Diyanet yine israf peşinde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Din İşleri Yüksek Kurulu’na aday üyeleri belirlemek için...

Yerleşkesinde 332 kişilik salonu bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, 200 kişilik toplantı için 5 yıldızlı oteli tercih etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu’na aday üyeleri belirlemek için Ankara’da bir toplantı düzenledi. 200 kişinin katıldığı toplantı için Diyanet’in yerleşkesinde 332 kişilik salonu olan eğitim merkezi yerine 5 yıldızlı The Green Park Hotel seçildi.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; bu otelde 2 saatlik sadece ay kahve ikramlı toplantının ücreti 25 bin lirayı buluyor. Diyanet’in 6 saat süren yemekli toplantısının indirime rağmen yaklaşık 100 bin liraya mal olduğu bildirildi. Toplantıyı organize eden Mice Turizm Organizasyon firması yetkilileri, “Rakam veremeyiz ama bu toplantı için piyasa koşullarına göre çok indirimli bir fiyata anlaşma yapıldı” dedi.

SEMİNERLER ANTALYA’DA

11.5 milyar lira bütçeli Diyanet, çoğu toplantısını 5 yıldızlı otellerde yapıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl 15 Ocak’ta “Murakıplar Semineri”, 27-30 Ocak tarihleri arasında “Eğitim Görevlileri Semineri”, 18-24 Ocak ve 26 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında da “4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri” düzenlendi. Tüm bu toplantı ve seminerler, Antalya’daki 5 yıldızlı alkolsüz WOME Deluxe, Alan Xafira, Silence Beach Resor gibi otellerde yapıldı.

screenshot_1.jpg

Merchrior

Asistan
Reaksiyon puanı
160
Tarım Bakanlığı bile hayvan alım-satım ya da büyük çaplı toplantılar için 5 yıldızlı otellerden başka bir şey tercih etmiyorlar. Hele yurtdışına ithal etmek amaçlı büyükbaş hayvan bakmak için personel çıkarıldığında ekmek elden su gölden. Neden bu bu kadar olay oldu ki?

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
Adamlar 200 kişi, ne yapsınlar nereyi tercih etsinler? zaten mesafeli olduğu için tam yetmiştir.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Tühh Gitti paralar desene.

Görüyon mu sen şu Diyanet'in işini Otel senin neyine seminerini git merada ağaç altında flan yap.
Tammm 100 bin TL gitmiş ziyan olmuş diyanet yüzünden ne güzel o paraya 1 tane HEYKEL DİKERDİK.
Anarşinin zirvesini temsil bu olsa gerek.
O çalıyorsa ben de çalarım o kötülük yaparsa ben de yaparım.

Heykel boş diyanetin yaptığı harcama heykelden bin kat daha boş iş. Millet akın akın deist ateist olurken, ekonomi çökmüşken diyanet inatla dikkatleri kendi üzerine çekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de benim anlamadığım 200 kişi 6 saatlik bir toplantı için neden 100 bin tl para ödeniyor.? En kötü devletin bir spor salonunda yapılırdı bu işlem geniş geniş.
Tabi canım unutmuşum diyanetin bir itibarı vardı.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bilindiği üzere Osmanlı aşırı din yüzünden battı bizimde sonumuz umarım böyle olmaz keşke bu giden paralar teknolojiye gitse ama hep diyanete gidiyor...
Aşırı dincilik diye birşey yok kim sokuyor bunu kafanıza? İslam hristiyanlık değil aşırı dincilik ruhbanlık olsun.

Müslüman adam 24 saat kuralla yaşar. Bu aşırı dincilik değildir islamın doğal hali budur.
Osmanlıdaki dincilik değil cahillikti.

Milletin dilinde bir sakız olmuş dine giden paralar bilime gitse. Osmanlı bilim yerine dine para yatırdı vb.
Osmanlı dini fazla yaşadığı için değil dini adam gibi yaşamadığı için bilime para harcamadı engelledi.
Bilime para harcamamak ayete muhalefettir. Açın bakın. Düşmanlarınıza karşı gücünüz yettiğince silah hazırlayın diyor. Akıl kırıntısı olan bu ayetin ne dediğini anlar.

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Yahu ne kiskandiniz! Vatikan altın işlemeli binalardan yönetiliyor 5yildiz çok mu! ?

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Arkadaşım hep aynı haber siteleri hep aynı konular her hafta 1-2 kere artık gözünüzü açın lütfen ya...
Adamlar kitlenmiş diyanete A dese neden A dedi. B dese niye C demedi. Ne yaparsa yapsın Dİyanete ve oradan İSLAMA sallamak için bekliyor adamlar.
Adamlar hacı hoca diye neden spor salanında yapsınlar seminerini herkes gibi gitsin otelinde yapsın helali hoş olsun ayrıcan bizene sanane bundan ?

Herkes yapınca iyi hoş DİYANET yapınca gitti paracıklar havasıa girmeyin işte. 100 bin TL paramı la. Benim oturduğu ilçede 2 heykel diktiler geçen senelerde 2.5 milyon TL harcamış. ( Çok lazım bana heykel öyle şeylere harcanacağına bu insanlar gitsin otelde harcasın parayı daha iyi. ) 100 bin TL için bunu yapacaksanız bırakalım gidelim.

