Diyanet’in 500 bin liralık iftar ve sahur programları ihaleye katılan tek şirkete verildi

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet TV’de yayımlanan ve Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde gerçekleştirilen iftar ile sahur canlı yayın programları için yaklaşık 500 bin TL harcadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı yüz binlerce liralık ihalelere imza atıyor. Başkanlık, Diyanet TV’de yayımlanan iftar ve sahur programları ile bahçelerinin bakımı için yüz binlerce lira harcadı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Diyanet İşleri Başkanlığı, 28 Nisan tarihinde “2020 Yılı Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde gerçekleştirilecek olan iftar ve sahur canlı yayın programı hizmet alım işi” başlığıyla ihale düzenledi. İhaleye tek başına katılan “Son Yapım Medya Prodüksiyon Hizmetleri Şirketi” ile 6 Mayıs tarihinde 493 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Canlı yayın Diyanet TV’den yapıldı.

Sadece bir şirketin katıldığı ihale, Kamu ihale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” durumlarında kullanılan tartışmalı 21/B maddesine dayanılarak pazarlık yöntemiyle yapıldı.

BAHÇE BAKIMINA DA 203 BİN TL

Canlı yayınların yapıldığı Ahmet Hamdi Akseki Camii ile hemen yanında bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bahçesinin bakım masrafları da binlerce lirayı buldu. Diyanet, 3 Mart’ta da dokuz ay sürecek “Bahçe Bakımı, Bitkisel Sulama ve Peyzaj Hizmeti Alımı İşi” adı altında bir ihale düzenledi.

İki şirketin katıldığı ihaleyi 203 bin TL teklif veren “Yeni Egemen Yapı Dekorasyon İnşaat Taahhüt Emlak İnşaat Malzemeleri Hırdavat Sanayi Ticaret Şirketi” kazandı.

Untitled-1-165.jpg

Para akıyor para Allah allah :D size sadece şükretmeyi öğreten insanlar bunlar..

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Para akıyor para Allah allah :D size sadece şükretmeyi öğreten insanlar bunlar..

Sükretmek iyidir sanada tavsiye ederim...

Diyanet İşlerinin bir bütçesi var geliri gideri var. Adamlar Sahur programı yapmış diyanet işlerinin ve yanındaki caminin bahçe bakımının ve peyzaj giderlerini olması gayet normal. ( 500 bin TL para mı la o kurumlar için.)

İBB daha dün 1000'e yakın muhtara 2500 TL değerinde telefon dağıtmış ücretsiz. ( 2.5 milyon TL devletin milletin kasasından para dağıtmak oluyor o iş burada 500 bin TL'ye laf ediyon orada 5 katı gereksiz israf masrafa ses etmiyon herşey çok güzel olacak masalına inanıyon.

Sen ve senin gibilere kalsa Dİyanet işleride gereksiz bir kurum kaldırılsın gitsin diyecen.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392

Diyanet İşlerinin bir bütçesi var geliri gideri var. Adamlar Sahur programı yapmış diyanet işlerinin ve yanındaki caminin bahçe bakımının ve peyzaj giderlerini olması gayet normal. ( 500 bin TL para mı la o kurumlar için.)

İBB daha dün 1000'e yakın muhtara 2500 TL değerinde telefon dağıtmış ücretsiz. ( 2.5 milyon TL devletin milletin kasasından para dağıtmak oluyor o iş burada 500 bin TL'ye laf ediyon orada 5 katı gereksiz israf masrafa ses etmiyon herşey çok güzel olacak masalına inanıyon.

Sen ve senin gibilere kalsa Dİyanet işleride gereksiz bir kurum kaldırılsın gitsin diyecen.

onlar sana fazlasını isteme şükret der ama kendileri senin asla yaşayamacağın hayatı yaşarlar.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
onlar sana fazlasını isteme şükret der ama kendileri senin asla yaşayamacağın hayatı yaşarlar.

Önerin nedir ? Çalış sende yaşa tutan yok...

Diyanet işleri kapatılsın İFtar sahur programı yapılmasın. Diyanet işleri binası yıkılsın bahçe ve peyzaj gideri olmasın. Diyanet işleri başkanı asgari ücretle çalışsın üst baş alamasın evi arabası olmasın aç susuz gezsin flan mı istediğin...

