Dizüstü bilgisayar hakkında tavsiye talebi

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar merhaba haftaya dizüüstü bilgisayar alacağım, üst limit 1200 tl bilgisayarda orta-düşük ayarlarda olsa oyun oynayabileyim ama çoğunlukla internet için satın alıyorum ancak en önemli mesele sağlamlık ve teknik servis

arada duvarların olduğu 12 metre gibi bir mesafeden modemi internet çekimde bir sorun yaşatmasın, sağlam olsun menteşeleri kırılmasın, 200 yaşında her parçasının elinde kaldığı düldül gibi dökülüp parçalanmasın, bilgisayar parçaları uyumlu olsun verimli çalışsın

birde bilgisayarla birlikte gelen uyduruk hiçbir işe yaramayan bilgisayarı saçma şekilde kasan programlar varmış bu sorun olmaz sanırım bilgisayarı satın aldığımda bu programları bilgisayardan silerim

kısa net paramın tam olarak karşılığını alabileceğim senelerce kullanabileceğim bir bilgisayar istiyorum bu bilgisayarı zorunluluktan alıyorum el sürmemem gereken parayı kullanacağım eğer belki gerekebilir İstanbul`da ikamet ediyorum

gördüğüm 4 marka var toshiba lenovo packard bell sony

en çok toshiba`nın teknik servisinden şikayet var ancak kendi bilgisayarı çekiçle vuruyor (yada başka bir şey) kendi kullanıcı hatası yani teknik servisten tamir için para istenince veryansın ediliyor, adam internette firmayuı yerden yere vuruyor bu gibi davranışlar maalesef bir hayli fazla insanları yanlış yönlendiridiyor

lenovo için taş gibi sağlam diyorlar ama teknik servisinden şikayetlerde var

packard bell için teknik servisi çok iyi diyorlar ama packard bell acer`a satılmış acer teknik servisi hakkında hiç olumlu bir şey okumadım

sony`nin bir modeli var 1600 tl bunun oldukça açılmış olurum ama işlemcisi a10 yalnız ekran kartı bir hayli zayıf

naha da model bu:

http://www.vatanbilgisayar.com/svf1...-500gb-155-amd-w8-tasinabilir-bilgisayar.html

ayrıca birde sony`nin teknik servisi klavyeyi bilgisayarın bir parçası saymayıp garanti sunmamasını yalanlayan kimseyi görmedim üstelik sony`nin bilgisayar bölümü satıldı sony almak adrenalin bağımlısı çılgınların macera arayışı gibi olacaktır

birde dell var teknik servisinin bu kadar övüldüğünü gördüğüm tek marka ancak dell bilgisayar hem pahalı hemde en son çıkan amd işlemciler dışında intel işlemci kullanmak konusunda tuhaf bir hırsı var

birde hewlett packard var ancak onun a10 işlemcili harika bir bilgisayarı vardı hemde kullanıcılarından harika yorumlar yazıyordu fiyatı sadece 1100 tl birşeydi, ancak kapan kaptı :( birde hewlett packard`da teknik serviste ucuz model sahiplerine dış kapının mandalı muamelesi yapıyorlarmış diye okudum)

birde toplama notebook diye bir şey duydum bu konuda bilgisi olan bir arkadaş varmı?

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
açıkçası 1200 tl ye çok sağlam bir notebook beklememek gerekli.. Ben 3 sene önce casper notebook almıştım ve servis konusunda vb her konuda beni yarıyolda bırakmadı :) Tabiki oyunları orta ve low da oynuyordum ama yapacak birşey yok.. o paraya okadar :)
http://www.vatanbilgisayar.com/note...-2gb-w-81-notebook-bilgisayar.html#ozellikler
gt740m ekran kartı var oyunlarda orta ayarlarda oynatabilir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Her nekdar casper kötü marka deselerde ben servis konusunda sıkıntı yaşamadım .. ekran kartım yandı bilgisayarım işlemcisi yandı 2 kere servise yolladım 2 sindede değiştirdiler ..

Bu arada sony nin notebooku o parayı hak etmiyor yeni nesil 8610 ekran kartı var ama ekran kartı giriş seviye tavsiye etmem.... o fiyata başka bir pc alıcaksanız önerebiliriz..

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
açıkçası 1200 tl ye çok sağlam bir notebook beklememek gerekli.. Ben 3 sene önce casper notebook almıştım ve servis konusunda vb her konuda beni yarıyolda bırakmadı :) Tabiki oyunları orta ve low da oynuyordum ama yapacak birşey yok.. o paraya okadar :)
http://www.vatanbilgisayar.com/note...-2gb-w-81-notebook-bilgisayar.html#ozellikler
gt740m ekran kartı var oyunlarda orta ayarlarda oynatabilir.

Her nekdar casper kötü marka deselerde ben servis konusunda sıkıntı yaşamadım .. ekran kartım yandı bilgisayarım işlemcisi yandı 2 kere servise yolladım 2 sindede değiştirdiler ..

Bu arada sony nin notebooku o parayı hak etmiyor yeni nesil 8610 ekran kartı var ama ekran kartı giriş seviye tavsiye etmem.... o fiyata başka bir pc alıcaksanız önerebiliriz..

cevabınız için çok teşekkür ederim

yeğenlerim casper kullanıyor açıkçası casper bilgisayar beni şaşırttı oldukça kaliteli sağlamdı (gerçi i7 işlemcili idi yani üst model) neredeyse bütün tablet bilgisayarları inceledim içlerinde birtek casper bilgisayarınki adam gibiydi (dell apple hariç malum)

casper bilgisayarlara baktım ancak hiç amd işlemcili modelini göremedim

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
cevabınız için çok teşekkür ederim

yeğenlerim casper kullanıyor açıkçası casper bilgisayar beni şaşırttı oldukça kaliteli sağlamdı (gerçi i7 işlemcili idi yani üst model) neredeyse bütün tablet bilgisayarları inceledim içlerinde birtek casper bilgisayarınki adam gibiydi (dell apple hariç malum)

casper bilgisayarlara baktım ancak hiç amd işlemcili modelini göremedim
amd işlemci önermem intel işlemci daha az ısınır ve daha guvenlidir . :) tabi tercih sizin.

