Dizüstü Bilgisayarların Klavye Temizliği

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Dizüstü kullananların en büyük derdidir klavyenin içini temizlemek. Bakalım her evde bulunan araçlarla bu temizlik nasıl yapılır?
klavye.jpg

Olurda temizleyebilirsek klavyeden çıkanlara şarırıp kalırız. Dizüstünün klavyesini temizlemek harici klavyelerden çok daha zor. Tuşları çok narin. Teker teker çıkarıp takmaksa oldukça zahmetli. Bunun için çok pratik ve kolay bir yol keşfettim ve sizlerle paylaşması kaldı. Malzemelerimiz gelecek olursak; bir adet elektrikli süpürge ve ıslak mendil! Öncelikle ıslak mendili süpürgenin sapına sarıyoruz. Süpürgenin eğer çekiş gücü ayarlanıyorsa en düşük seviyeye getirilmesini tavsiye ederim ( 2 tuş çekmelik tecrübesiyle sabittir ) Yoksa sapındaki diğer deliğide açmanızı tavsiye ederim. Tuş çektiğimi okuyunca hemen korkmayın, ilk denemelerimdi. Yapmamanız gerekenleri söyleyeyim; - Temizlerken tuşları süpürgenin ucunun tam ortasına denk getirmeyin. Örneğin; dört tuşun tam ortasına getirip öyle temizlemeye çalışın. Böylelikle çekiş kuvvetini dört dirence dağıtmış oluruz (:
- Süpürgeyi tuşların üzerinden çekerken direk yukarı çıkarmaktan çekinin, yanlara doğru yavaşca sürükleyerek kaldırmaya çalışın.

Biraz mide bulandırıcı olsada ıslak mendil üzerindeki sonuç:

ÖNEMLİ NOT: Klavyede çıkacak herhangi bir sorunda hiçkimse sorumlu değildir.

http://www.teknovole.com/sizin-icin-sectiklerimiz/dizustu-bilgisayarlarin-klavye-temizligi/

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
bunu riskli bulanlar güçlü bi hava püskürtücüyle 15 derecelik eğimle klavye ye doğru tutup çalıştırsınlar :D

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Toshibalarda tuşlar dökülüyormuş :D

ASUS kullanıyorum kaç yıl oldu daha bir tuşu kırılmadı dökülmedi...

Üstelik sık sık Tüm tuşları söküp altını temizlememe rağmen... :)

Bu arada en son Tuş takımını söktüğümde aklıma geldi Alt siyah zeminin üzerine Jelatin yapıştırdım sonra tuşları taktım şimdi tuş araları pırıl pırıl parlıyor çok hoş oldu :D

Fotoğrafta tam belli olmuyor ama özellikle gece ışık kapalı olduğunda monitörün ışığı yansıyor tuşların arası çok hoş bir görünüme bürünüyor :)

sam0309a.jpg

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bende çok işe yaradı
Bir paylaşayım dedim

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Ben söküp temizliyordum birde böyle deniyelim bakalım.