Boş beleş hep aynı tip kanalların şu din düşmanlığı haberlerini şuraya kopyalayarak ne umuyor veya bekliyorsun anlamıyorum. Birde aşırı önemliymiş gibi manşetten verirler bu haberi.

300-500 bin TL para mı la bu kurumlar için . Sadece tek kalemde 5 katını İBB bir günde verdi diyorum muhtarlara telefon dağıtarak onu haber yapmaz bu siteler dönüp dolaşıp diyanet işleri başkanı şöyle dedi şöyle yaptı şuraya gitti. Şu Ramazan ayındada durmuyorlar.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
Önerin nedir ? Çalış sende yaşa tutan yok...

Diyanet işleri kapatılsın İFtar sahur programı yapılmasın. Diyanet işleri binası yıkılsın bahçe ve peyzaj gideri olmasın. Diyanet işleri başkanı asgari ücretle çalışsın üst baş alamasın evi arabası olmasın aç susuz gezsin flan mı istediğin...

Boş beleş hep aynı tip kanalların şu din düşmanlığı haberlerini şuraya kopyalayarak ne umuyor veya bekliyorsun anlamıyorum. Birde aşırı önemliymiş gibi manşetten verirler bu haberi.

300-500 bin TL para mı la bu kurumlar için . Sadece tek kalemde 5 katını İBB bir günde verdi diyorum muhtarlara telefon dağıtarak onu haber yapmaz bu siteler dönüp dolaşıp diyanet işleri başkanı şöyle dedi şöyle yaptı şuraya gitti. Şu Ramazan ayındada durmuyorlar.

Birader şuanki koşullarda o miktarlar nasıl çalışalarak kazanılacak ? senin holdingin falan varsa orası ayrı .

boş muhabbet yapıp durma senelerce aynı şeyleri yapıyorsunuz , milletin parasına çökmekten başka bir iş yok ,diyanet çok ayrı zaten 2 kere allahu ekber bir kere şükret der ekranlarda tamam , o kadar para diyanet için israf başka bir açıklaması yok .

Sadece sahur programı için +500.000 ₺nedir ..

Reaksiyon puanı
10,327

Aynen öyle...
Dertleri düşünceleri yapılan masraf falan değil.
Dertleri milletin inançlarını temsil eden bir kurumu değersizleştirmek suretiyle onun şahsında da elbette dini değerleri değersizleştirmek...

Algılarla yıkmak, vesselam!

Allahtan bu adamlara hidayet diliyorum, başkaca da elimden bişey gelmez.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Birader şuanki koşullarda o miktarlar nasıl çalışalarak kazanılacak ? senin holdingin falan varsa orası ayrı .

boş muhabbet yapıp durma senelerce aynı şeyleri yapıyorsunuz , milletin parasına çökmekten başka bir iş yok ,diyanet çok ayrı zaten 2 kere allahu ekber bir kere şükret der ekranlarda tamam , o kadar para diyanet için israf başka bir açıklaması yok .

Sadece sahur programı için +500.000 ₺nedir ..

Senin anlayamadığın ve inatla anlamak istemediğin birşey var.
Bir iş veya ihale yaparken kamu yararı gözetilir. Diyanet işleri kendi şahsı için vermiyor sonuçta o sahur ve iftar programlarını. 30 gün boyunca inananlar ve oruç tutanlar için veriyor ve kaliteli düzgün olmasını isteyecek tabi veya Diyanet işleri başkanlığının önündeki bahçe düzeni ve peyzaj için harcanan parada. Orası devlet kurumu şahısa ait değil. Orada devleti temsil ediyor.

