Soru Direksiyon seti almak araba sürmeyi öğrenmeme katkı sağlar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
191
merhaba arkadaşlar yıllar sonra foruma girdim herkese selamlar. ehliyet alacağım da . internette 7700 e falan bi direksyon, 3 pedallı, 5-6 vitesli set buldum. sizce bunu almam arabayı ögrenmeme katkı saglar mı ? alayım mı ? ayrıca diyelim aldım hangi oyunu nerden alıp oynucam bilen var mı saygılarımla arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,679
merhaba arkadaşlar yıllar sonra foruma girdim herkese selamlar. ehliyet alacağım da . internette 7700 e falan bi direksyon, 3 pedallı, 5-6 vitesli set buldum. sizce bunu almam arabayı ögrenmeme katkı saglar mı ? alayım mı ? ayrıca diyelim aldım hangi oyunu nerden alıp oynucam bilen var mı saygılarımla arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim
yani biraz yatkınlık sağlar ama eğer ehliyet almanız yakınsa öyle aman aman bir fark sağlamaz diye düşünüyorum. Ben ehliyet almadan önce neredeyse hiç tecrübem yoktu sadece bir iki kere köy yolunda sürmüştüm. Ama hocam sağolsun güzel öğretti tek seferde aldım. Sadece ehliyet kursunda değil asıl öğrenme ehliyeti aldıktan sonra başlıyor gerçek trafikte deneyim kazanmak çok daha iyi.

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
191
yani biraz yatkınlık sağlar ama eğer ehliyet almanız yakınsa öyle aman aman bir fark sağlamaz diye düşünüyorum. Ben ehliyet almadan önce neredeyse hiç tecrübem yoktu sadece bir iki kere köy yolunda sürmüştüm. Ama hocam sağolsun güzel öğretti tek seferde aldım. Sadece ehliyet kursunda değil asıl öğrenme ehliyeti aldıktan sonra başlıyor gerçek trafikte deneyim kazanmak çok daha iyi.
5 dersim kaldı. dün ilk defa sürdüm. bir şey bile anlamadım aynalara bakmadım :D ne yapacagımı bilmiorum . hoca yokken tek basıma bizim arabadan ögrenmek zor cünkü yan koltuktaki pedallar yok. ben de boyle bir çözüm buldum. ehliyet sınavı tam bir ay sonra.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,679
5 dersim kaldı. dün ilk defa sürdüm. bir şey bile anlamadım aynalara bakmadım :D ne yapacagımı bilmiorum . hoca yokken tek basıma bizim arabadan ögrenmek zor cünkü yan koltuktaki pedallar yok. ben de boyle bir çözüm buldum. ehliyet sınavı tam bir ay sonra.
İlk sürdüğümde bende öyleydim hatta sınavda da aynalara park harici baktığımı hatırlamıyorum. sinyali ilk günler vermiyordum ama sonra hızlıca alıştım sinyal vermeye de. O yüzden endişelenmeyin alışılıyor.

MTATurkey

Asistan
Reaksiyon puanı
269
Merhaba, City Car Driving gibi simülasyon oyunları var; ancak bu tür oyunlarda, özellikle debriyaj kullanımı gibi temel konularda dahi gerçek araca benzer bir deneyim yakalamak zor. Gerçek hayatta araba kullanmak; debriyaj ve gaz dengesini sağlamak, çevre ve trafik kontrolünü yapmak, ayna kontrolleri gibi pek çok önemli detayı aynı anda gerçekleştirebilmeyi içeriyor. Özellikle araç park etme gibi manevralarda sadece direksiyon ve pedalları kullanmak yetmez; bunu yaparken aynaları etkili bir şekilde kullanmayı da gerektirir ki bu deneyimi sanal ortamda birebir yaşamak zor olabilir. Eğer durumunuz el veriyorsa alabilirsiniz; temel birkaç şey öğrenmek ve oyun oynamak açısından keyifli olabilir. Ancak bütçenizi zorlayacaksa, bu masrafa değeceğini düşünmüyorum, sonuçta 7 bin TL az bir tutar değil. Merak etmeyin bir iki defa daha koltuğa oturduğunuzda alışırsınız, bir zaman sonra size zor gelen şeyler reflekse dönüşecek.

