Soru Disk Hasar Alıp Başlangıç Onarmaya Atıyor

semihcam744

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhaba, bugün bilgisayarımın kasasını açtım ve RAM, işlemci ve SSD'yi söküp yeniden taktım. Hemen ardından sistemi açtığımda başlangıç onarma ekranı karşıma geldi. Buradan çeşitli yöntemler deneyerek sorunu çözmeye çalıştım fakat nafile. Elimde şuan bir format diski bulunmadığı için format atamadım. Sorunun diskten kaynaklandığını düşündüğüm için laptopbumda bulunan diğer SSD'mi kasama taktım. Tam düşündüğüm gibi sistem açıldı ve diğer SSD üzerinden kullanmaya devam ettim. Kullanmaya başladıktan bir 15 - 20 dakika sonra bilgisayar durduk yere restart attı ve şuan bilgisayarımı başlattığımsa asus logosunda takılı kalıyor.
Sorun neyden kaynaklıdır? Nasıl çözebilirim?

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
Merhaba, bugün bilgisayarımın kasasını açtım ve RAM, işlemci ve SSD'yi söküp yeniden taktım. Hemen ardından sistemi açtığımda başlangıç onarma ekranı karşıma geldi. Buradan çeşitli yöntemler deneyerek sorunu çözmeye çalıştım fakat nafile. Elimde şuan bir format diski bulunmadığı için format atamadım. Sorunun diskten kaynaklandığını düşündüğüm için laptopbumda bulunan diğer SSD'mi kasama taktım. Tam düşündüğüm gibi sistem açıldı ve diğer SSD üzerinden kullanmaya devam ettim. Kullanmaya başladıktan bir 15 - 20 dakika sonra bilgisayar durduk yere restart attı ve şuan bilgisayarımı başlattığımsa asus logosunda takılı kalıyor.
Bazı Bilgisayarlarda Olur Böyle Şeyler Banada Olmuştu windows kaç kullanıyorsun

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Diski okuyamıyor tahminimce.

semihcam744

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
Windows 10 kullanıyorum. Siz nasıl çözdünüz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

iki diskte de aynı sorun ile karşılaşmam normal mi? Bu arada disklerin biri m2 diğeri sata portuna takılıydı.
Diskinizi Bağlayın Sonrasında adımları izleyin

• F8 tuşunu kullanarak güvenli mod açma en çok bilinen ve en eski yöntemlerden bir tanesi. Yapmanız gereken tek şey bilgisayarınız açılırken Windows logosunu görmeden F8tuşuna basmak. Böylece Windows 10 güvenli mod açabilirsiniz.

Fakat özellikle yeni nesil, SSD kullanan bilgisayarlar öyle hızlı açılıyor ki, F8 tuşuna basmak için çoğu kullanıcı yeterli zaman bulamıyor. Eğer ilk seferde siz de o anı yakalayamadıysanız, bilgisayarı yeniden başlatarak tekrar deneyebilir ya da diğer Windows 10 güvenli mod açma yöntemlerini deneyebilirsiniz.

iki diskte de aynı sorun ile karşılaşmam normal mi? Bu arada disklerin biri m2 diğeri sata portuna takılıydı.
veya kurtarma olmadanda kapatıp açılınca düzeliyo bende öyle düzelmişti

Ramlarin İyi Oturduğuna Emin Olun Slotları Kontrol Edin SSD Slotlarınızı Bir Bilgisayar Ekran Kartı Olmazsa çalışır ama ramsiz çalışamaz ramler muhtemelen oynuyo olabilir slot klipslerini iyi kapattınızmı onlara dikkat edin lütfen

Son düzenleme:

semihcam744

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
2. RAM slotundaki rami çıkarınca sorun çözüldü. Sorun anakartta mı sizce? RAM'i 1. slota takınca sorun olmuyor ama aynı rami 2. slota aldığımda mavi ekran veriyor, her ikisini takınca da aynı. 2. slota ram taktığımda sistem RAM'i görüyor fakat mavi ekran veriyor. Ne yapmalıyım?

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
2. RAM slotundaki rami çıkarınca sorun çözüldü. Sorun anakartta mı sizce? RAM'i 1. slota takınca sorun olmuyor ama aynı rami 2. slota aldığımda mavi ekran veriyor, her ikisini takınca da aynı. 2. slota ram taktığımda sistem RAM'i görüyor fakat mavi ekran veriyor. Ne yapmalıyım?
Anakartın Ram Slotlarını Bozmuş Olabilirsiniz Ona Çözüm yok muhtemelen.