Ha birde şahsı çıkar için yapılan işler dağıtılan paralar vardır. ( Toplum yararı gözetmez. )
Sana açık açık soruyom bu diyanet'in verdiği 500 bin TL israf diyon ya toplum ve müslümanların yararı için yapılan bir iş olmasına rağmen.
İBB'nin 1000 muhtara verdiği 2500 TL değerinde verdiği telefon ne ola ki ? Daha 3 gün neden bana borçlanma yetkisi verilmiyor diyen bir belediye neden 2.5 milyon TL değerinde mal dağıtır insanlara ?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Kimbilir belkide telefonları yoktu garibanların :D

Korona günlerinde en önemli derdimiz buydu evet. Bizim cahilliğimiz bilemedik. :(
Gidip ihtiyaç sahibi öğrenciye telefon veya tablet verecende ne olacak veya online eğitimi takip edemeyen gariban öğrencilere destek çıkacanda ne olacak. 2.5 milyon TL ile 150 TL lik yardım kolilerinden 16-17 bin koli yapıp fakir fukaraya dağıtmaktan daha önemli tabi.
Yaşam standartları normalin üstünde olan Muhtarlara telefon vermek çok doğru bir karar kimsenin aklına gelmezdi bu günlerde.

Onu geçtim hadi veriyon yapacan bir israf. Git Türkiye'de üretilen yerli bir marka verde TÜRKİYE kazansın. P30 lite nedir. GM 9 Pro ver veya Vestel ile anlaş hem yarı fiyatına gelir hem para dışarı döviz olarak gitmez yerli firmalar kazanır ama nerde...
( Bu haberi bizim tarafsız basın bakalım yazabilecek mi. Manşetlerinde görecez mi yoksa böyle diyanet işlerinin israfı diye başka konulara atlayıp geçiştirecekler mi bakalım )

Reaksiyon puanı
10,327
Onu geçtim hadi veriyon yapacan bir israf. Git Türkiye'de üretilen yerli bir marka verde TÜRKİYE kazansın. P30 lite nedir. GM 9 Pro ver veya Vestel ile anlaş hem yarı fiyatına gelir hem para dışarı döviz olarak gitmez yerli firmalar kazanır ama nerde...

Ama olur mu ya, Diyanette israf yapmıştı, demi ama!!! :D :p

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
Bu adamın zoruna gidince 1 sayfa dolu mesaj yazması beni çok mutlu ediyor :D

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bu adamın zoruna gidince 1 sayfa dolu mesaj yazması beni çok mutlu ediyor :D

:D Her zaman ki gibi zoruna gidip 2 kelime yazamayan kim görüyoruz. Kopyala yapıştır işlerini bırakta az yorum ve muhakeme yap şu haberleri her zaman dediğim gibi az OKU ve içeriğin mantığını anla saksıyı çalıştır...
2.5 milyon TL 500 bin TL'nin 5 Katı olduğunu ilk okul çocuğu bile bilir ona israf diyemeyip diğerine körlemesine israf diyorsan sende bir sorun var demektir...

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Jack ailevi dertlerin mi var ? Bir sıkıntı mı çektin, çekiyorsun ? Nedir bu kin anlamadım.
Genç bir arkadaşımızsın da önünde çok yol var. Bu işlerle uğraşacağına gidip okulunu okusana, udemyden bir kurs alarak başla hatta.

Milletin bam teline basıp mutlu olmak nasıl bir psikolojidir bilmiyorum. İnanmadığın değerler seni ilgilendirir. Niye inananlara laf atıyorsun ki ? Git orda bak bir sürü hristiyan var onlarla uğraş. Lobileri evleri barkları var.

Öte yandan kaynak belirt nerede yayınlandığını bilelim şu haberin. Bir diğer konu ise zan kötü birşeydir. Bir diğer şey ise yaptıysa bile konuşmak dedikodu demektir. Bir diğer şey ise yaptığı yine diyaneti veya devleti bağlar. Bir diğer şey ise demokrasi ile oy vererek gönderebilirsin. Bir diğer şey ise senden adam olmaz. Burada "bir iki allaekber diyip herşeyi yapıyorsunuz, milletin parasını yiyorsunuz" diyerek benim inancım olan kesime çamur atarsan ben de sana atabilrim.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
:D Her zaman ki gibi zoruna gidip 2 kelime yazamayan kim görüyoruz. Kopyala yapıştır işlerini bırakta az yorum ve muhakeme yap şu haberleri her zaman dediğim gibi az OKU ve içeriğin mantığını anla saksıyı çalıştır...
2.5 milyon TL 500 bin TL'nin 5 Katı olduğunu ilk okul çocuğu bile bilir ona israf diyemeyip diğerine körlemesine israf diyorsan sende bir sorun var demektir...

