DNS Problemi

Selimakdemirci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhabalar, konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim.
Şirketimizde Fortigate cihazını kullanıyoruz. hafta başına kadar sorunsuz olarak kullanmaktaydık ancak bilgisayarlar açıldığında (ortak özelliği olmayan,farklı switchlere (bağlı) cihazlar ağa bağlanamadı, cihazlardan kendi ağımızdaki bilgisayarlara ping atabiliyoruz fakat ana ağda bulunan makineye bu cihazlar ping atamıyor. İşin garip tarafı ise ana makine bu cihazlara ping atabiliyor. Windows ağ sorun gidericisini başlattığımda dns sunucusunun yanıt vermediği hatası ile karşılaştım. Ancak tüm ayarları aynı olan sadece ip adresleri farklı olan iki makineden biri bağlanırken diğeri bağlanamadı. Bağlı olan cihazlardan bazıları kopmalar yaşayabiliyor. Ayrıca kendi dnsimizden ip alan makinalarımızın ağ bilgisinde local adresimi görmek yerine Ağ2 ,Ağ5 tarzı yazılar görüyorum.
İp adreslerini kontrol ettim herhangi bir çakışma yok, Tüm switch cihazlarını kontrol ettim herhangi bir sıkıntı gözükmüyor, modemi switchleri ve fortigate'ti tekrardan başlattım ve güncellemesini yüklememe rağmen sorun hala devam ediyor. Cihazların ip adreslerini değiştirip tekrar denedim sorun devam etti.
Bu tarz bir sorun ile karşılaşan ve ya şunu da deneyebilirsin dediğiniz yöntemler varsa cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen moderatör: