Diş hekimliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oqunes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konumuzla pek alakası yok :) ama aramızda diş hekimi olan abimiz ablamız varmı?Bu mesleğin olumlu olumsuz yönleri nelerdir?Maaşı ne kadardır? Bilgilendirirseniz sevinirim.

---------- Post added at 18:59 ---------- Previous post was at 18:42 ----------

edit:Liseden Diş hekimliğine geçmek için hangi sınavlara girmemiz gerek?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Valla bırak hekimliği teknisyenler bile iyi para kazanıyor :) En azından ben böyle gördüm gittiğim muayenede :)

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Özür dileyerek eğer biliyorsanız şu editi:
Liseden Diş hekimliğine geçmek için hangi sınavlara girmemiz gerek?

Cevaplarmsınız

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Döner sermaye ile tadından yenmez :D

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ygs ve Lys 'ye gireceksin her öğrenci gibi. Sonra eğer puanın yeterse herhangi bir diş hekimliği bölümünü tercih listene yazacaksın bu kadar :) Çok basit göründü ama MF3 puanında bi ilk 10bin e girmen lazım :D

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
daha şimdi özel muayaneden geldim.bir dolgu bir diş çekimi 75 lira aldı. benim gibi ortalama günde 10 kişi olsa gelse o muayaneye günde ortalama 700-800 lira ciro yaparsın..kârı sen hesapla artık :P

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ygs ve Lys 'ye gireceksin her öğrenci gibi. Sonra eğer puanın yeterse herhangi bir diş hekimliği bölümünü tercih listene yazacaksın bu kadar :) Çok basit göründü ama MF3 puanında bi ilk 10bin e girmen lazım :D

Yani Sayısal alanda baya çalışmak lazım ?

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya ben aslında daha 8.sınıf öğrencisiyim.Erken diyeceksiniz ama şimdiden gelecekteki mesleklerin kaygısına kapıldım.Bir ara Pc mühendisliği Bir ara pilot Şimdide Diş hekimliğine sardım :D Derslerim güzel.İyi bir anadolu lisesine gireceğim Allahın izniyle.checkirge:Sence Anadolu lisesi beni hazırlarmı ?.Benim sayısalım diğer derslerimden kötü.Yani kötü dediğimde diğerlerinden 90 alırsam onlardan 75 80 ?

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Çok fazla kafanı yormana gerek yok. Zaman sana gösterecektir zaten istediğin mesleği. Ben bu sene üniversiteye başladım bilgisayar mühendisliği okuyorum. Şu an bölümümden gayet memnunum. Ben de bir zamanlar senin gibi diş hekimliği isterdim. Hatta puanım yetse tercih edecektim ama malesef kötü bir sınav oldu benim için. Meslek konusunda kafanı yorma bence. Diş hekimliği,mühendislikler vs. hepsinde iş var tabi ki çalışana ve kendini geliştirene. Sen diş hekimliği istiyorsun. Ben de anadolu lisesi mezunuyum. Tıp kazanan arkadaşlarım bile var. Anadolu lisesi seni hazırlar iyi bir lise oldukça.

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok fazla kafanı yormana gerek yok. Zaman sana gösterecektir zaten istediğin mesleği. Ben bu sene üniversiteye başladım bilgisayar mühendisliği okuyorum. Şu an bölümümden gayet memnunum. Ben de bir zamanlar senin gibi diş hekimliği isterdim. Hatta puanım yetse tercih edecektim ama malesef kötü bir sınav oldu benim için. Meslek konusunda kafanı yorma bence. Diş hekimliği,mühendislikler vs. hepsinde iş var tabi ki çalışana ve kendini geliştirene. Sen diş hekimliği istiyorsun. Ben de anadolu lisesi mezunuyum. Tıp kazanan arkadaşlarım bile var. Anadolu lisesi seni hazırlar iyi bir lise oldukça.

