Dizel otomobil tavsiyesi

onurranger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar. Hepinize iyi günler. Bugün sizden önemli bir konuda yardım almak istiyorum. Arabamız 2012 model
Mercedes C180 Avantgarde 1.6 156 beygir Turbo benzinli motorlu ve 7 vitesli otomatik şanzımanlı (7G-TRONIC PLUS).
Arabamız gerçekten tek kelime ile mükemmel. Ancak sıkıntı yaşadığımız bir konu var. O da yakıt tüketiminin biraz fazla
olması. Arabamızın şehir içi yakıt tüketimi 8 litre, şehir dışı ise 6 litre. Fabrika verisini henüz yakalayabilmiş
değiliz. Ayrıca arabamızda start-stop sistemi de var.
Benim sorum ise şu:
Biz yaklaşık 1 sene sonra arabamızı değiştirmek istiyoruz Allah nasip ederse. Tercihlerimizde ise yeni Nissan Qashqai
1.5 dizel ve yeni Volvo S60 1.6 dizel var. Alacağımız aracı babamla birlikte kullanacağız. O yüzden Volvo S60 1.6
dizelde manuel mi yoksa otomatik mi olacağı konusunda kararsızız. Bizim sorunumuz yakıt tüketimi olduğu için ve de
bu araçlar çok tutulduğu için listemize bunları aldık. Arabamızdan çok memnunuz. Sizce yakıt tüketiminin az olması
yüzünden bu araçlar tercih edilebilir mi? Bu araçların kaliteleri nasıldır? Bilgi sahibi forumdaşlarımdan bana
yardımcı olmalarını diliyorum. Bana yardımcı olacak bütün herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Hoşçakalın.

someone799

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Qashqai büyük bir arac. Yakit tuketiminden oturu C 180'den vazgecip Qashqai'ye gecmek sizi uzebilir. Tercihiniz S60'dan yana olsun.

cbdal55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Qashqai ya gore volvo daha iyi bir secim olur.yakit tuketiminden yana bi arac istersen sana 508 1.6 hdi auto6r veya crossover istersen de 3008 1.6 hdi auto6r yi tavsiye ederim.iki araci da kullaniyorum yakit konusunda piyasadaki en cimri dizel otomatikler.

HalukZiyaTercan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sizin yeriniz de olsam Opel-İnsignia alırdım. Hem Mercedes-C180 e çok benziyor ve gayet kaliteli, konforlu ve ekonomik bir araç. İkinci el 2.0 motor otomatik şanzıman dizel fiyatları 55.000 Tl den başlıyor. Sıfır alacaksanızda direkt olarak full+full paket alın. Biz kullanıcısıyız ve araç gerçekten sınıfına göre çok ekonomik. Tabii babam her gün en az 10 saat kullandığından aylık 1.200 tl mazot parası geliyor ama dediğim gibi babamın binmediği gün yok.sürekli seyahatte. o yüzden de biraz kilolu. :)