oguzhanb3y
Doçent
- Katılım
- 24 Ekim 2020
- Mesajlar
- 524
- Reaksiyon puanı
- 140
- Puanları
- 43
En hızlı, sıkı kilo verdiricek diyet planı verir misiniz?
Örnek olarak günlük plan verebilir misiniz spor olarak neden derseniz bu işlerde pek anlayan değilimSadece protein ye ve düzenli spor yap. Yumurta, et, süt serbest ama yediğinden çok yakmalısın koşunu mekiğini yapmalısın
KİLO 63 BOY 1.60Bunu burdan sölemek için kilo ve boyunuzu sölemelisiniz hangi tür spor yapacağınızada bağlı bu diyet planı.
4 kilo filan fazlasınız aşağı yukarı normalden biraz az yerseniz 4 kilo civarı zaten rahat verirsiniz yemeklerden önce su tüketin biraz yavaş yemek yiyin. Biraz kardiyo ve öğünlerde düzenli meyve yerseniz rahat 4 kilo verirsiniz zaten.KİLO 63 BOY 1.60
Doktora danışmadan hiçbir diyet planını uygulamayın!En hızlı, sıkı kilo verdiricek diyet planı verir misiniz?
Doktora danışmadan hiçbir diyet planını uygulamayın!
Benim bir felsefem vardır. Hiçbir zaman boyundan büyük kilon olmayacak. 3-4 kilo vermeye bak, ondan sonra sıkılaşmaya fit olmaya çalış.KİLO 63 BOY 1.60
Anladım çok teşekürlerBenim bir felsefem vardır. Hiçbir zaman boyundan büyük kilon olmayacak. 3-4 kilo vermeye bak, ondan sonra sıkılaşmaya fit olmaya çalış.
Doktora görünmeden diyet yapmayın denmesindeki kasıt mesela şeker hastalığın vardır kalp hastalığın vardır ona göre diyet yazılır. Hiçbir rahatsızlık yoksa sağlıklı bireysen tek yapman gereken kendini zorlamak.
Sabah erkenden kalk, ısınma egzersizleri ile iyice açma germe egzersizleri bir açıl önce. Isınma egzersizleri emin ol tüm günü rahat geçirmene yarar. Detayları YouTube'dan bulursun zaten.
Daha sonra yumurtasından peynirinden en doğal şekilde sağlıklı bir kahvaltı yap, ekmeği fazla kaçırmamak kaydıyla. Burada dikkat edilecek husus, karbonhidrat ve yağdan uzak durmak, mümkün olduğunca protein almak. Çünkü toplumumuzda karbonhidrat ve yağ muhakkak alıyoruz ama proteinden her zaman mahrum kalıyoruz.
Yemek olarak tavuk ye mesela. Et ye. Bunlar hep protein. Süt iç. Ama ekmekten ve yağdan uzak dur zaten ister istemez onları da yiyorsun.
Sokağa çıkma yasağı olmayan günlerde sıkıca giyin çık dışarı koş mesela. Başta üşüyeceksin, koşmaya devam et iyice koştuktan sonra ısınmaya başladığını fark edeceksin zaten. İlk çıktığında koşmayı unuttuğunu ve hızlı koşamadığını, nefes nefese kaldığını gördüğünde zaten spora daha çok önem göstermemiz gerektiğini fark edersin. Akşamları yatmadan önce mekik çek mesela. 30 tane zorla çek öyle yat. Gerekirse kulaklık tak moda girmek için ama her gece yatmadan önce o 30 mekiği çek.
Bunları düzenli olarak bir ay yap zaten gerisi gelir. Unutma, bir şeyin "alışkanlık" haline gelme süresi bir aydır. Bir ay zorlarsan sonrasında da öyle devam eder.
Sağlıklı yaşayalım, sağlıklı beslenelim. Mesela marketlerden alınan "salep" adındaki içecek tozlarının içindekiler kısmına bakıp salep oranının binde 2 olduğunu fark edelim. Gerekirse basalım parayı ama hakiki salep alalım içelim bu kış günlerinde koronaya da karşı gerçek bir içecek olur salep.
Marketlerde nar ekşili sos diye satılan ürünlerde aslında nar oranının çok düşük olduğunu içindekiler kısmından görelim. El yapımı hakiki olanı temin edelim. Ne yazık ki marketler ucuz ürün satmaya meyilli oldukları için bu tür ürünlerin hakikilerini marketlerde bulmak zor oluyor ama internetten temin edilebilir.
Tavuk dedim ama o tavukların da vitamini yedirip kısa zamanda büyütüp kesildiğini, aslında ilaç ve vitamin yediğimizi unutmayalım. Elbette tavuğa bir şey yapamayız onu mecbur yiyeceğiz, ama doğal yaşamdan da uzak kalmayalım.
Mesela sarelleler. En büyük kilo yapan ürünlerdir. Uzak duralım. İlla yiyeceksek de içindekiler kısmını okuyalım, kullandıkları yağ türüne göre alalım. Sarellede pamuk yağı en dandik ucuz yağdır ve içindekiler kısmında pamuk yağı yazan ürünlerden uzak durulmalıdır. Palm veya hurma yağı adıyla geçen yağ pamuk kadar dandik olmasa da orta seviyeli bir yağdır ve çok sağlıklı olduğu söylenemez. Ayçiçek yağı kullanan markalar var, bazı markalar da ayçiçek ile palm yağını bir arada kullanır, bu ürünlere yönelelim.
Bilinçli olalım, sağlıklı beslenelim. Sporu da aksatmayalım. Bunları yaptıktan sonra kiloymuş diyetmiş gerek duymayız zaten
Ağustos da 15 giricemKaç yaşındaşınız