Diş Hekimliği tercih etmeli miyim?

1kedis2mi7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
11.sınıftayım ve temel liseye gidiyorum. hedefim diş hekimliği. en yuksek puanlı universite yeditepe üniversitesi 491.(tam burslu) benim genel hedefimse marmara. yaz tatilinde daha çok fen bilimlerine çalışmayı düşünüyorum ve ygs konularını tamamıyla bitirmeyi planlıyorum. ve diş hekimliğini kazanmam için bana önerilerinizi yazarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler...

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Şu an ne durumdasın onu bilemiyorum ama söylediğin puanları alabilmek için disiplinli bi şekilde çalışman gerektiği kesin.

Tavsiyem; yazın LYS konularından bitirebildiğin kadarını bitir, YGS çalışmaya 12. sınıfa başladıktan sonra başlasan yeterli. LYS'nin ağırlığı daha fazla olduğu için YGS sonucun çok iyi olmasa da LYS'yle sıralamanı çok yukarılara taşıyabilirsin.

1kedis2mi7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şu an ne durumdasın onu bilemiyorum ama söylediğin puanları alabilmek için disiplinli bi şekilde çalışman gerektiği kesin.

Tavsiyem; yazın LYS konularından bitirebildiğin kadarını bitir, YGS çalışmaya 12. sınıfa başladıktan sonra başlasan yeterli. LYS'nin ağırlığı daha fazla olduğu için YGS sonucun çok iyi olmasa da LYS'yle sıralamanı çok yukarılara taşıyabilirsin.

şuanki durumum ygs mat. ve ygs geo. bitmek üzere. geriye fen bilimleri kalıyor. özellikle fizik ve kimyada çok zorlanıyorum. sanırım yazın fizik ve kimyaya daha çok ağırlık vermem gerekecek. ve sizin dediğinzde doğru gerçekten lys ygsden daha önemli.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Düzenli çalışman gerek orası kesin ama ayrıntılarını bilemiyicem tecrübeli yada şuan üniversitede bulunan hazırlanan arkadaşlar daha doğru bilgiler

verebilir.... Allah başarı versin umarım hedeflerine varırsın Allah yolunu açık etsin ....

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Diş okumak biraz maliyetli diye biliyorum sürekli olarak para harcayacak olmanı hatırlatırım

1kedis2mi7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Düzenli çalışman gerek orası kesin ama ayrıntılarını bilemiyicem tecrübeli yada şuan üniversitede bulunan hazırlanan arkadaşlar daha doğru bilgiler

verebilir.... Allah başarı versin umarım hedeflerine varırsın Allah yolunu açık etsin ....
çok teşekkür ederim saol :)

1kedis2mi7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Diş okumak biraz maliyetli diye biliyorum sürekli olarak para harcayacak olmanı hatırlatırım
ne gibi maliyeti var? benim bildiğim üniversiteyi kazanıp bitirdikten sonra atanıyosun ya da kendi işyerini açıyosun.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
üniversite başladıktan bitimine kadar sürekli masraf bu diş protezler falan hep kendin temin ediyorsun diye biliyorum. Araştır bu konuyu bence şimdiden