Diyanetten Tanrı Demek Caiz Midir Açıklaması !!!

Bu konuyu okuyanlar

Irıs von Everec

Müdavim
Katılım
13 Mayıs 2020
Mesajlar
1,208
Reaksiyon puanı
1,472
Puanları
113
Diyanet'ten Tanrı Açıklaması

Diyanet Allah yerine Tanrı demek caiz midir sorusunu şu şekilde yanıtladı:

“'Tanrı' kelimesi, Arapça 'ilâh' kelimesinin karşılığıdır. 'İlah' daha çok, Allah’tan başka ibadete layık görülen varlıklar için kullanılır.

'Allah' kelimesi onun bizzat kendisini ifade eden özel ismidir. Bu bakımdan, kelâm âlimlerine göre 'Allah' kelimesi, Cenab-ı Hakk’ın yüce zatına ve bütün kemal sıfatlarına delalet eden özel ismidir.

Hiçbir dilde bu kelimenin ifade ettiği özel manayı kapsayacak bir kelime bulunmamaktadır. Öte yandan 'Allah' kelimesi bütün Müslümanlar için tevhid inancını temsil eden ortak bir bağ niteliğindedir.

Bu sebeple Müslümanların, ibadet ettikleri tek yaratıcılarını “Allah” diye anmaları daha doğru olur. Dolayısıyla 'Allah' bu adla veya 'esmâ-i hüsnâ' adı verilen 99 isminden biriyle anılmalıdır.

Bununla birlikte, dinimizin bildirdiği mutlak kemal sahibi, noksanlardan münezzeh olan yüce Allah’ı 'Tanrı' diye anmak da İslam inancına aykırı olmaz."

Kaynak
 

Tommy Vercetti

Müdavim
Katılım
12 Aralık 2012
Mesajlar
2,622
Reaksiyon puanı
1,633
Puanları
113
Yaş
28
Tanrı kelimesi şiirlerde şarkılarda daha kullanışlı oluyor. Ama normalde birine Allah yolunu açık etsin yada Allah gönlüne göre versin vs demek yerine tanrı seni kutsasın ? demek garip oluyor.
 

basit

Müdavim
Cezalı
Katılım
24 Kasım 2020
Mesajlar
6,305
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
6,526
Puanları
113
Şu devirde, tanrı kelimesi saçma salak her şeye eklendiği için, Allah'a tanrı demek hiç içimden gelmiyor. Çünkü tanrı kelimesini basitleştirdi popüler kültür.

Allah en iyi, her anı yaratan Allah'a şükürler olsun, Amin.
 

Son mesajlar

Üst