Valla genellikle zoruna gidenler durmadan yazarlar bak ben sana 2 kelimeyi bile çok görüyorum , çünkü sana değmez :D ha bu arada ben haberci değilim ,haber paylaşanım , bu iki şeyin anlamını öğren ok ;)

@Szayel

sanane ki benim hayatım dan .. sen benim hayatım için endişelenme herşey yolunda rahat olmalısın :) ben burada müslümanlar veya hristiyanlar ile uğraşmıyorum burada harcanan israfı göz önüne döküyorum , umarım anlamışsındır.. müslüman ve hristiyan savaşı ile ne alakası var konunun ne kadar saçma sapan konuşuyorsunuz siz ya , bazı yorumlarınızı çevremdekilere gösteriyorum bizi güldürüyorsunuz aynen böyle devam edin :D

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Banane senin hayatından bende onu diyorum. Buraya gelip ananın babanın abinin dayının konuşmalarını duya duya yanlı olduğunu gösterme sürekli. Evdeki konuları buraya taşıma arkadaşım. Ne sıkıntı çektin bilmiyorum, ama çektiğin sıkıntıyı millete saldırarak yok edemezsin. Bence büyük problemlerin var senin.

Öte yandan sen kimsin ki israfı göz önüne koyacak ? Ne okudun ? Büyük bir organizasyon işinde mi çalıştın ? Büyük şirketler mi yönettin ? Bir organizasyonun bedeli nedir ? Yahu yaptılarsa bile niye dedikodu yapıyorsun kardeşim ? Git devletin şikayet mercilerine et şikayetini. Senin kalbinin karalığı ile biz niye uğraşıyoruz ?

Ya büyük problem yaşıyorsun, yada beyin yapın farklı çalışıyor. Müslüman hristiyan savaşı diyen mi olmuş yukarı kaydır scrollu bak bakalım ? Git farklı dinleri eleştir bizim dinimize niye yönlendiriyorsun konuyu ? Diyanetin yaptığını, yaşın yetiyorsa sandıkta cevapla!

Yaşından büyük konuşuyor, alakan olmayan konulara giriyorsun. Git biraz çocukluğunu yaşa.
Gireceksen de tam gir şu siyasete. Ama partide.

Son düzenleme:
M

Murat Burç

SDN Okuru

He yav 200 bin TL 500 bin tl basit rakamlar. Biz ülkece altın sıçıyoruz zaten.

Diyanet daha düne kadar Türkiye'nin en boş kurumlarından biri olabilir.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
“Zenginler fakirlere Tanrı’dan başka bir şey bırakmadılar..."

-Friedrich Nietzsche

Değiştirilen dinlere inananlar, din adı altında kültür benimseyenler, dini çıkar için kullananlar için güzel bir söz.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Demi ama, en azından "Din" kadar boş ve gereksiz bir kurum!!!
Off valla kafayı yiyeceğim bir gün. Diyanet'in bu diyanet reisinden önceki Süleyman Ateş ve Mehmet Görmez zamanında din konusunda bilgili insanlar tarafından ne kadar sert eleştirildi konusunu herhalde benden daha iyi biliyorsunuzdur.

Fikrimden de vazgeçmiyorum. Diyanet'in bugün bile çok sağlam, çok sert bir denetimden geçmesi gerekiyor. Adamlar para içiyor para. Personal maaşı diyorlarsa eğer imamlar devlet memuru. Diyanet ödemesin devlet direk memur fonundan ödesin. Görelim bakalım diyanet'in harcamalarını. Ne haberler çıktı diyanet'in harcamaları hakkında.

