Disk temizleme sorunu !!

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Arkadaşlar merhaba. Win XP Pro kullanıyorum. HDD 3 parça. D sürücüsü sağ tıklayıp disk temizle dediğim zaman "Eski dosyaları sıkıştır" satırı 5.5 Gb görünüyor. Temizle diyorum. Yarım saat sonra işlem bitiyor ama kontrol ettiğimde 5.5 gb nin aynen durduğunu görüyorum. Sizce neden olabilir, nasıl temizleyebilirim?

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Yok mu sorunuma çare kimse? :helpsmilie::helpsmilie:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Dosyaları alan kazanmak için sıkıştırırsan hızdan kaybedersin, neden sıkıştırmadıgını ya da sıkıştırıpta bir değişiklik yapmadığını bilemiyorum, windows işte...

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Sonunda duydu birisi sesimi :) Teşekkür ederim ilgine keyloger. Burası bir teknoloji forumu olmasına rağmen nedense bilişimle ilgili konular siyaset kadar ilgi toplamıyor, ki yardım istemiştim sadece.

maxmax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Demek ki windows silecek gereksiz bir dosya bulamıyor. disk temizleme seçenegi genelde çöp kutusuna atılmış dosyaları ve c deki geçici dosyları filan siliyor. Eger D de sıkıştırman gerekn dosyalar varsa onu winrar veya benzeri programlarla ile sıkıştırmanı tavsiye ederim gerçi yazı dışında o da pek bir işe yaramıyor ya

ilica18

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bende windowsun olduğu c yi sıkıştırdım pc sapıttı çok yavaşladı nasıl geri alırım onu da bilmiyorum...

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Şimdi şöyle ben herhangi bir sıkıştırma yapmadım, öyle bir seçenek de işaretlemedim. Ama sürekli artıyo bu alan. Temizle diyorum gitmiyor

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Başlat-Tüm Programlar-Donatılar-Sistem Araçları-Disk Birleştirme 2-3 haftada bir bunu yap.

Sonra CCleaner programını kullan ufak ama çok yararlı bir programdır.Ben çok faydasını gördüm