eem
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Telefonu geçen gün kargoya verdim teleserviceden cihaz takibe girdiğimde cihaz modelinin son kısmında doa yazıyor. doa nın tam olarak ne olduğunu bilen var mı?
hocam ben cihazı alalı yaklaşık 9 ay oldu cihaz birçok sıkıntı çıkaedı ven ben doa nın ne olduğunu cihazı garantiye yolladıktan sonra öğrendim. acaba böyle bi durumda cihaz değişimi yapma ihtimalleri var mı yani doa ürün olmasının bunda bir etkisi olur mu?Dead on Arrival. Adam satın aldıktan kısa süre sonra bozulmuş, üretim hatası olduğu anlaşılıp firmanın adama aynı cihazıdan sıfır bir tane gönderip, hatalı malın içindeki hatayı giderip, bu sefer daha ucuz (Bedava denilebilecek fiyatta) satışa sunmasına denir. Bence kaçırılmaması gereken ürünler.
Bence alınmaması gereken ürünlerdendir hocam. Hem kusurlu üretilmiş hem tamir edilmiş. Şuan bile birçok ekran değişimi bile ilk randımanı vermezken bu tarz ürünler çok baş ağrıtır.Dead on Arrival. Adam satın aldıktan kısa süre sonra bozulmuş, üretim hatası olduğu anlaşılıp firmanın adama aynı cihazıdan sıfır bir tane gönderip, hatalı malın içindeki hatayı giderip, bu sefer daha ucuz (Bedava denilebilecek fiyatta) satışa sunmasına denir. Bence kaçırılmaması gereken ürünler.
Fiyatları bakımından diyorum. Normali 4000TL üstü olan i7 bir lenovo'nun doa'sını 2000TL'ye görmüştüm. Aynı şekilde Asus UX305 (3200TL minimum ediyordu) modelini 1500TL civarı bir rakamda görmüştüm. Biraz şans işi bunlar. Tanıdığım doa alan var ama bildiğim kadarıyla henüz sorun yaşayan yok.Bence alınmaması gereken ürünlerdendir hocam. Hem kusurlu üretilmiş hem tamir edilmiş. Şuan bile birçok ekran değişimi bile ilk randımanı vermezken bu tarz ürünler çok baş ağrıtır.
Ben telefondan bahsetmiştim. Bilgisayarlarla pek alakam olmadığı için bilmiyorum. Tabii hepsi şans işiFiyatları bakımından diyorum. Normali 4000TL üstü olan i7 bir lenovo'nun doa'sını 2000TL'ye görmüştüm. Aynı şekilde Asus UX305 (3200TL minimum ediyordu) modelini 1500TL civarı bir rakamda görmüştüm. Biraz şans işi bunlar. Tanıdığım doa alan var ama bildiğim kadarıyla henüz sorun yaşayan yok.
hocam ben telefonu hepsiburadadan satıcı:hepsiburadadan aldım ve cihaza 2 yıl resmi distribütör garantili yazıyırdu. böyle bir ürünün doa olduğunu nasıl anlayabiliriz ki? bunu belirtmeleri gerekmezmez mi? ozaman düz mantıkla şöyle düşüneceğiz bütün indirime giren telefonlar doa ürünlerdir?..Bence alınmaması gereken ürünlerdendir hocam. Hem kusurlu üretilmiş hem tamir edilmiş. Şuan bile birçok ekran değişimi bile ilk randımanı vermezken bu tarz ürünler çok baş ağrıtır.