Diyette aşırı acıkmak

Reaksiyon puanı
109
diyetin 3. Günündeyim 79.8 kilodan 78.1 e düştüm fakat yemeğimi yedikten sonra hep açım kesinlikle şeker çikolata tüketmiyorum yemek olarakta sebze ağırlıklı öğlen haşlama karnabahar vb. Gibi sabahda kendime 2 yumurta kırıp peynirle yiyiyorum ama nedense hep açım açlığım nasıl gider

Ecomanya

Profesör
Reaksiyon puanı
658
Açlığınız psikolojikte olabilir. Önce bunu anlayın.

635883

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,503
O büyük ihtimal psikolojik. Bir süre sonra alışacağınızı düşünüyorum, açlığınızı pek hissetmezsiniz.

Gece baykuşu

Doçent
Reaksiyon puanı
291
Diyet yapmadan önce ekmek tüketiminiz nasıldı çok mu ekmek yerdiniz yoksa az mı bu arada iştahlı mısınız ?

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,896
diyet yapmak aç kalmak değildir. diyetisyenin beslenme takvimine uyuyorsanız eğer acıkmadan diyet yaparsınız.

Çünkü diyetin temel mantığı, sık aralıklarla fakat küçük öğünlerle beslenmektir.

Reaksiyon puanı
109
Diyet yapmadan önce ekmek tüketiminiz nasıldı çok mu ekmek yerdiniz yoksa az mı bu arada iştahlı mısınız ?
Acayip iştahlıyım diyet ve spor a başlamadan önce 20 dk da bir birşey yerdim ekmek tüketimimde fazla yani yarım ekmek falan sadece bana gidiyor

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
diyetin 3. Günündeyim 79.8 kilodan 78.1 e düştüm fakat yemeğimi yedikten sonra hep açım kesinlikle şeker çikolata tüketmiyorum yemek olarakta sebze ağırlıklı öğlen haşlama karnabahar vb. Gibi sabahda kendime 2 yumurta kırıp peynirle yiyiyorum ama nedense hep açım açlığım nasıl gider
İnsülin direnci olabilir sürekli açlık hissi ile keyifsizlik hissi olabilir. Tavsiyem bir kontrol ettirin ve öğün sıklığını artırın

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,896
ben de diyet yapıyorum, günce 5 öğün yiyorum ama asla ekmek şeker tatlı yok. 3 haftada 3.5 kilo verdim. neler yapıyorum:

1- Sabah erkenden sahile gidiyorum ve 5.5 km hızlı yürüme yapıyorum.

2- Sağlam bir kahvaltı yapıyorum. Kahvaltımda mutlaka yumurta, peynir, bal, roka, turp, domates ve salatalık tüketiyorum. Kahvaltının yanında hibiskus (kerkede) çayı içiyorum.

3- Kahvaltı ile öğle arası küçük bir öğünüm var, kuru kayısı ve kuru incir yiyorum çalışırken. 5-6 tane

4- Öğle yemeğinde mümkünse ızgara ürünler tüketiyorum. Yoksa yulaf ezmesi + keten tohumu + kahvaltılık gevrek yarım yağlı süt ile karıştırıp 1 porsiyonluk yiyorum.

5- Öğle ile akşam arası kuruyemiş (fındık ve ceviz, kavrulmamış) yiyorum, ama bir avuç.

6- Akşam yemeğinde yağsız yemek, salata, bulgur pilavı gibi lifli gıdalar tüketiyorum. Makarna, pirinç pilavı asla yok. Yemekten bir süre sonra da az biraz meyve (üzüm, karpuz gibi sulu meyveler)

Tüm bunları yediğim halde kilo veriyorum ve acıkmıyorum.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Psikolojik olabilir denildiği gibi ve susadığınızda acıkmış gibi de gösterebiliyor bazen. Suyu da ihmal etmeyin derim. :)

Gece baykuşu

Doçent
Reaksiyon puanı
291
Acayip iştahlıyım diyet ve spor a başlamadan önce 20 dk da bir birşey yerdim ekmek tüketimimde fazla yani yarım ekmek falan sadece bana gidiyor
Hastalığımdan dolayı sıfır tuz ve şeker riskine karşı maksimum günlük 5 ince dilim yiyebiliyorum ve arada acıkıyorum bir de diyete aniden mi başladınız ben aniden kesmek zorunda kaldım. Acıkma hissi oluyordu bende iştahlı birisiyimdir.

Reaksiyon puanı
109
Hastalığımdan dolayı sıfır tuz ve şeker riskine karşı maksimum günlük 5 ince dilim yiyebiliyorum ve arada acıkıyorum bir de diyete aniden mi başladınız ben aniden kesmek zorunda kaldım. Acıkma hissi oluyordu bende iştahlı birisiyimdir.
evet aniden
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben de diyet yapıyorum, günce 5 öğün yiyorum ama asla ekmek şeker tatlı yok. 3 haftada 3.5 kilo verdim. neler yapıyorum:

1- Sabah erkenden sahile gidiyorum ve 5.5 km hızlı yürüme yapıyorum.

2- Sağlam bir kahvaltı yapıyorum. Kahvaltımda mutlaka yumurta, peynir, bal, roka, turp, domates ve salatalık tüketiyorum. Kahvaltının yanında hibiskus (kerkede) çayı içiyorum.

3- Kahvaltı ile öğle arası küçük bir öğünüm var, kuru kayısı ve kuru incir yiyorum çalışırken. 5-6 tane

4- Öğle yemeğinde mümkünse ızgara ürünler tüketiyorum. Yoksa yulaf ezmesi + keten tohumu + kahvaltılık gevrek yarım yağlı süt ile karıştırıp 1 porsiyonluk yiyorum.

5- Öğle ile akşam arası kuruyemiş (fındık ve ceviz, kavrulmamış) yiyorum, ama bir avuç.

6- Akşam yemeğinde yağsız yemek, salata, bulgur pilavı gibi lifli gıdalar tüketiyorum. Makarna, pirinç pilavı asla yok. Yemekten bir süre sonra da az biraz meyve (üzüm, karpuz gibi sulu meyveler)

Tüm bunları yediğim halde kilo veriyorum ve acıkmıyorum.
Bende kahvaltıda senin gibi yiyiyorum sonra öğlene doğru 1 avuç çeviz ile doğadan şeftali-elma form çayları içiyorum sonra akşama kadar hiçbirşey yemiyorum

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Yavaş yeme alışkanlığı edinmen lazım çok çiğnemen lazım şeker ekmek işlenmiş şeyler yememen lazım aç olsan bile aç kalmaya alışman lazım bir süre sonra istesen de acıkmazsın.Benim de deneyimim bu şekilde dediklerimi 4 yıldır yapıyorum.Tamamen düzenli olmadı ama adım adım oldu.Düzenli yaparsan daha kısa zaman alabilir.

Reaksiyon puanı
109
Artık sabah kahvaltıdan hemen sonra elma-şeftali form çayı içip öğlene doğru sebze yemeği yiyorum akşam ise daha çok et ara öğünleride arttırdım