"Disk Korumalı" Hatası !

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
4-5 ay önce aldığım 16 Gb Kingston flash disk ime hiçbir müdahelede bulunamıyorum. Ne yaptıysam disk korumalı diyor. İçindede dosyalarım var ama önemsiz. Sağ Tık yapınca "sil" - "Yenden adlandır" seçenekleride gelmiyor. İçine bişeyde kopyalanmıyor. Biçimlendirme yapınca yine disk korumalı hatası veriyor. Netten araştırdım 4-5 tane program denedim ama nafile. Yarım edebilir misiniz ?

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sağ tıkla biçimlendir yap ordan ntfs yapıp biçimlendir

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Eskiden buna benzer sorun vardı bende de (farklı bir sorun da olabilir bendeki :D )

Denetim masası-oradan da bilgisayar yöneticisini açıp (xp) sonra disk seçeneklerinden ismini-cismini değiştiriyordum.
Biraz unuttum ama böyle bişeydi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bi linux live cd bul onla aç çak formatı.Atmıyosa disk bozuktur.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Muhtemeln virus bir gizli dosya bunu engeliyor bunu göremezsin yapman gereken aşağıdaki programı kullanman.

Bu dosya Autorun.inf dosyasını kullanıp yayılan virüs sürümleri için temizleme paketidir

aşağıdaki bilgileri sırayla takip edin

1-Sil12052008.bat : virüs temizleme aracıdır, virüs olmasa bile çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. ama çalıştırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın.

2-Sil12052008.bat tekrar çalıştırın ama bu defa bilgisayarı restart etmeyin, hemen ardından yama.vbs l dosyasını çalıştırın kayıt girmeyi onaylayarak tamamlayın

3- Eğer D,E,F... sürücülerinizde bulunan bazı klasörler virüsler tarafından gizlenebiliyor. ve gizlilik özelliği pasif oldugundan kaldıramayabiliyoruz. böyle klasörleriniz var ise klasörlerin bulundugu sürüceye gizliaktifolsun.bat dosyasını kopyalayıp çalıştırın. O sürücüdeki bütün gizli dosyaları görünür hale getirecektir. Dikkat C sürücüsünde yada windows yüklü oldugu sürücüde çalıştırmayınız. tüm sistem dosyalarını da gözükür duruma getirir.

Not: Eğer gizli klasör probleminz yoksa 3. adımı yapmadan 4. adıma geçin.

4-son olarakta kill_amvo_virus_usb_tr.vbs dosyasını çalıştırıp işlemleri tamamlayın.

BU UYGULAMA;
* bu adımlar autorun .inf virüslerine çözüm olacak

* Klasör seçeneklerndne "gizli dosyaları göster" özellğini seçip gizli klasörlerinizi görmenizi sağlayacak

* Sürücülere çift tıklama esnasında birlikte aç sorununu giderecek.

indir

http://www.bilgisayarbilisim.net/download/file.php?id=16229&sid=15e628d03c5198b20c5df7a98f23a98a

- - - Mesaj Güncellendi - - -

verdiğim yönetem olmazsa birde bu programı indir dene.

Neo2.9 programı

https://www.box.com/shared/9hgp81ndgs

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
sıkma canını olur kimin başına gelmiyor ki (=

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sağ tıkla biçimlendir yap ordan ntfs yapıp biçimlendir

lütfen forumda biraz arayalım buyrun kendi konumun linki kesin çözüm
USB BELLEK YAZMA KORUMASINI KALDIRMA KESIN ÇÖZÜM

kardeş aynı sorun bendede var bunun için bende konu açmıştım sen bi çözü bulabildinmi bulduysan banada söylermisin 1 haftadır aynı sorunu yaşıyorum

http://forum.shiftdelete.net/donanim-sorunlari-ve-cozumler/327601-bu-nedir-cozemedim.html

Eskiden buna benzer sorun vardı bende de (farklı bir sorun da olabilir bendeki :D )

Denetim masası-oradan da bilgisayar yöneticisini açıp (xp) sonra disk seçeneklerinden ismini-cismini değiştiriyordum.
Biraz unuttum ama böyle bişeydi

Muhtemeln virus bir gizli dosya bunu engeliyor bunu göremezsin yapman gereken aşağıdaki programı kullanman.

