Rehber Discord'da çoğu kullanıcının yaptığı fakat yapmaması gereken şeyler

Bu davranışlardan bir kaç tanesini yaptınız mı?

• Evet

Kullanılan: 0 0.0%
  • Hayır

Kullanılan: 7 100.0%

• Kullanılan toplam oy
    7

godtengri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Discord platformunda kesinlikle yapmamanız gereken şeyler
Discord platformunda çoğu kullanıcının yapmaması gereken şeyler. Bunun gibi şeyleri yapmanız sonucunda hesabınız kapatılabilir;

1. BetterDiscord
BetterDiscord ve ya onun gibi başka clientler hesabınızın kapatılmasınan sebep olabilir. Discordun kullanım koşullarında bunun gibi 3. taraf yazılımların kullanılması yasaklanmıştır.

2. Yaşınızla şaka yapmanız
Yaşınızla şaka yapmanız örnek 16 yaşındaysanız 5 yaşındayım gibi şakalar yaparsanız rapor edildiğinizde hesabınız kapatılır. Evet şaka yapmıyorum, ister 3 yazın Discord bu konuda ciddi ve rapor edildiğinizde hesabınız bir kaç saat içerisinde kapatılır. Eğer 13 yaşından küçükseniz Discord platformu sizin için uygun değildir. Discordun kullanım koşullarında minimum yaş 13 olarak seçilmiştir. Bu yaş ülkeden ülkeye değişebilir, Türkiye için 13 olarak belirlenmiştir.

3. Crack ve ya Hacking hakkında konuşmak
İnsanları Crack gibi uygulamalara yönlendirmeniz ve ya DDoS saldırıları hakkında konuşmanız hesabınızın devre dışı bırakılmasına neden olabilir. Discordun kullanım koşullarında böyle şeylere teşvik etmeğin yasak olduğu söyleniyor.

Konuda olan tüm yazıların kaynağı aşağıda belirtilmiştir;

Kaynak 1
Kaynak 2

Ceon

Asistan
Reaksiyon puanı
324
BetterDiscord'un yasak olduğunu biliyorum ama şu ana kadar yasaklanan hiç duymadım. Yaş konusunda bir arkadaşımın hesabı kapatıldı o yüzden onu doğrulayabilirim. Bu arada bir tavsiye vereyim. Erken destekçi rozetine sahip kişilere bulaşmayın. Eğer rozete sahip kişilere bulaşırsanız her raporları Discord'da daha fazla önem gördüğünden dolayı banlanmanız an meselesidir.

godtengri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
BetterDiscord'un yasak olduğunu biliyorum ama şu ana kadar yasaklanan hiç duymadım. Yaş konusunda bir arkadaşımın hesabı kapatıldı o yüzden onu doğrulayabilirim. Bu arada bir tavsiye vereyim. Erken destekçi rozetine sahip kişilere bulaşmayın. Eğer rozete sahip kişilere bulaşırsanız her raporları Discord'da daha fazla önem gördüğünden dolayı banlanmanız an meselesidir.
Discord raporlara bakarken rozetlere bakmıyor. BetterDiscord yüzünden yan hesabım yasaklanmıştı iyi ki ana hesabımda kullanmamıştım. Discord İngilizce raporlara 20-30 dakika içerisinde bakıyor Türkçe raporlara 3 saat - 2 gün arasında bakıyor diye biliyorum. Türkçe yetkililer sınırlı orda

Ceon

Asistan
Reaksiyon puanı
324
Discord raporlara bakarken rozetlere bakmıyor. BetterDiscord yüzünden yan hesabım yasaklanmıştı iyi ki ana hesabımda kullanmamıştım. Discord İngilizce raporlara 20-30 dakika içerisinde bakıyor Türkçe raporlara 3 saat - 2 gün arasında bakıyor diye biliyorum. Türkçe yetkililer sınırlı orda
Erken destekçi rozetleri ile yapılan raporlarda ban yemek çok daha kolay. Bunu bilmiyor olabilirsin ama öyle bir şey var.

BatuhanDN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,476
2. kuralı anlayamadım
Şimdi yaşı 20 olan biri arkadaşına 5 yaşındayım dediğinde yasaklanıyor mu?

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,609
2. kuralı anlayamadım
Kesin değil tabikide :D
senden aşırı derecede nefret eden biri gidip seni bundan raporlarsa sürkli banlanabilirsin. buda çok zor :D

godtengri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
2. kuralı anlayamadım
Evet, daha önce birisini raporlamıştım fakat 7 ve 12 yaşında olan birisini. İngilizce rapor yazdığım için 40 dakika içerisinde hesapları devre dışı oldu. Türkçe raporlar genelde 1-2 gün içerisinde bakılıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer hesabı devre dışı bırakılan kişi gerçektende 13 yaşından küçük değilse kimliğini ve selfiesini Discord'a göndererek hesabının yasağını açtıra bilir. Hesabının Discordun veri tabanından tamamen silinmemesi için, 1 hafta ile 1 ay arası süresi var diye biliyorum. Kullanıcının ismi "Deleted User" olduktan sonra artık açtıramıyor. Yani tüm verileri (olduğu sunucular, arkadaşları vs.) siliniyor. Sadece mesajları kalıyor.