Dışarıda tel isteyen insanlar

Qenzi

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Arkadaşlar size sormak istedigmi önce olan anımi ve sonra sorumu dile getireceğim

Arkadaşlar küçükken 11-12 yaşlarında mahhalede oturuyorduk ve o zaman iPhone 4 um vardı ve mahalle roman kaynıyordu ve onlarla aram iyi değildi şimdi. Biraz iyi ama yinede güven eksikliği...
Evet iPhone 4 um vardi eski zamanlar bide kılıf vardı aah ahh eski günler bide annemin eski hati vardı wifilere bağlanıp eyleniyorduk o zamanda iPhone 1 olsa dahi baya değer veriyorlardı ben bunu anlamazdım kardeş oda tel buda tel Nokia nin arkasına yarım elma yapıştır kızların dibi düşer mahallenin diğer kısmı nasıl çalsak?
Evet bide yaşadığım mahallede yasin abi vardi çok ciddi idi herkese laf sokuyor du ki onla aramız kritikti yani millet kendi derdinde sonra o bahsettiğim romanlar benim tel e göz koymuş alma pesindeler...
Tabi ben temkinli insanım ve hala öyle telefonu öyle cebine koyardim ki alacak varsa zorla alması gerek zaten genelde fermuar li cep kullanilirim güven açısından
Ve hala öyle bence baya mantıklı sonra anladılar telefonu alamiyacağnı sonra geldi normalde telefonun a bakabilirmiyim dedi bende hislerim kuvvetli olduğu için insanın ne olduğunu anlarim tararim gözümle genel de doğru çıkar.
Sonra olmaz dedim ben kimseye vermiyor um dedim sonra versene oğlum bakcaz lan dedi
Bende vermiyom dedim eve doğru yürüdüm uzaklastim cepler fermaur liydi tıktık ve uzaklastim sonra arkam bakmayi unutmuşum arkamdan tekme attı ben yere düştüm sonra gitti bende eve sonra yanıma yasin abi geldi eyer sen ona telefonu verseydin kaçıracak di dedi bende sağol abi dedim
Sen eve git telefonu pek çıkarma dedi bende abi tavsiyesi uydum tabi sonra işte olaylar böyle gelişti ve bitti.

Asıl soru

Arkadaşlar yeni sıfır tel aldım 15 yaşındayım ve bir telefonum var ve çarşıya çıkarken yanıma almak istiyorum ama calacaklar diye korkuyorum yardımcı olur musunuz?
Ve eyer telefonumu isteyen olursa veya zorla isteyen almaya çalışan birine denk gelirsem nasıl bir yol izlemeliyim ?
Yada zorla almaya çalışan olursa kendimi nasıl savunabilirim?
Telefonu ve üstümdeki Keri nasıl koruyabilirim

Reaksiyon puanı
768
Arkadaşlar size sormak istedigmi önce olan anımi ve sonra sorumu dile getireceğim