Bu ülkede israf çok anormal bir seviyede bana göre.
Mesaj otomatik birleştirildi:

500 bin Dİyanete gideceği kadar 3-5 katı kadar daha ekleyip bir heykel yapılsa vatana millete daha hayırlı olurdu. :D Bu AKP işi hiç bilmiyor.
Hahaha lafı eğip bükmek ve din düşmanı imajı vermek konusunda ustasınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şunu da ekleyeyim. Allah bilir devlet kurumlarına giden paranın yarısı israftır muhtemelen.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Açıkçası ben devletin kurumlarının özelleştirilmesini sırf bu yüzden istiyorum işte. Devlet kurumlarında verimsiz çalışılıyor ve israf aşırı fazla. Devlet memurlarının hakları çok fazla.
Özelleştirme yapıldığında mağdur olanlarda çok oluyor. Şahsen babam Telekom da çalışıyordu belli şartlar altında imza attirilarak memuriyetine devam edebildi yaklaşık 8 yıl zam almadan. Ilk okula gidiyordum o yıllarda detayları bilmiyordum bir süre evde kalmıştı maaşının belli kısmı veya tamamı yatırıldı sonrasında daha düşük bir kidemle devletin başka kurumunda alakasız bir iş yapmıştı. Emekli olduğunda telekoma ait ikramiyesini 3 yıl sonrasında alabildi dava açtılar topluca.

Hani mağduriyet yüzünden objektif olamayabilirim. Ancak bu yasima kadar yaşanan siyasi olaylara da bakınca mağdur edilme ihtimalimizde bir hayli var.

Özelleştirme yapılacaksa kimse mağdur edilmemeli.

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,491

Diyanetin devletten aldığı bütçeden habersizsin sanırım ürettiği şeyse 0 ?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Özelleştirme yapıldığında mağdur olanlarda çok oluyor. Şahsen babam Telekom da çalışıyordu belli şartlar altında imza attirilarak memuriyetine devam edebildi yaklaşık 8 yıl zam almadan. Ilk okula gidiyordum o yıllarda detayları bilmiyordum bir süre evde kalmıştı maaşının belli kısmı veya tamamı yatırıldı sonrasında daha düşük bir kidemle devletin başka kurumunda alakasız bir iş yapmıştı. Emekli olduğunda telekoma ait ikramiyesini 3 yıl sonrasında alabildi dava açtılar topluca.

Hani mağduriyet yüzünden objektif olamayabilirim. Ancak bu yasima kadar yaşanan siyasi olaylara da bakınca mağdur edilme ihtimalimizde bir hayli var.

Özelleştirme yapılacaksa kimse mağdur edilmemeli.

Sana şöyle söyleyeyim 2005 yılında Türk Telekom 21 yıllığına özelleştiğinde 55 bin kişinin üzerinde çalışanı varmış. DÜşünebiliyormusun üstünden o kadar yıl geçti adamlar büyüdü palazlandı ekstra şubeler açtı geçenlerde 2020 çalışan sayısı açıklandı 32 bin kiş flan. Neredeyse 2 katı işi yarısı kadar adam ile yapabiliyor demek ki adamlar. Ayrıca özelleştirildiği zaman asgari ücret ortalama asgari ücreti düşün birde orada çalışan 55 bin kişinin aldığı memur maaşını düşün.

Devletin malı deniz yemeyen keriz mantığı oldukça ben destekliyorum özelleştirmeleri açıkçası. O zaman ki TÜrktelekomun hizmet kalitesini düşününce.( Zaten kazanılmış hak kaybedilmiyor o özelleştirme zamanı olan herkes mahkeme ile hakkını alır devletin önerisine imza atmadılar ise.)

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Sana şöyle söyleyeyim 2005 yılında Türk Telekom 21 yıllığına özelleştiğinde 55 bin kişinin üzerinde çalışanı varmış. DÜşünebiliyormusun üstünden o kadar yıl geçti adamlar büyüdü palazlandı ekstra şubeler açtı geçenlerde 2020 çalışan sayısı açıklandı 32 bin kiş flan. Neredeyse 2 katı işi yarısı kadar adam ile yapabiliyor demek ki adamlar. Ayrıca özelleştirildiği zaman asgari ücret ortalama asgari ücreti düşün birde orada çalışan 55 bin kişinin aldığı memur maaşını düşün.
Büyümelerinin farkındayım. Kar zarardan ziyade orada çalışan insanları düzgünce bir işe yerleştirmelerini konuşuyorum.

