DirectX 10 32 bit

fantasticb

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Windows 95 ile hayatımıza giren DirectX windows işletim sisteminde oyunların ses , grafik , kontrol , ağ iletişimi gibi özelliklerini yönetmektedir. Özetlemek gerekirse DirectX windows ortamında uygulama geliştirenlerin kullanabileceği bir programlama arayüzüdür. Örneğin oyungeliştiren bir programcının ekran kartı, ses kartı gibi bir çok öğeye kolayca erişimi için bir standart sağlıyor. DirectX bir kaç yılda bir yeni sürümü ile güncellenmektedir fakat aralarında DirectX9 en uzun ömürlüsü oldu. 9 sürümü ile bir çok görkemli oyunu oynadık fakat vistanın çıkması ile DirectX9 emeklimi oluyor? Bildiğiniz gibi windows vistada yeni geliştirilen DirectX10 kullanılmakta. Daha önceden yazdığım gibi bu tür hamleler Bill amcanın bize oynadığı küçük bir oyun olabilir ? İnsan sormadan edemiyor fakat DirectX10 bize yepyeni deneyimler yaşatmayı vaadediyor. DirectX’te grafiklerin yönetildiği kısım yanılmıyorsam Direct3D bölümü işte bu bölümde büyük değişiklikler yapılması ile görsel açıdan bir adım daha ileri gidilmiş oluyor. Mesala DirectX10 destekli çıkan oyunlara bakarsak ; * Crysis – Daha zengin bitki örtüsü ve efekler
* Halo2 – Karakterlerdeki detayların artışı
* Hellgate:London – Görüntülenen düşman ve nesne sayısı artışını
görebiliriz. Tabi bunları fark edebilmek için öncelikle DirectX10 destekli bir ekran kartınaihtiyacımız var. Şu aşamada XP’ler DirectX9 sabitleneceği açıklanmasada öyle olacağı kesin yanibirde bu oyunların DirectX10′lu tadını çıkarmak için zorla vistaya terfi etmemiz gerek. Birde işinöteki yüzü var bu yeni sistemle artık bir standart gelmekte artık oyun alırken bir oyununsistemimizde nasıl bir performansda çalışacağını daha belirgin olarak kestire bileceğiz. DirectX10 destekli bir ekran kartınız varsa o oyunun tüm görsel özelliklerini ekranınızda görebileceksiniz. Ekran kartı almaya kalkıştığımda gerçekten çok araştırdım. Çünkü yenioyunlar DirectX10 destekli çıkmaya başlıyordu fakat benim pc’de vista yoktu. Bu durumda neyapmam gerekti ? bir çok kullanıcınında kendine sorduğu bir sorudur. Bu sorunun cevabı vista kullanmıyor olsanız bile belli bir süreden sonra artık zorakide olsa teknolojiye ayak uydurmanız zorunda olacağınız için şimdide DirectX10 destekli bir ekran kartı alabilirsiniz. Yada şuanki ekran kartınızla yetinip ilerde makinemi zaten komple değiştirir vistayıda yüklerim hemde o zamana kadar DirectX10 standar hale gelmiş olur derseniz ben beklemenizi oneririm. Hala oyunlar DirectX9 destekli çıkmata isteyen yamayla 10 sürümünü ekleyerek oynaya bilmekteler. Yada oyunu çalıştırıken iki seçenek sunulmakta 9 ile çalıştır 10 ile çalıştır diye. Şuan içinkullanıcılar için büyük bir proglem olmasada ilerde bu durum değişerek DirectX10 öne geçip bir gereklilik halini alacaktır.
DirectX 10 indir

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bu paylaşımdan bir şey anlamadım.Vista ve Windows 7'de standart olarak geliyor.XP'de zaten kullanmak imkansız.Burda bir oyunun yaması olduğuda bahsedilmiyorm.Biri bana açıklasın ne olduğunu ki ondan sonra hakaret ediyim:D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Dur şimdi hakaret ediyim :D

Arkadaşım gerizekalı mısın? DX 10 için hiçbir update veya kurulum dosyası yok.Kaybol gir şu forumdan.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
17-10-2009, 15:34
Son İşlem Zamanı: 13-01-2010 22:15

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Evet ya dx 10 xp de kullanılmıyor vistayla ve windows 7 le dahil geliyor niçin böyle bir paylaşım yaptığını bende anlamadım.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Verilen adres bir paylaşım sitesi olan humyo.com'un bağlantısıdır.
https://www.humyo.com/pages/en/free-online-file-storage

Verilen dosya da XP için DirectX 10 setupu
Bu dosya ile XP sisteminizde DirectX 10'lu oyunlarda (Crysis,Stalker Call of Pripyat gibi) DirectX 10'u etkin hale getirebilirsiniz.

