Disk sıkıştırma bligisayarı hızlandırır mı?

Azılı Kurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar youtubede bir video gördüm diski sıkıştırma yapıyordu hızlanır diyordu şuan yapıyorum 5 saat sürecek diyor baya şey var neyse bu gerçketende hızlandırı mı?
Olayı bilmeyenler için Disk>Sağ Tık>Özellikler>Disk alanından kazanak için bu sürücüyü sıkıştır
Umarım gerçekten hızlandırır :D

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Disk birleştirme yazılımlarından birini kullan onlar daha ayrıntılı ve öncelik verilmesi gereken dosyalara öncelik verip sıkıştırıyor.

Evet ben de hızlandırıyor ama %25'ten fazla o disk bölümü parçalandıysa. İşlemler ve uygulama açılışları daha hızlanıyor.

Yalnız SSD kullanıyorsan birleştirmeyi önermiyorlar sadece HDD birleştirirsin.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Disk sıkıştırma bilgisayarı hızlandırmaz hatta yavaşlatır.
Zaten sadece ntfs 4kb cluster seviyesinde geçerli, üst boyut clusterlarda artık yok.
Hızlandırmak için disk birleştirme yapabilirsiniz.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Disk sıkıştırma bilgisayarı hızlandırmaz hatta yavaşlatır.
Zaten sadece ntfs 4kb cluster seviyesinde geçerli, üst boyut clusterlarda artık yok.
Hızlandırmak için disk birleştirme yapabilirsiniz.
10 yıldır aynı HDD'yi birleştiririm hiç bir zaman yavaşlatmadı arıza verdirmedi aksine çok parçalanmışsa yükle kaldırdan, hızlandırdı bile :D

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
10 yıldır aynı HDD'yi birleştiririm hiç bir zaman yavaşlatmadı arıza verdirmedi aksine çok parçalanmışsa yükle kaldırdan, hızlandırdı bile :D
Disk sıkıştırma ve disk birleştirme farklı iki işlemdir.
Yazımın tamamını okuyun zaten 3 satır.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
sıkıştır sıkıştır sonra herşey arap saçına dönünce fotolarım,mp3lerim yazılarım,hesap tablolarım hepsi uçtu nasıl kurtaracam? disk salt okunur oldu ve erişilmez ne siliniyor ne de okunuyor diye ağlarsın...
demedi deme ibrahim...
recuva işe yaramıyor...

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Disk sıkıştırma ve disk birleştirme farklı iki işlemdir.
Yazımın tamamını okuyun zaten 3 satır.
Sıkıştırınca zaten birleştiriyorsun ve nasıl arıza verebilir ki. Her hafta yaparsan HDD zarar görebilir sadece.

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
Arkadaşım sana onerebilcegim auslogics disk defrag programını indir ben yıllardır onu kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım bugüne kadar ama kurarken dikkat et başka 3. Part yazılımlar kurmasın farkında olmadan işaretli oluyor kaldır işaretleri yerleri

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Arkadaşım sana onerebilcegim auslogics disk defrag programını indir ben yıllardır onu kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım bugüne kadar ama kurarken dikkat et başka 3. Part yazılımlar kurmasın farkında olmadan işaretli oluyor kaldır işaretleri yerleri
IObit Smart Defrag programı da kullanılabilir.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
10 sildim artık buna ihtiyacım yok...

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
10 sildim artık buna ihtiyacım yok...
Linux'te de disk birleştirme programları var, çoğunluğu konsol olmak üzere, ext4 için vs vardı diye hatırlıyorum.
Ancak performans artışı %3'ü geçmediği için ihtiyaç duyulmuyor çünkü sadece sequential optimizasyonu yapabiliyorlar, diğerlerini zaten kernel otomatik hallediyor.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Linux'te de disk birleştirme programları var, çoğunluğu konsol olmak üzere, ext4 için vs vardı diye hatırlıyorum.
Ancak performans artışı %3'ü geçmediği için ihtiyaç duyulmuyor çünkü sadece sequential optimizasyonu yapabiliyorlar, diğerlerini zaten kernel otomatik hallediyor.
Yani Linux'ta disk birleştirme yapmaya gerek yok mu?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
windows'ta da kullanmıyordum ki realtek alc888 çalışmıyor artık ses kartı aldım onu da görmezden geldi 10TL uçtu...
2016-08-30 16.30.10.jpg
2016-08-30 16.30.23.jpg

bu o Linux Mint'te çalışıyor ama gariplik var videoların kare ses uyumunu bozuyor...
4.0 kanal...

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
disk sıkıştırma işleminde işlemciyi daha fazla yorarsın geri açıp çalıştırmak için. diskin alandan yer kazansan da yavaşlarsın yani, benim ssd 120gb olduğu için sıkıştırılmış kullanıyorum mecburen. ama önermem disk birleştirme yapabilirsin, ssdler için disk birleştirmeye gerek yoktur.