Dirsek haraket sorunu

ponzh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
3 gün önce bisiklet ile ciddi bir kaza atlattım. Kazada bisikletten uçtum ve sol kolumun ve çenemin üstüne düştüm. Asıl konuya gelirsek sol kolumda anlatılamaz bir ağrı vardı. Kırık olmasa bile çatlaktır kesin diyordum ama hastanede çatlak kırık vb kemik sorununun olmadığını söylediler sevindim o anlık. Sorunum dirseğimi tam haraket ettirememek. Bir türlü tam açamıyorum sanki etrafındaki kaslar ve tendonlar izin vermiyor. Buz tedavisi yapıyorum doktorun verdiği kremleri sürüyorum ama bir etkisi yok. Acaba sorun tam olarak nedir ve kaç haftada veya günde geçebilir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,402
muhtemelen et ezilmesi var,o bölgeyi sıcak tut,ara ara ağır da olsa hareket ettirmeyi unutma,sabit tutarsan kaslarda tutulma olur,ağrı dahada artar,gece yattığında soğursa ağrı artarsa uykun bölünebilir,ağrı kesici içip yatarsan iyi olur,ayrıca aspirin,B vitamini takviyesi alırsan iyi gelir

ponzh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
muhtemelen et ezilmesi var,o bölgeyi sıcak tut,ara ara ağır da olsa hareket ettirmeyi unutma,sabit tutarsan kaslarda tutulma olur,ağrı dahada artar,gece yattığında soğursa ağrı artarsa uykun bölünebilir,ağrı kesici içip yatarsan iyi olur,ayrıca aspirin,B vitamini takviyesi alırsan iyi gelir
Kolumu haraket ettirmediğim sürece hiç ağrı yok. Ortalama kaç gün sürer?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kolumda herhangi bir morarma yok. Ezikte morarma kesin olur mu

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,402
Kolumu haraket ettirmediğim sürece hiç ağrı yok. Ortalama kaç gün sürer?
aslında bu biraz sana da bağlı,ah uf,acıyo tarzı takılırsan,iyileşmen uzar,bu tür konularda kendine karşı biraz acımasız olman lazım,zaten yaşın az,tam gelişme çağında olduğun için kaza geçiren yerler,kendini çabuk toparlar,tamir eder.
fazla nazlı olma yeter (kafana da takma)ama şunu da unutma ,eğer pansuman ihtiyacı varsa yaptır(ezik olan yerde iltihap v.s. türü varsa dikkat et)
Kaza yapılan kısmı görmediğim için tahmini yazıyorum(seninki de muhtemelen et ezilmesi(çok önemli olsaydı doktorlar ailene anlatırlar,seni boş bırakmazlardı)

Kararsız23

Profesör
Reaksiyon puanı
2,125
Doktorun verdiklerinin ile yarayıp yaramadığına 3 günde karar veremezsin. Sağlık ciddi iştir. Ha deyince olmaz. Geçene kadar doktorun dediklerini yapacaksın.