapılmayacak. Yapılan açıklamalarda vatandaşların kesilen enerji nedeniyle mağdur duruma düşmemesi adına Cuma günleri, hafta sonları ya da resmi tatillerde ve bu günlerin öncesinde gazın kesilmeyeceği belirtildi. Kişilerin kesilen abonelik için yaptığı başvurularda da 48 saat yerine 24 saat içerisinde enerji tekrar verilmeye başlanacak.

Ödeme Merkezleri Artıyor

Fatura ödemesindeki zorlukların ortadan kaldırılması adına yeni ödeme merkezlerinin oluşturulacağı da belirtilirken doğalgaz için yapılacak bu yeni hamleler abonelerin daha iyi bir hizmet almasını ve faturalarını ödemesini sağlayacak. Şu anda konu ile ilgili düzenlemeler devam ederken önümüzdeki günlerde sektör temsilcileri ve tüketiciler ile yapılacak toplantıların ardından düzenlemeye son halinin verilmesi ve ardından yeni sistemin yürürlüğe girmesi bekleniyor.
 
Üst