Devletin malı deniz yemeyen keriz mantığı oldukça ben destekliyorum özelleştirmeleri açıkçası. ( Zaten kazanılmış hak kaybedilmiyor o özelleştirme zamanı olan herkes mahkeme ile hakkını alır devletin önerisine imza atmadılar ise.)
Sonuçta o mevkiye gelmek için belli bir emek harcanıyor. Hayatının yolunu belirliyor insanlar. Devlet malı deniz yemeyen keriz cümlesini bedava poşet,kömür,makarna alanlara veya devletin malına zararı dokunanlar için söyleyebilirsiniz. Orada çalışan insanlar devletin malı diyip oturmuyor iş çıktıkca gidip tamirlerini yapıyor arızaları gideriyor. Üst düzeyler bu yapılacak dendiğinde yapılmadığı görülmüş mü ?
Sizin dediğiniz ar-ge bölümü için olabilir. Ar ge bölümü vardıda üretin bu projeniz dedi de üreten mi olmadı ?
Verilen görevi her memur layıkıyla yapar. Yeterki yapılacak,üretilecek bir şey söylensin. Kimse gidipte ben bunu böyle yapıyım üreteyim demez. Dese bile amirleri izin vermez.

Mahkemeler zaten uzun süren şeyler. Örneğin banka ile davamız var 2 senedir ertelenmekten başka hiç bir şey yapılmıyor. Ev kredisi ile ilgili mahkeme oto ekspertizi bilirkişi olarak göstermiş. (Şaka değil)
İnsan hayatı ile devlet hayatını mı karıştırıyorsunuz acaba ? 3 yıl bir çok şey için çok uzun bir zaman. Alacağın paranın enflasyondan/kurdan kaynaklı değeri ne kadar oluyor ? 9 ay önceki teknolojik aletler ile şimdikiler bir mi ?

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Büyümelerinin farkındayım. Kar zarardan ziyade orada çalışan insanları düzgünce bir işe yerleştirmelerini konuşuyorum.

Sonuçta o mevkiye gelmek için belli bir emek harcanıyor. Hayatının yolunu belirliyor insanlar. Devlet malı deniz yemeyen keriz cümlesini bedava poşet,kömür,makarna alanlara veya devletin malına zararı dokunanlar için söyleyebilirsiniz. Orada çalışan insanlar devletin malı diyip oturmuyor iş çıktıkca gidip tamirlerini yapıyor arızaları gideriyor. Üst düzeyler bu yapılacak dendiğinde yapılmadığı görülmüş mü ?
Sizin dediğiniz ar-ge bölümü için olabilir. Ar ge bölümü vardıda üretin bu projeniz dedi de üreten mi olmadı ?
Verilen görevi her memur layıkıyla yapar. Yeterki yapılacak,üretilecek bir şey söylensin. Kimse gidipte ben bunu böyle yapıyım üreteyim demez. Dese bile amirleri izin vermez.

Mahkemeler zaten uzun süren şeyler. Örneğin banka ile davamız var 2 senedir ertelenmekten başka hiç bir şey yapılmıyor. Ev kredisi ile ilgili mahkeme oto ekspertizi bilirkişi olarak göstermiş. (Şaka değil)
İnsan hayatı ile devlet hayatını mı karıştırıyorsunuz acaba ? 3 yıl bir çok şey için çok uzun bir zaman. Alacağın paranın enflasyondan kaynaklı değeri ne kadar oluyor ? 9 ay önceki teknolojik aletler ile şimdikiler bir mi ?

Sen olaya bireysel bakıyorsun. Ve duygusal yorumluyorsun.
(Ben devlet çıkarı gözü ile bakıyorum. ) Zaten tüm insanlarıda kast etmedim orada devletin malı deniz muhabbetinde içlerinde illaha hakkı ile çalışan vardır. Ben üniversitede iken oda arkadaşımın babasıda Türktelekom çalışanıydı. O zamanlar hatırladığım asgari ücret 750-800 TL civarı iken babası 4400 TL maaş alıyordu. Ne iş yapıyor orada dediğimde hiç boş beleş geziyorlar diyordu. Aynı senin baban gibi özelleştirme sonrası onuda başka memurluğa almışlar işçiler olarak onlar mahkemeye verdik flan diye anlatıyordu.