16m2c8l.png

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

s7v7n

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Ben şunu anlamıyorum. Neden hep bir doğan görünümlü şahin yapalım eğilimi var. Hala xp de neden diretiyorsunuz. Kur vista sp2 veya win7. Kurtul. Böyle sapan saçma modifikasyonlarla uğraşıp, ne olduğu belirsiz şeyler kurmaktan da kurtul.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
İmkansız olduğunu benden iyi biliyorsun.DX 10 imkanlı ise DX 11 de imkanlı.Ancak biz böyle oyunlara düşmeyiz.

ekran kartınızın directx 10 desteklemesi lazım
directx 10 destekli ekran kartınız var ve xp kullanıyorsanız işe yarama ihtimali yüksek ayrıca googleda bu konu hakkında yüzlerce başlık var çalışan setupların olma ihtimali oldukça yüksek

bkz..

NVIDIA Physx özelliğini ATI için kapatmışdı..
Physx processor takıp NVIDIA "editlenmiş,cracklenmiş" son driverini yükleyip ATI kartlarda PHYSX'i NVIDIA ile aynı performansda oynatabiliyoruz

ayrıca neden imkansız oluyor ? açıklarmısın?
linux da bile directx kütüphanesi çalıştırılabilirken (wine) windows xpde directx 10'un etkin edilmesi neden imkansız açıklama bekliyorum

en basitinden Tom's Hardware gibi ünlü bir sitede bile var

http://www.tomshardware.com/forum/97588-13-directx-windows

ayrıca buraya da bakabilirsin :

http://www.technospot.net/blogs/download-directx-10-for-windows-xp-from-alky-project/

Dipnot: Ayrıca saçma salak sorularınızı ve hakaretlerinizi bana yöneltmekden vazgeçin hatta bir süre muattap bile olmassanız iyi olur..
1.si konuyu açan ve dosyayı veren ben değilim sadece Türkçe açıklamasını yaptım ve yazılımı indirip virüs taramasından geçirdim..
2.si Kesin çalışıyor veya çalışmıyor demedim amacında başarılı veya başarısız olan sözkonusu yazılımın amacının ne olduğunu açıkladım
3.sü böyle oyunlara gelmeyiz diyerek amacınız beni sahtekar gibi göstermekse "neden imkansız" sorusuna vericeğiniz cevabı kanıt+kaynak olarak bekliyorum..
aksi takdirde eğer tatmin edici bir cevap veremesseniz alttaki cümle tam yerinde olur..

bkz . Cümle Ne mi ? TIKLA Öğren Ekşi SÖZLÜK

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
ekran kartınızın directx 10 desteklemesi lazım
directx 10 destekli ekran kartınız var ve xp kullanıyorsanız işe yarama ihtimali yüksek ayrıca googleda bu konu hakkında yüzlerce başlık var çalışan setupların olma ihtimali oldukça yüksek

bkz..

NVIDIA Physx özelliğini ATI için kapatmışdı..
Physx processor takıp NVIDIA "editlenmiş,cracklenmiş" son driverini yükleyip ATI kartlarda PHYSX'i NVIDIA ile aynı performansda oynatabiliyoruz

ayrıca neden imkansız oluyor ? açıklarmısın?
linux da bile directx kütüphanesi çalıştırılabilirken (wine) windows xpde directx 10'un etkin edilmesi neden imkansız açıklama bekliyorum

en basitinden Tom's Hardware gibi ünlü bir sitede bile var

http://www.tomshardware.com/forum/97588-13-directx-windows

ayrıca buraya da bakabilirsin :

http://www.technospot.net/blogs/download-directx-10-for-windows-xp-from-alky-project/
DX 10'un yapısı ,DX 9 dan tamemen farklı ve bunu bir Windows programcısı olarak söylüyorum(ne kadar küçük programlar yazabilsemde en azından yapısını anlayabiliyorum büyük programların) DX 10,DX 9 ile tamamen farklı yapıda Microsoft istese XP'ye DX 10 geliştirmeye çalışırdı fakat bu imkansız aynı teknolojileri XP uygulamak imkansız.Ve ayrı bu konuda bu kadar diretiyorsunuz sizden istediğim Her hangi bir DX 10 oyununu XP penceresi altında hem DX 9 hemde DX 10 görüntüsü atarsanız forumdaki üyeliğimi bırakıyorum eğer siz atamazsanız siz bırakın bunu söylüyorum.