Peki sizin,sayısalınız iyimiydi?Duyduğuma göre Pc mühendislii sayısal gerektiroyrmuş.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Mühendislik,tıp,diş hekimliği hepsi sayısal istiyor. Sayısal puanlar da ikiye ayrılıyor MF3,MF4 diye. tıp ve diş hekimliği mf3 puanına göre,mühendislikler mf4 e göre öğrenci alıyor. Benim sayısalım iyi mi dersen bu biraz göreceli :) Kimine göre iyiyim kimine göre de kötüyüm :). Sana şöyle söyleyeyim benim üniversite sınavında MF4 te sıralamam 28bin, mf3 25bindi. Şu an İstanbul Kültür Üniversitesinde %100 burslu okuyorum. Diş için bu sıralama 10bine kadar çıkıyor biraz daha zor

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
bana en az 50 tane diş te okuyan arkadaşlar geliyor müşteri olarak şuanda bile 15 kişi var oyundalar oyundan sonra bilgi alacağım senin için:)

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yani mf4 te trükiyede ilk 28 binin içindeydiniz?.Aslında o da zor değilmi 1 milyon küsür öğrenci arasında.?

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bana en az 50 tane diş te okuyan arkadaşlar geliyor müşteri olarak şuanda bile 15 kişi var oyundalar oyundan sonra bilgi alacağım senin için:)

Çookkkk Teşekkürler... :) Bu iyiliği yaparsanız çok makbule geçer :).Bu konuya olmazsa bile bana özel mesajla gönderirseniz sevinirim.

---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:37 ----------

Çalışmak çalışmak çalışmak ;)

Anlıyorum.Artık çalışacağız ne yapalım :) Teşekkürler size ve tüm arkadaşlara.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
LYS 1 ve 2'ye girmen gerek. O sınavlara giriş hakkı kazanabilmek için de YGS'ye gireceksin.

@checkirge

Benim okuduğum tıp fakültesindekilerin de çoğu anadolu lisesi mezunu, anadolu öğretmen lisesi mezunları da var. İyi bir lise şart değil önemli olan sizin iyi bir öğrenci olmanız.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
LYS 1 ve 2'ye girmen gerek. O sınavlara giriş hakkı kazanabilmek için de YGS'ye gireceksin.

@checkirge

Benim okuduğum tıp fakültesindekilerin de çoğu anadolu lisesi mezunu, anadolu öğretmen lisesi mezunları da var. İyi bir lise şart değil önemli olan sizin iyi bir öğrenci olmanız.

İyi bir lise derken lisedeki çalışmayan tembel öğrenci profilinden etkilenmemesi için dedim. Yoksa tabiki bütün olay insanın kendisinde bitiyor.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Çookkkk Teşekkürler... :) Bu iyiliği yaparsanız çok makbule geçer :).Bu konuya olmazsa bile bana özel mesajla gönderirseniz sevinirim.

---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:37 ----------

Anlıyorum.Artık çalışacağız ne yapalım :) Teşekkürler size ve tüm arkadaşlara.

okurken masraflı ve herhangi bir geliri yok.

mezun oluncada kendi işini kurup iyi çalıştırıp ve iyi bi yerde mekan açarsan iyi para kazanırsın.

aksi taktirde normal bir iş yeri açarsan geçineceğin kadar olur fazla lükse giremezssin istanbul şartlarında

özel klinikte çalışacaksan bitirince sömürülürsün çok çalışıp az para kazanırsın.

para için yapılacak bir iş değil:)

ben insanlara yardım etmeyi ince işlerle uğraşmayı seviyorsan ozaman para kazanırsın.

söz müzik bizim son sınıf diş hekimliği öğrencisine aittir :):)

buda benden olsun.

Para kazanmak için insanlar herzaman işlek caddeleri güzel dükkanları tutarak kazanırlar düşünki mahalle arasındaki ve taksimdeki bir dükkanı taksim mi mahalle arasımı :):)

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aslında ben ankarada otruyorum ama tabiki taksim :).Hastahanedeki çalışan hekimler İyi maaş alamıyorlarmıymış ?.İlla özel muayenehanemi açmamız gerekir ?

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
1.7milyon içinden ilk 10 binde olacaksın buda sıkı bir çalışmaya bakar :D Diğer konularada takma girmen yeterlidir :D tabi severmisin sevmezmisin oda senin sorunun