Graveworm

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,228
Gerçekle hiç alakası olmaz, eğer araban yoksa veya sürme ihtimalin yoksa ve sadece simülasyondan bildiğin kadarıyla sınava girersen kalırsın.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,516
Vites atmak, direksiyon tutmak zor bir şey değil önemli olan bunları yaparken çevreyi kontrol edebilmek. Park için de bir avantajı olmayacak malum. Sırf bu için boşuna para harcamış olursunuz onun yerine kendi arabanızla boş bir yerde alıştırma yapın. Ben hayatımda hiç araba sürmemiştim sadece kursta öğrendiklerim ile tekte geçtim hatta sınav gözetmeni uzun zaman sonra ilk defa bu kadar iyi bir sürüşe rastladığını söylemişti. Hocanı iyi dinle, panik yapma araba kullanmak zor bir şey değil gözünde büyütme, çevrene dikkat et gerisi gelir.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,853
varsa bir yakınından aracını iste, birlikte çalışın. konsol oyunu ile olacak iş değil.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,744
Sürücü kursunda direksiyon kursu da veriyorlar zaten.

Diraksiyon seti ile gerçek araba farkı şu, Diraksiyon seti ile kaza yaparsan eğlenceli oluyor. Araba ile kaza yaparsan canından oluyorsun.

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
191
varsa bir yakınından aracını iste, birlikte çalışın. konsol oyunu ile olacak iş değil.
arabamız var zaten ama yollarda arabalar var çalışmaya uygun görmedim ve ayrıca korkuyorum önce bi simüasyon tarzı işte ne bilim debriyajdan yarım kaldırırken onu ve frenlemeyi konsoldan pratikleştirsem gercek derste de diger seylerle birlikte pratiklesirim diye düşündüm ama sağ olsun burdaki yorumlar sayesinde vazgectim almaktan cünkü bi de onu bi yere koymak lazım aparat lazım yani pedallar ayagımın altından kayar gider.

MTATurkey

Asistan
Reaksiyon puanı
269
arabamız var zaten ama yollarda arabalar var çalışmaya uygun görmedim ve ayrıca korkuyorum önce bi simüasyon tarzı işte ne bilim debriyajdan yarım kaldırırken onu ve frenlemeyi konsoldan pratikleştirsem gercek derste de diger seylerle birlikte pratiklesirim diye düşündüm ama sağ olsun burdaki yorumlar sayesinde vazgectim almaktan cünkü bi de onu bi yere koymak lazım aparat lazım yani pedallar ayagımın altından kayar gider.
Hocam sürücü kurslarında simülasyon için direksiyon setleri de bulunuyor. Gerçek sürüşe geçmeden önce, kısa bir süre bu simülasyonda araç kullanmanız sağlanıyor. Benim kursumdaki simülasyon, araba kullanmayı bilen birine bile unutturacak kadar kötüydü; ancak kayıt olmayı düşündüğünüz kurstaki belki daha iyidir. Ayrıca, bu sürece önyargılı ve korkulu bir yaklaşımla başlarsanız öğrenmek daha çok zorlaşır. Araba sürmeyi öğrenmek inan ki oldukça kolay; asıl önemli olan, trafik adabını ve bilincini kazanarak aracı dikkatli bir şekilde kullanabilmek. Zaten bu yüzden kazalar bu kadar fazla. Gaza basmayı bilen kişi özgüvenle trafiğe atlıyor, ancak dikkat, trafik adabı ve hoşgörüden eksik olunca kaza da kavga da eksik olmuyor.