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
amd işlemci önermem intel işlemci daha az ısınır ve daha guvenlidir . :) tabi tercih sizin.

işlemci tartışma konusuna dönmesinde :) 1998 senesinden beridir intel`in hemen her modelini ve ayrıca amd işlemcide kullanmış biri olarak yazıyorum

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
işlemci tartışma konusuna dönmesinde :) 1998 senesinden beridir intel`in hemen her modelini ve ayrıca amd işlemcide kullanmış biri olarak yazıyorum
bende win 95 den beri microsoft işletim sistemini kullandım. Şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. + intel amdden iyi ben demiyorum istatistikler söylüyor intel daha çok satılıyor. :) Madem herşeyi kullandınız ve bilginiz çok ozaman kendiniz iyi bir notebook bulabilirsiniz ...

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bende win 95 den beri microsoft işletim sistemini kullandım. Şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. + intel amdden iyi ben demiyorum istatistikler söylüyor intel daha çok satılıyor. :) Madem herşeyi kullandınız ve bilginiz çok ozaman kendiniz iyi bir notebook bulabilirsiniz ...

açtığım konu dizüstü tavsiyesi değil hangi markanın dizüstü sağlam ve hangisinin teknik servisi iyidir diye danışmak için konuyu açtım.

bilen bilir istatistikler bir insanı kandırmanın en formüllü yoludur. ben sadece her iki işlemci hakkında tecrübem var bunu belirtmek istedim, hep masaüstü toplama kullandım benim ilk dizüstü bilgisayarım olacak.

ben açıkçası ben intel karşısında hep amd`den memnun kaldım, nedense hiç ısınan amd`ye denk gelmedim, konuyu işlemci tartışmasına çevirecek değilim artık intel işlemcilerle ilgilenmiyorum zaten ucuz çözüm bir intel dizüstü yok hep 2000 tl. az önce forumda rastladım adam 2. el intel`in milattan kalma dizüstü için 1200 tl fiyat ödemeyi göze almış, forumda soruyor nasıl dizüstü diye. yazık günah o paraya a8 işlemcili yepyeni dizüstü var.

tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
ekran kartı ati olmasın alttan hava iyi alabilsin .

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4

öneriğiniz notebook hem 1800 tl pahalı ve gt720m ekran kartı 1 gb kötü bir kart... Benim önerdiğim 1300 tl lik notebook bundan daha iyi ..
milleti yanlış bilgilendirmeyiniz..

arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim ancak ne intel sattırma hırsıymış arkadaş :) hadi her işlemci danışıldığı konuda insanları intel`e yönlendiriyorsunuz anladıkta amd kullanıcılarını da intel`e yönlendirmek için kendinizi paralıyorsunuz, intel işlemci ile ilgilenmediğimi açıkça dile getirdim ama yinede intel tavsiyeleri havada uçuşuyor

intel`in pazar payı %80 civarında intel için endeşi edilcek bir şey yok ama kullanıcılar için endişe ediyor en seçim için bu kadar kastırıyorsanız; intel`in borusunun anca benchmark testlerinde ötebildiğini çok net görmüş biriyim bu kadar endişe edilcek bir şey yok yani. tavsiyelerinizde samimi olduğunuza yürekten inanıyor tekrar çok teşekkür ederim

ekran kartı ati olmasın alttan hava iyi alabilsin .
öneriniz için çok teşekkür ederim

ben asıl soruma cevap bulamadım ama araştırmalarımda teknik serviste en iyi firmanın hewlett packard olduğunu gördüm

aklımda bir soru daha var: bildiğim kadarı ile bütün mağazalar (bimeks vatan teknosa) dizüstünde free dos satın alıma izin veriyorlar, bilgisayarın fiyatından 100-200 tl düşüyor doğru mu biliyorum yoksa halt mı etmişim? :)

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim ancak ne intel sattırma hırsıymış arkadaş :) hadi her işlemci danışıldığı konuda insanları intel`e yönlendiriyorsunuz anladıkta amd kullanıcılarını da intel`e yönlendirmek için kendinizi paralıyorsunuz, intel işlemci ile ilgilenmediğimi açıkça dile getirdim ama yinede intel tavsiyeleri havada uçuşuyor

intel`in pazar payı %80 civarında intel için endeşi edilcek bir şey yok ama kullanıcılar için endişe ediyor en seçim için bu kadar kastırıyorsanız; intel`in borusunun anca benchmark testlerinde ötebildiğini çok net görmüş biriyim bu kadar endişe edilcek bir şey yok yani. tavsiyelerinizde samimi olduğunuza yürekten inanıyor tekrar çok teşekkür ederim

öneriniz için çok teşekkür ederim

ben asıl soruma cevap bulamadım ama araştırmalarımda teknik serviste en iyi firmanın hewlett packard olduğunu gördüm

aklımda bir soru daha var: bildiğim kadarı ile bütün mağazalar (bimeks vatan teknosa) dizüstünde free dos satın alıma izin veriyorlar, bilgisayarın fiyatından 100-200 tl düşüyor doğru mu biliyorum yoksa halt mı etmişim? :)
Ben asıl sorunuza zaten cevap verdim. Casper servisi çok iyi olduğuun söyledim :)