Bu dosya Autorun.inf dosyasını kullanıp yayılan virüs sürümleri için temizleme paketidir

aşağıdaki bilgileri sırayla takip edin

1-Sil12052008.bat : virüs temizleme aracıdır, virüs olmasa bile çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. ama çalıştırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın.

2-Sil12052008.bat tekrar çalıştırın ama bu defa bilgisayarı restart etmeyin, hemen ardından yama.vbs l dosyasını çalıştırın kayıt girmeyi onaylayarak tamamlayın

3- Eğer D,E,F... sürücülerinizde bulunan bazı klasörler virüsler tarafından gizlenebiliyor. ve gizlilik özelliği pasif oldugundan kaldıramayabiliyoruz. böyle klasörleriniz var ise klasörlerin bulundugu sürüceye gizliaktifolsun.bat dosyasını kopyalayıp çalıştırın. O sürücüdeki bütün gizli dosyaları görünür hale getirecektir. Dikkat C sürücüsünde yada windows yüklü oldugu sürücüde çalıştırmayınız. tüm sistem dosyalarını da gözükür duruma getirir.

Not: Eğer gizli klasör probleminz yoksa 3. adımı yapmadan 4. adıma geçin.

4-son olarakta kill_amvo_virus_usb_tr.vbs dosyasını çalıştırıp işlemleri tamamlayın.

BU UYGULAMA;
* bu adımlar autorun .inf virüslerine çözüm olacak

* Klasör seçeneklerndne "gizli dosyaları göster" özellğini seçip gizli klasörlerinizi görmenizi sağlayacak

* Sürücülere çift tıklama esnasında birlikte aç sorununu giderecek.

indir

http://www.bilgisayarbilisim.net/download/file.php?id=16229&sid=15e628d03c5198b20c5df7a98f23a98a

- - - Mesaj Güncellendi - - -

verdiğim yönetem olmazsa birde bu programı indir dene.

Neo2.9 programı

https://www.box.com/shared/9hgp81ndgs

sıkma canını olur kimin başına gelmiyor ki (=

Yok arkadaşlar herşeyi denedim hiçbiri olmuyor.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Kendimce saçma bir yaklaşım yapayım :) pc ye format cd sini takalım sürücüleri biçimlendirme bölümünde flash belleği de hafıza birimi olarak göreceği için o şekilde biçimlendirelim sonra da formattan vazgeçelim :Dtabi yine siz bilirsiniz [MENTION=335712]emretanriverdi[/MENTION]

emretanriverdi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kendimce saçma bir yaklaşım yapayım :) pc ye format cd sini takalım sürücüleri biçimlendirme bölümünde flash belleği de hafıza birimi olarak göreceği için o şekilde biçimlendirelim sonra da formattan vazgeçelim :Dtabi yine siz bilirsiniz @emretanriverdi
Maalesef diski görmüyor . Garantiye versem alırlar mı ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynı sorun benim de başıma geldi, ne söyleniyorsa aklıma ne geliyorsa yaptım ama nafile Firmayla iletişime geçtim. Bana diskin tehdit algıladığı için kendini korumaya aldığını eski haline döndürmemin mümkün olmadığını söylediler. Bir araya getirilmesi neredeyse imkansız bir takım bilgiler istediler sonra da kargo ücreti size ait olmak üzere gönderin dediler. Ben de söylediklerini yapamadım ve gönderemedim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
]forum da yazan Arkadaşlar şimdi kim bilir nerdeler bilmiyorum ama bütün yazıları okudum şimdiye kadar 23 program ve bir sürü şaçma sapan girişimlerde bulundum olmadı veeeee şimdi ayaga kalkıyorum sobanın başına gidiyorum 64 gb lık flash ı
sobaya atıyorum hadi şimdi helva yemeye buyrun :D :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: