Disk Birleştirme Süresi Ne Kadar Olmalı?

muratbora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Disk birleştirme süresi maksimum / minimum ne kadar olmalı? Casper Nirvana NB 15.6 , İ5 işlemci, 4 GB RAM, 500 GB HDD olan windows 10 yüklü notebook üzerindeki C sürücüsünü disk birleştirme işlemi uyguladım dün, fakat 24 saat geçmesine rağmen hala bitmedi.
Şuan hala " Geçiş 4 : % 10 birleştirdi " gösteriyor.

Bu kadar uzun sürmesi normal mi?

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Disk birleştirme süresi maksimum / minimum ne kadar olmalı? Casper Nirvana NB 15.6 , İ5 işlemci, 4 GB RAM, 500 GB HDD olan windows 10 yüklü notebook üzerindeki C sürücüsünü disk birleştirme işlemi uyguladım dün, fakat 24 saat geçmesine rağmen hala bitmedi.
Şuan hala " Geçiş 4 : % 10 birleştirdi " gösteriyor.

Bu kadar uzun sürmesi normal mi?

Disk boyutu, okuma/yazma hızına göre değişiklik gösterebilir ama 24 saatlik bir birleştirme işlemi normal şartlarda mümkün değil.

Arka planda hdd'yi yorduğunuz başka işlemler de var mı?

---- Mesajlar birleştirildi ----

HDD test programları ile HDD sağlığınızı kontrol etmenizde fayda var.

Son düzenleme:

muratbora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
disk 500 GB HDD toplam 110 GB boş alan var hala, okuma / yazma hızını bilmiyorum. Ama bilgisayarımda aldığım ilk güne oranla ( 3 yıl oldu ) büyük bir yavaşlama ve kasılma var. Görev yöneticisinde sürekli " % 100 disk " kullanımı gösteriyor, dosya kopyalama, aktarma, silme işlemleri çok uzun sürüyor, proğramlar açma kapama çok geç tepki veriyor... Diski birleştirme işlemi yapınca belki düzelir diye düşünmüştüm.

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
disk 500 GB HDD toplam 110 GB boş alan var hala, okuma / yazma hızını bilmiyorum. Ama bilgisayarımda aldığım ilk güne oranla ( 3 yıl oldu ) büyük bir yavaşlama ve kasılma var. Görev yöneticisinde sürekli " % 100 disk " kullanımı gösteriyor, dosya kopyalama, aktarma, silme işlemleri çok uzun sürüyor, proğramlar açma kapama çok geç tepki veriyor... Diski birleştirme işlemi yapınca belki düzelir diye düşünmüştüm.

Sadece %100 disk kullanımı olduğu için sorun yaşıyorsanız yazılımsal bi sorun olduğunu düşünmüyorum. Bu demektir ki HDD'niz arızalı. HDD testi yapan uygulamalarla sağlık durumunu test edebilirsiniz. Eğer ki arızalıysa çözüm yolu çok açık maalesef :(

Şuradan bi "health" test yapar mısınız?

muratbora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sadece %100 disk kullanımı olduğu için sorun yaşıyorsanız yazılımsal bi sorun olduğunu düşünmüyorum. Bu demektir ki HDD'niz arızalı. HDD testi yapan uygulamalarla sağlık durumunu test edebilirsiniz. Eğer ki arızalıysa çözüm yolu çok açık maalesef :(

Şuradan bi "health" test yapar mısınız?

SFC/SCANNOW , SCANDISK gibi komutlarla tarattım diskte bir hata vermedi
Sizin verdiğiniz likteki proğramı indirdim, ama orada tarama yapmama olanak sağlayan bir bölüm yok, ekrar görünütüsüne bakınız ;

Ekli dosyalar

• hdtune1.jpg
    hdtune1.jpg
    59.3 KB · Görüntüleme: 710
  • hdtune.jpg
    hdtune.jpg
    115.1 KB · Görüntüleme: 334

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
SFC/SCANNOW , SCANDISK gibi komutlarla tarattım diskte bir hata vermedi
Sizin verdiğiniz likteki proğramı indirdim, ama orada tarama yapmama olanak sağlayan bir bölüm yok, ekrar görünütüsüne bakınız ;
Bilgisayar boşta durur iken de "disk %100" sorunu yaşıyor musunuz? yoksa aktif olarak kullanırken mi sadece?

muratbora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Boşta ikende % 100 gösteriyor, harici bir VERABATIM diskim var 500 gb, USB ile taktığımda % 100 göstergesi % 50'lere düşüyor...Çıkarınca hop yine fırlıyor % 100'e ...çok şaşkınım bir türlü çözüm bulamadım...
Yakında diski SSD ye çevirmeyi ve RAM eklemeyi düşünüyorum, sizce bu % 100 disk kullanım sorununun nedeni nedir? SSD ve RAM ekleme sorunu çözermi?

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Boşta ikende % 100 gösteriyor, harici bir VERABATIM diskim var 500 gb, USB ile taktığımda % 100 göstergesi % 50'lere düşüyor...Çıkarınca hop yine fırlıyor % 100'e ...çok şaşkınım bir türlü çözüm bulamadım...
Yakında diski SSD ye çevirmeyi ve RAM eklemeyi düşünüyorum, sizce bu % 100 disk kullanım sorununun nedeni nedir? SSD ve RAM ekleme sorunu çözermi?
RAM ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. SSD takıp sistemi SSD'ye kurarsanız bilgisayarı kullanırken HDD'nin yaşattığı sıkıntılardan kurtulursunuz ve HDD'yi depo olarak kullanabilirsiniz. Lakin SSD'ye sistemi kurup HDD'ye kullandığınız şeyleri yüklerseniz aynı sorunla karşılaşabilirsiniz. HDD'yi tamamıyla yedekleyip temiz bir format atmayı denediniz mi?

muratbora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hayır format atmayı denemedim henüz, zira harici bir diskim var 500 gb, USB bağlatısı ile ona bazı dosyalarımı ( resim, müzik vs ) aktarırken bile çok uzun sürüyor, yedeklemeyi nasıl yapacağım sonra geri nasıl yükleyeceğim konusunda bilgi sahibi değilim, herşeyi kaybetmekten korkuyorum. Bu konuda bana bir video linki tavsiye edermisiniz oraya baka baka yapayım...