Diyarbakır'da Jandarma Komutanlığı'na saldırı!

Bu konuyu okuyanlar

okinkurt

Müdavim
Katılım
30 Eylül 2013
Mesajlar
3,813
Reaksiyon puanı
1,233
Puanları
113
Yaş
31
12 Asker şehit diyorlar tv lerde göremedim alt yazı felan doğrumu bu haber ?
 

hesapsilinsin

Asistan
Katılım
8 Mart 2016
Mesajlar
238
Reaksiyon puanı
32
Puanları
28
Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü tankerle düzenlediği saldırıda ilk bilgilere göre, 1 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 27 kişi de yaralandı.
Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. İlk bilgilere göre PKK'lı teröristler bu gece bomba yüklü tankeri İlçe Jandarma Komutanlığı önünde infilak ettirdi. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı ile çevresindeki binalarda hasar meydana gelirken, yaralananlar oldu. Bombalı saldırının ardından ilçede PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.
İlçeye Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Çatışma nedeniyle ekipler bir süre ilçeye ulaşamazken, yaralılar Hani Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Saldırıda Jandarma Komutanlığı ile bitişiğinde bulunan lojmanlarında da büyük hasar meydana gelirken, olayda askerlerin yanı sıra sivillerinde yaralandığı öğrenildi. İlçe Jandarma Komutanlığı yakınında bulunan deprem konutlarının da patlamadan büyük oranda hasar gördüğü, burada oturan vatandaşların da yaralandığı belirtildi.
İlçede çatışmalar devam ediyor.


1 ŞEHİT, 27 YARALI VAR

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü tankerle düzenlediği saldırıda ilk bilgilere göre, 1 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 27 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında jandarma lojmanında bulunan jandarma personelinin eş ve çocuklarının da bulunduğu öğrenildi.

Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı binasında da büyük hasar meydana geldi. Yaralılar Hani Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından askeri helikopterler ve bölgeye ulaşan ambulanslarla alınarak Diyarbakır Asker Hastanesi'ne nakledildi. Hani'ye sevk edilen UMKE ekipleri de ağır hasar alan binalarda arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Saldırının ardından ilçede elektrikler ile, telefon ve internet hatları da kesildi.


DİYARBAKIR, (DHA)

Kaynak: Diyarbakır'da Jandarma Komutanlığı'na saldırı! Yaralılar var


Bu arada bir ay öncede bomba yüklü araç yakalanmıştı.Diyarbakır Hani'de bomba yüklü araç yakalandı

 

Sh3kiL

Müdavim
Katılım
4 Temmuz 2015
Mesajlar
1,089
Reaksiyon puanı
138
Puanları
63
Bomba yuklu tanker patlatmis serefsizler ins sayi yuksek degildir hani komando komutanligi 13 ay askerlik yaptim orda .
 

okinkurt

Müdavim
Katılım
30 Eylül 2013
Mesajlar
3,813
Reaksiyon puanı
1,233
Puanları
113
Yaş
31
Bomba yuklu tanker patlatmis serefsizler ins sayi yuksek degildir hani komando komutanligi 13 ay askerlik yaptim orda .

İnşallah, bir bitmedi lanet hainler ya Allah belalarını versin.
 
Üst