Diskpartla Harddiski temizlerken harddiskin tamamen silinmesi.

TugiBabaaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Harddiskimde eski windows old dosyaları vardı onu silmek için çözüm olarak sadece diskpartla silmeyi bulabildim. bu videodan yaptım: heralde recovery boş diye primary sildim ve o yüzden oldu yardım edebilir misiniz. not: primary doluydu recovery boştu ve bisürü windows old dosyası vardı o yüzden silmek zorunda kalmıştım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

up

Arkadaşlar yardım edebilir misiniz lütfen.

Son düzenleme:

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Açıkçası tam ne yaptın bilmiyorum da disk temizleme kısmından sistem dosyalarını temizle diyip oradan silmek varken neden diskparta girdin ki? Şu anki sorunun ne tam olarak düzgün bir şekilde anlatırsan bir şeyler diyebiliriz.

Son düzenleme:

TugiBabaaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Açıkçası tam ne yaptın bilmiyorum da disk temizleme kısmından sistem dosyalarını temizle diyip oradan silmek varken neden diskparta girdin ki? Şu anki sorunun ne tam olarak düzgün bir şekilde anlatırsan bir şeyler diyebiliriz.
diski temizleden hiçbirşey yapmıyordu.

üstteki videoda 2.18 de olan yerlerden yanlışlıkla primary i sildim, ve şuan hardddisk gözükmüyor

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
İyi de bu videonun senin yapmak istediğin işlemle alakası yok. Windows old bir önceki mesajda söylediğim şekilde silinir. Sen bütün diski silmişsin. İçindeki bütün veriler silinmiştir. Disk yöneticisini açıp yeni birim oluştur diyip dosya tipini NTFS yaparsan disk geri gelir ama içindeki verileri unut.

TugiBabaaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
İyi de bu videonun senin yapmak istediğin işlemle alakası yok. Windows old bir önceki mesajda söylediğim şekilde silinir. Sen bütün diski silmişsin. İçindeki bütün veriler silinmiştir. Disk yöneticisini açıp yeni birim oluştur diyip dosya tipini NTFS yaparsan disk geri gelir ama içindeki verileri unut.
Tamamda bilgisayarda 1 ssd 2 harddisk takılı ,ssd ile hardddiskin bitanesi bilgisayarda gözüküyor ama öbür diskpartla sildiğim harddisk bilgisayarda gözükmüyor.

Ve bilgiayarı açıp herşeyini kontrol ettim güç kablosu odur budur herşeyi sağlam o diskpart işlemini yaptıktan sonra gitti.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Dediğimi anlamamakta neden ısrar ediyorsunuz ki? Diski sildiğiniz zaman windowsun görebilmesi için NTFS olarak biçimlendirmeniz lazım. Diskparttan silince bunu yapmamış olabilirsiniz o yüzden windows görmüyordur. Disk yöneticisini açıp oradan sildiğiniz bölümü NTFS olarak biçimlendirmeniz lazım.