Arkadaşlar küçükken 11-12 yaşlarında mahhalede oturuyorduk ve o zaman iPhone 4 um vardı ve mahalle roman kaynıyordu ve onlarla aram iyi değildi şimdi. Biraz iyi ama yinede güven eksikliği...
Evet iPhone 4 um vardi eski zamanlar bide kılıf vardı aah ahh eski günler bide annemin eski hati vardı wifilere bağlanıp eyleniyorduk o zamanda iPhone 1 olsa dahi baya değer veriyorlardı ben bunu anlamazdım kardeş oda tel buda tel Nokia nin arkasına yarım elma yapıştır kızların dibi düşer mahallenin diğer kısmı nasıl çalsak?
Evet bide yaşadığım mahallede yasin abi vardi çok ciddi idi herkese laf sokuyor du ki onla aramız kritikti yani millet kendi derdinde sonra o bahsettiğim romanlar benim tel e göz koymuş alma pesindeler...
Tabi ben temkinli insanım ve hala öyle telefonu öyle cebine koyardim ki alacak varsa zorla alması gerek zaten genelde fermuar li cep kullanilirim güven açısından
Ve hala öyle bence baya mantıklı sonra anladılar telefonu alamiyacağnı sonra geldi normalde telefonun a bakabilirmiyim dedi bende hislerim kuvvetli olduğu için insanın ne olduğunu anlarim tararim gözümle genel de doğru çıkar.
Sonra olmaz dedim ben kimseye vermiyor um dedim sonra versene oğlum bakcaz lan dedi
Bende vermiyom dedim eve doğru yürüdüm uzaklastim cepler fermaur liydi tıktık ve uzaklastim sonra arkam bakmayi unutmuşum arkamdan tekme attı ben yere düştüm sonra gitti bende eve sonra yanıma yasin abi geldi eyer sen ona telefonu verseydin kaçıracak di dedi bende sağol abi dedim
Sen eve git telefonu pek çıkarma dedi bende abi tavsiyesi uydum tabi sonra işte olaylar böyle gelişti ve bitti.

Asıl soru

Arkadaşlar yeni sıfır tel aldım 15 yaşındayım ve bir telefonum var ve çarşıya çıkarken yanıma almak istiyorum ama calacaklar diye korkuyorum yardımcı olur musunuz?
Ve eyer telefonumu isteyen olursa veya zorla isteyen almaya çalışan birine denk gelirsem nasıl bir yol izlemeliyim ?
Yada zorla almaya çalışan olursa kendimi nasıl savunabilirim?
Telefonu ve üstümdeki Keri nasıl koruyabilirim
Şu koskoca mesajı "küçükken başıma bir olay geldi o nedenle telefonumu dışarı çıkarken yanıma almaya korkuyorum diye özetleseydin de kimse vakit kaybetmeseydi. Neyse, onun dışında telefonuna güçlü bir şifre koy ve konumunu açık bırak eğer çaldırırsan zaten polise gider yerini öğrenirsin heleki İOS ise İphone'umu bul özelliğini açar ve polise bile ihtiyaç duymazsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biraz dikbaşlı ol yanında büyükler varsa yardım istersin zaten böyle bir olayla karşılaşma ihtimalin şuan %10
Doğru biraz dikbaşlı olmak gerek artık yaşıtlarımda gördüğüm en büyük problem özgüvensizlik.

Yıldırım E.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,681
Şu koskoca mesajı "küçükken başıma bir olay geldi o nedenle telefonumu dışarı çıkarken yanıma almaya korkuyorum diye özetleseydin de kimse vakit kaybetmeseydi. Neyse, onun dışında telefonuna güçlü bir şifre koy ve konumunu açık bırak eğer çaldırırsan zaten polise gider yerini öğrenirsin heleki İOS ise İphone'umu bul özelliğini açar ve polise bile ihtiyaç duymazsın.

Doğru biraz dikbaşlı olmak gerek artık yaşıtlarımda gördüğüm en büyük problem özgüvensizlik.
O da doğru ama böyle olaylar artık nadir oluyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,583
Telefon çalmak öyle kolay mı sizde?

Bizde kendileri çaldırtıryorlar. Neden mi?
Telefonun İMEİ adresini Polise verince anında adamı buluyorlar. Sonra donuna kadar alıyorlar adamın.

Çalınınca en kolay bulunan Cihaz bizde Telefon ve Araba ?

Qenzi

Asistan
Reaksiyon puanı
44

Aynen biraz öz güvenim düşük:(

Qenzi

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Telefon çalmak öyle kolay mı sizde?

Bizde kendileri çaldırtıryorlar. Neden mi?
Telefonun İMEİ adresini Polise verince anında adamı buluyorlar. Sonra donuna kadar alıyorlar adamın.

Çalınınca en kolay bulunan Cihaz bizde Telefon ve Araba ?
İme den polis buluyorsa ne ala dogrumu ?

