Dizüstü Bilgisayar için SATA HDD ve SDD Disk Kutusu Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan en0ugh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

en0ugh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dizüstü bilgisayar alacağım SDD si yok ve benim yapacağım iş için SDD şart. Bende biraz araştırdım dvd rom un yerine sdd taka bileceğimi buldum. Bir sorun var ama alacağım SDD ve SATA HDD ve SDD Disk Kutusu uyum sağlayacak mi yada Dizüstüne uyum sağlayacak mi onu tam öğrenemedim alttaki bağlantılardaki ürünlere bakıp tavsiye verirseniz çok mutlu olurum.

Alacağım Dizüstü Bilgisayar: Lenovo Ideapad 320-15IKB Intel Core i5 8250U 8GB 1TB MX150 Fiyatı

Sandisk Ultra II 240GB 550MB-500MB/s Sata 3 SSD Fiyatı

Silverstone Ultrabook Extra SATA HDD Yuvası (9.5mm Fiyatı

Azemax SSD Notebook Sata Kızak 9,5 Fiyatı - Taksit Seçenekleri (Eğer uyum sağlar ise bunu alayım Dizüstünün yanında da bir sürü şey aldım bütçe nin çok üstüne çıktım azda olsa kısmak iyi olur)

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Yalnız şöyle bir faktör var.SSD takma işlemini servis yapmıyor ve bu modelde ürünün içini açmak garantiyi bozuyor maalesef.Eğer gerçekten SSD takmak istiyorsanız garantiyi es geçmeniz gerekecek.

en0ugh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yalnız şöyle bir faktör var.SSD takma işlemini servis yapmıyor ve bu modelde ürünün içini açmak garantiyi bozuyor maalesef.Eğer gerçekten SSD takmak istiyorsanız garantiyi es geçmeniz gerekecek.
biliyorum daha önceden 4 5 sene laptop kullandım oyun oynuyordum full onda bile 2 seneden sonra sorun vermeye başladı şimdi alacağım laptop da oyun harici her şeyi yapacağım ısınma felan da çok olmayacak o yüzden temiz kullanırım ben hem laptopu ve yapacağım işi için SDD şart aynı laptobun sddli versiyonunu bulamadım

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
biliyorum daha önceden 4 5 sene laptop kullandım oyun oynuyordum full onda bile 2 seneden sonra sorun vermeye başladı şimdi alacağım laptop da oyun harici her şeyi yapacağım ısınma felan da çok olmayacak o yüzden temiz kullanırım ben hem laptopu ve yapacağım işi için SDD şart aynı laptobun sddli versiyonunu bulamadım
Oyun çok oynamayacaksanız işlemci veya ekran kartı bakımından daha düşük ama içinde SSD bulunan modellere yönelebilirsiniz belki.Garanti önemsiz bir şey değil çünkü.Şans eseri sizin aldığınız modele özel bir hata çıktı.O zaman elinizde kalır bilgisayar.

en0ugh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyun çok oynamayacaksanız işlemci veya ekran kartı bakımından daha düşük ama içinde SSD bulunan modellere yönelebilirsiniz belki.Garanti önemsiz bir şey değil çünkü.Şans eseri sizin aldığınız modele özel bir hata çıktı.O zaman elinizde kalır bilgisayar.
kodlama, video edit, photoshop la uğraşacağım için ve beni ortalama 5 sene götürmesi gerektiği için fiyatına göre çok iyi bir laptop biraz da araştırdım bilgisayarın açıldığını anlamazsalar sıkıntı olmuyor benim yapacağım işlem için kasanın arkasında 2 vida söküp dvd rom u değiştireceğim garanti lik bir durumda geri takarım kabul etmeseler de bi çaresine bakılır şuanlık bana bu tarz tavsiyeler lazım değil bu forumda da başka forumlarda da postlar attım araştırdım şuan şu attığım parçaların uyumluluğunu öğrenmem gerekiyor onun harici başka bir sorum yada sorunum yok

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
kodlama, video edit, photoshop la uğraşacağım için ve beni ortalama 5 sene götürmesi gerektiği için fiyatına göre çok iyi bir laptop biraz da araştırdım bilgisayarın açıldığını anlamazsalar sıkıntı olmuyor benim yapacağım işlem için kasanın arkasında 2 vida söküp dvd rom u değiştireceğim garanti lik bir durumda geri takarım kabul etmeseler de bi çaresine bakılır şuanlık bana bu tarz tavsiyeler lazım değil bu forumda da başka forumlarda da postlar attım araştırdım şuan şu attığım parçaların uyumluluğunu öğrenmem gerekiyor onun harici başka bir sorum yada sorunum yok
DVD okuyucusunun boyutunu öğrenip ona göre bir kızak yuvası almanız gerekli.O uyduğu sürece bir sıkıntı olmaz zaten.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
yeni notebooklar 9,5mm eskiler 12,7mm o 9,5mm sata oluyor...