Yok ki güzel haberler çıksın paylaşalım.. hep bu tarz haberler çıkıyor gündem de.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Adamlar hacı hoca diye neden spor salanında yapsınlar seminerini herkes gibi gitsin otelinde yapsın helali hoş olsun ayrıcan bizene sanane bundan ?
Niye yapmasınlar? Asıl hacı hoca yapacak ki örnek olacak? Hacı hoca bile lüks içinde yaşar 5 yıldızlı otelde toplantı yaparsa bu halk kimi örnek alacak da fakirliğe sabredecek?

Kadere razı ol, fakirliğe şükret, Allah'ın takdiri. Bu hocalar bu millete bu halleriyle bunları kabul ettiremezler.
Herkes yapınca iyi hoş DİYANET yapınca gitti paracıklar havasıa girmeyin işte. 100 bin TL paramı la.
100 Bin TL gayet para. 2.5 milyona heykel yapıldığının haberini getirin ben ona da boş iş yazayım çünkü boş iş.
Türkiye'nin 5 kuruşa dahi ihtiyacı var. Ortada kullanılabilecek milyon tane devlet mekanı var. Bizim sözde takvanın zirvesi diyanetimiz su gibi para harcıyor.

İlla spor salonunda yapmasına da gerek yok. Üniversitenin kongre merkezine gider yapar. Oralar şuan bomboş ve oldukça büyük. İnsan çözüm bulmak istesin bulur. Bunlar hep aşağılık kompleksi. Herkez çarçur ediyor biz neden etmeyelim kafası.

100 bin TL büyük para. Yüzlerce dert kapatılır. Ya siz çok kolay para kazanıyorsunuz ya da para kazanmaya ihtiyacınız bile yok. Benim cebimde 500-600 TL para var o da iyi vaktimde. Söyleyeceğim laf söyleyeceğim en azından susmadım derim.
Benim oturduğu ilçede 2 heykel diktiler geçen senelerde 2.5 milyon TL harcamış. ( Çok lazım bana heykel öyle şeylere harcanacağına bu insanlar gitsin otelde harcasın parayı daha iyi. ) 100 bin TL için bunu yapacaksanız bırakalım gidelim.
Birisi heykele boş para harcadı diye ben diyanetin boşa para harcamasını savunamam. Diyanet sözde bu ülkenin en takva kurumu olacak.

Bu ülkede ne kadar hacı hoca varsa hepsinin bir eli yağda bir eli baldadır ama bu fakir halka şükretmeyi, kadere razı olmayı, isyan etmemeyi öğütlerler.

Bu halkın mevki kazanmış kesminde sağlam adam olmayabilir. Bu benim gücümün yettiğince eleştirmeyeceğim anlamına gelmiyor. Diyebilirsin ki forum köşelerinde ne olur, neye fayda sağlar? Ben onu bilemem. En azından birşey yapıyorum

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Gerçekten Türk halkının durumu şuan çok iyi olsa tamam gene kabul edilebilir en azından otellere yarardı. Ama insanlar bu durumdayken çöpte yemek arayan insanlar bile varken gençler iş bulamazken diyanetin bu yaptığı israftır Daha mütavazi otellerde yapılıp oraki otel sahipleri desteklenebilirdi butik oteller çok darbe yedi gene güçlü marka oteller bir şekilde atlatıyor. Aynı şekilde heykel yapılması da israftır. Durumu zaten iyi olan sanatçılara halka moral için o kadar yüksek paralar verilip sözde halkı motive etme konseri yapılması da yanlıştır. O paralar ülkedeki belli bir durumdaki insanlara dağıtılabilirdi, halk eminim daha çok motive olurdu. Vatikanın da o kadar lüksü abartması yanlıştır.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
bu açlıktan ölen insanlar için altından mikrofonla dua eden suddi arabistan yöneticileri gibi.yazık gerçekten kuruş kuruş bizden alınan verginin böyle israf edilmesi zoruma gidiyor

Arkadaşım bu Türkiye'de neredeyse bütün belediyeler bir seminer yapacakları zaman toplantı yapacakları zaman kaymakamlar Valiler Askeri personeller bir toplantı yapacağı zaman bir yer kiralanır orada olur herşey. Sanki Tüm Türkiye'de böyle olmuyor gibi hiçbir şey yapılmıyor gibi sabah akşam Diyanet 10 bin TL şuraya harcamış 100 bin TL şuraya harcamış gibi saçma sapan haberler üstünden Dİyanete yüklenmeyi doğru bulmuyorum ben.

Tüm Türkiye karar alır Otellerde seminer vermek yasak diye hiç bir parti şahıs kurum vermiyecek denir ve gider DİYANET orada masraf eder en önde eleştirirp siz hayırdır diye. Ama zaten olan birşeyi saçma yerlere çekeniz komik. Bugün orta halli bir fabrika bir müdürler arası seminer veya toplantı yapacağı zaman mekan kiralıyor. ( Böyle Sığı ve anlamsız muhalefeti sevmiyorum ben sadece )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...