Qenzi

Asistan
Reaksiyon puanı
44

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Kardeşim herkes telefon kullanıyor, başına bir şey gelmez inşallah merak etme. Ha bazı yerler vardır hak veririm daha temkinli davranırsın, telefonu ulu orta çıkarmazsın. Maalesef Türkiye'de böyle mahallelerde var ama dediğim gibi bir sorun olmaz.

Qenzi

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Kardeşim herkes telefon kullanıyor, başına bir şey gelmez inşallah merak etme. Ha bazı yerler vardır hak veririm daha temkinli davranırsın, telefonu ulu orta çıkarmazsın. Maalesef Türkiye'de böyle mahallelerde var ama dediğim gibi bir sorun olmaz.
Yani mesela almaya zorladı nasıl karşılık veriyim topukluyummu? Yoksa ne yapayım?

Qenzi

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Azerbaijan City of The Baku ?

Bizde 7-8 yaşında çocuklar sokaklarda Hangi telefonda geziyorlar bir bilsen ?
Azeri kardesimizdir ama Azeri ler daha güven veriyor bana az çok burda bırak tel çıkarmayı 20 TL den üstünü tasiyamazsin :(

Yazmayacağım artık :)
Sözle konuş dayak falan atma.
He TM madem ama genelde isteyen roman lar sıkıntı orda

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,583
Azeri kardesimizdir ama Azeri ler daha güven veriyor bana az çok burda bırak tel çıkarmayı 20 TL den üstünü tasiyamazsin :(
Neden ki? Para zombileri mi var sizde?

Nasıl polisleriniz var sizin? Sorunları Şikayet edince hiç kimse ilgilenmez mi?
Bizimkiler kendileri sorun arıyorlar ağa. ? Sorun olmasa bile sorun çıkarırlar

Qenzi

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Neden ki? Para zombileri mi var sizde?

Nasıl polisleriniz var sizin? Sorunları Şikayet edince hiç kimse ilgilenmez mi?
Bizimkiler kendileri sorun arıyorlar ağa. ? Sorun olmasa bile sorun çıkarırlar
Bak ozetliyimmi:
Bu ara okuldayken camdan baktık bu adam köpek kaciriyirdu sonra okul bitince oraya köpeği kurtarmaya gittim ve ordan polis gecti el salladım gördü ama durmadı gitti ve üstümde okul forması ve çantası vardı burda çok üzüldüm gerçi bide beni bi ara para isteyen Kürt pesledi karakola kadar kaçtım adam beni dışarı çıkarttı o zamanda ümidimi kestim ülkede ki Kürt roman çingen vs hepsi para istiyor milletten bu araba polis gibi ceplerimi taradilar 25 lık 10 canbisim vardı sırf onlara vermemek için 7_8 tanesini kanalizasyon deliğinden içeri attım 3 tane kaldı gitmediler başımdan bitanesin salladım yarisi peşinde gitti biri kaldi 2 tanesini ona verdim sonra zor da olsa çıktım aralarından işte böyle bir ülke ben ülkeme değil yönetimine kızıyorum

50 TL Bile Taşıyamıyorum Yav :D
Bende bı ara 10 TL vardı 5- TL bozuk vardı bozuklari aldı gitti kağıt 10 u vermedim

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,583
Bu nasıl konu? Kendimi Amerikada sandım bir an ?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,583
Polis dedikte aklıma sabah yaşadığım olay girdi.
El uzatıp polisle görüştüm. Adam arabada oturmuştu beni arabanın içine kadar çekdi yaww. Dedi istiyorsan kır parmaklarımı ne elimi sıkıyorsun? :D Şakayla kapattım konuyu Herkes kendi yoluna gitti

Ne yapmıştım? Altı üstü karşı yola çıkıp marketin önüne arabayı tersten parketmiştim ?

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,844
Sen yinede dikkat et ama bence benim arkadaşın tabletini Suriye li bir çocuk almaya çalışmış tekme falan atıp engellemiş almasını