Ama zamanında o görevlere uygun olmayan torpil veya hemşericilik ile alınan sınavsız bir şekilde alınan yandaş çalışanların amirlerin müdürlerin oralarda faydalı olması beklenemez. 2005 yılında bir devlet kurumu 55 bin çalışan var ama KAR ETMİYOR. ( Cepten yiyor bir devlet adamı olsan sen ne yapardın böyle düşünmek lazım ? )

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Sen olaya bireysel bakıyorsun. Ve duygusal yorumluyorsun.
(Ben devlet çıkarı gözü ile bakıyorum. ) Zaten tüm insanlarıda kast etmedim orada devletin malı deniz muhabbetinde içlerinde illaha hakkı ile çalışan vardır. Ben üniversitede iken oda arkadaşımın babasıda Türktelekom çalışanıydı. O zamanlar hatırladığım asgari ücret 750-800 TL civarı iken babası 4400 TL maaş alıyordu. Ne iş yapıyor orada dediğimde hiç boş beleş geziyorlar diyordu. Aynı senin baban gibi özelleştirme sonrası onuda başka memurluğa almışlar işçiler olarak onlar mahkemeye verdik flan diye anlatıyordu.

Ama zamanında o görevlere uygun olmayan torpil veya hemşericilik ile alınan sınavsız bir şekilde alınan yandaş çalışanların amirlerin müdürlerin oralarda faydalı olması beklenemez. 2005 yılında bir devlet kurumu 55 bin çalışan var ama KAR ETMİYOR. ( Cepten yiyor bir devlet adamı olsan sen ne yapardın böyle düşünmek lazım ? )
En başta belirttim objektif olamayabilirim. Vatandaş olarak vatandaş gözünden bakacağım. Başların yapamadığının cezasını ayakların,bacakların çekmesini onaylamıyorum.
4400 tl alıyorsa kadrolu işçi gerçekten güzel.
Türktelekomda il merkezinde 1 müdür, ilçelerde 1er bina sorumlusu olurdu. İlçelerdeki bina sorumlusunun görevi ise ekipleri ayarlamak, ekiplerin başına verilecek memurları ayarlamak, santral işleri, bina işleri veya klasik evrak işleri gibi bir sürü ıvır zıvır iş. Ancak babam 2000 tl alıyordu (2100 olmayacak bir küsuratıda vardı) kadrolu memur ilçe bina sorumlusu.
4400tl alan kadrolu işçi gerçekten çok hoş bence biraz sizi yemiş olabilir.(o devirki işçi maaşlarından haberim yok) :)

Geçmiş hükümetlerin, devleti ve devletin kurumlarındaki işleri düzene koyamamalarının cezasını memurlar öne sürülerek örtpas edildiği kanaatindeyim. Asıl iş yapmayanlar/yaptırmayanlar onlar.
Özelleştirme sadece kısa vadede en çok para getirecek yöntem.
-----------------------
Eskiden beri gelen iş mantığımız ise halkça şöyle;

Özelde çalışanın tek yapması gereken sorgulamadan yorulmadan işini yapmak yoksa patron para kazanamazsa kızar/kovar. İşin altından kalkabilirim gelişirim diyen bir insan özelde memur maaşını katlar.

Devlet maaşı stabildir. Tek düze yaşarsın.Yılda 2 zam gelir % olarak. Ama işi kolaydır. Ne kadar özel gibi çalışsada rahattır ve kesindir. Yüz kızartıcı bir şey yapmadıkca en fazla sürülürsün.

Memur olmak içinde özelde yürümek içinde şans,zeka,kabiliyet gerekiyor. Ortalama özelliktekiler ne yazık ki özelde cebelleşiyor.

Bu mantık günümüzde bile geçerli. İnsanlar hayatlarını şekillendirebilmek için bir yol seçer tutunabilirse ordan devam eder. KPSS girmeyen yoktur heralde ?
----------------------
Aslında tüm düşüncelerimi açıkladığımı düşünüyorum.
Konu güzel gitsede uyumam gerekli saat epey geç oldu. Cevap yazarsanız sabah geri dönüş yaparım devam ederiz kusuruma bakmayın.
İyi geceler.

Son düzenleme: