- Reaksiyon puanı
- 3,156
Böyle radikal başlık koymak pek tarzım değil.
Böyle kısa ve özensiz konular açmak da tarzım değil.
Ama artık ne uzun uzun yazacak zamanım ve ne de politik düşünecek kadar sabrım kaldı.
Performans %50'ye kadar daha iyi olacak söylentileriyle çıkan DirectX 12'nin balonu patlamış arkadaşlar, hem de aylar önce.
Benim yeni haberim oluyor, çoğunuzun belki haberi yoktur, size de haber vereyim dedim.
Örnek olarak Quantum Break oyunu DirectX 11'de, 12'ye oranla aynı ayarlarda %50'ye varan oranlarla daha iyi performans veriyor. Hatta gerekli patchler yapılsa Direct9'da aynı görüntü kalitesiyle daha yüksek performans verirdi.
Misal bu oyunun bizzat Microsoft geliştiricileri tarafından işlendiğini de özellikle belirtmek isterim.
Bunun gibi örnekler var.
DirectX 12'nin hızlı olduğu alanlar da var elbet ama tüm teraziye bakınca ağırlıkları geri kalıyorlar.
Benim için çok da şaşırtıcı olmadı.
Çünkü görünen köy kılavuz istemez.
Uzun uzun yazardım neden böyle olduğunu ama değişen birşey olmaz.
Şu arkadaşların değişmediği gibi mesela.
DIRECTX 12 DAHA HIZLI TAMAM MI ?
VİNDOZ 10 OYUNLARDA DAHA İYİ PERFORMANS VERİYO TAMAM MI ?
SENİN DONANIMIN KÖTÜ DİYE NE LAF ATIYON TAMAM MI ?
ADAMLAR YAPMIŞ ABİ YEAAA TAMAM MI ?
Şunun idrakında olmanızı isterim ki altyapı çok önemlidir arkadaşlar.
Sizin gidebileceğiniz en uç nokta, üzerinde çalıştığınız sistemin altyapısının size izin verdiği nokta kadardır.
Daha fazlasına ulaşmaya çalışmak, başarısızlık getirir ve zamanınızı götürür.
Görünen o ki oyun dünyası topluca OpenGL'nin yeni nesil versiyonu olarak adlandırabileceğimiz Vulkan'a geçmedikçe PC oyunculuğu bazı alanlarda çırpınmaya devam edecek.
Quantum Break PC is better on DirectX 11
Böyle kısa ve özensiz konular açmak da tarzım değil.
Ama artık ne uzun uzun yazacak zamanım ve ne de politik düşünecek kadar sabrım kaldı.
Performans %50'ye kadar daha iyi olacak söylentileriyle çıkan DirectX 12'nin balonu patlamış arkadaşlar, hem de aylar önce.
Benim yeni haberim oluyor, çoğunuzun belki haberi yoktur, size de haber vereyim dedim.
Örnek olarak Quantum Break oyunu DirectX 11'de, 12'ye oranla aynı ayarlarda %50'ye varan oranlarla daha iyi performans veriyor. Hatta gerekli patchler yapılsa Direct9'da aynı görüntü kalitesiyle daha yüksek performans verirdi.

Misal bu oyunun bizzat Microsoft geliştiricileri tarafından işlendiğini de özellikle belirtmek isterim.
Bunun gibi örnekler var.
DirectX 12'nin hızlı olduğu alanlar da var elbet ama tüm teraziye bakınca ağırlıkları geri kalıyorlar.
Benim için çok da şaşırtıcı olmadı.
Çünkü görünen köy kılavuz istemez.
Uzun uzun yazardım neden böyle olduğunu ama değişen birşey olmaz.
Şu arkadaşların değişmediği gibi mesela.

DIRECTX 12 DAHA HIZLI TAMAM MI ?

VİNDOZ 10 OYUNLARDA DAHA İYİ PERFORMANS VERİYO TAMAM MI ?

SENİN DONANIMIN KÖTÜ DİYE NE LAF ATIYON TAMAM MI ?

ADAMLAR YAPMIŞ ABİ YEAAA TAMAM MI ?

Şunun idrakında olmanızı isterim ki altyapı çok önemlidir arkadaşlar.
Sizin gidebileceğiniz en uç nokta, üzerinde çalıştığınız sistemin altyapısının size izin verdiği nokta kadardır.
Daha fazlasına ulaşmaya çalışmak, başarısızlık getirir ve zamanınızı götürür.
Görünen o ki oyun dünyası topluca OpenGL'nin yeni nesil versiyonu olarak adlandırabileceğimiz Vulkan'a geçmedikçe PC oyunculuğu bazı alanlarda çırpınmaya devam edecek.
Quantum Break PC is better on DirectX 11