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
durun müdahele etmem lazım konuya !
ilk uyarımı yapayım hemen alminin dediği gibi bu paylaşımı kale falan almayın !!
özellikle amatörler için diyorum xp altında DX10 yada DX11 çalıştırmak ! KESİNLİKLE ! mümkün değildir.ha vista yada win7 kullanıyorsanız zaten indirmenize gerekte yok.bu konu tamamen amaçsız ve bilinçsiz bir şekilde açılmış.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Adam konu açıp paylaşım yapmış pişman ettiniz...

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
DX 10 görüntüsü atarsanız forumdaki üyeliğimi bırakıyorum eğer siz atamazsanız siz bırakın bunu söylüyorum.

orjinal xp keyi gönderirsen neden olmasın :mrgreen:
eski teknoloji kullanmayı sevmem
yani diskin format zamanı gelene kadar başka bir sistem kurmayı düşünmüyorum..
ayrıca tatmin edici bir cevap vermediniz
yapısı farklı azcık programlama biliyom ama anlıyom dediniz
o yazılımı yapan herifler gerizekalı mı sizin kadar damı programlama bilmiyolar da yapmaya çalışıyorlar.

(bkz. http://www.techmixer.com/install-directx-10-on-xp-with-directx10-rc2-pre-fix-3/ )

illa benim xp kurup yüklememi istiyorsan format atana kadar beklemen gerekicek ama burda başka insanların çalıştığına dair yorumları var :

(directx 10 crysis on XP watch?v=fGPaplgQkzM)

bkz.(watch?v=7RVzIKajEK4 yorumları)

34y4o4w.png

34xgbyt.png

wssio3.png

126bluw.png

4fwf40.png

nb5hrn.png

gördüğün gibi yüklemenin işe yaradığı hatta crysis, far cry 2 gibi oyunları yüksek seviyede directx 10 ile oynadığını iddia eden kişiler var...
bazıları ise yazılımın işe yaramadığını sadece dxdiag penceresindeki DirectX 9 u DirectX 10 olarak değiştiriyor demiş.. (muhtemel dx9 ekran kartı olanlar)
bazılarıda yazılımın stabil olmadığını bu yüzden grafik hataları oluştuğunu söylemiş..

neyse lafı uzatmadan hadi pılını pırtını topla bidaha görmeyeyim seni :4: :w00t:

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Cloakengaged madem üşeniyorsun xp kurmaya boş şeylerin arkasını savunup durma
microsoft resmi açıklama yaptı xp için dx9.0c en son sürümdür diye.bu dediklerini yapıp xp de crysis yüklesin biri sonrada oyunu dx10 exe sinden çalıştırsın bakalım ne olacak sonuç.youtubedaki 4-5 kişinin yorumunu microsoftla kıyaslamanın lüzumu yok !
dediğin çalıştıgı tek noktası var dxdiag arayüzünde dx10 yazması başka hiç bir işe !! yaramaz

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
warhead sende gidiceksen forumdan başka bir disk bölümü yaratıp oraya kurucam xpyi

bkz burdaki youtube bağlantısındada (watch?v=TmAlfPcnucM&feature=related)
arkadaş download linkinide vermiş altındaki bir yorumda ise gerçekten çalışıyor fakat fps mi 10 civarında yani 31 den 21e düşürdü ) budur ki directx 10 tabii ki directx 9 a göre daha fazla kaynak yiyecek yani o yüzden düşmüşdür fps :)

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
ben sana ne diyom sen hala youtube'dan örnek veriyon
oyunu kur xp ye DX10 exesinden aç bakalım.çalıştırabilirsen sonra foruma koyarsın

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Cloakengaged arkadaşım istiyorsan bende Windows 7 de dxdiag bölümünde Directx 1 gördürebilirim hatta uğraşmaya gerek yok bu işe Paint le bile biter:D(tabi New Tecnology(NT) tabanlı işletim sistemlerine DX 1 varsa:D)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
paintsiz gösterebilirsen daha iyi olur (vidyo şeklinde)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
paintsiz gösterebilirsen daha iyi olur (vidyo şeklinde)
O da zor değilde:D

Şuan sen bir şeyi kanıtlamak istiyorsun bize sen bize video göstermek zorundasın farkındasın umarım.
Senden istediğim CrySis te bir DX 9 birde DX 10 görüntü atman + olarakta oyunu tam ekran oynamanı istemiyorum bir XP penceresi görelim gözümüz gönlümüz açılsın doğru değil mi?:D:D:D:D:D

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
valla şuan hem virtualboxdan kuruyorum tabii ki vidyolu çekicem ama fps yerlerde olabilir 5-10 fps olursa iyidir..

ayrıca crysis oyununu alamam aptalca bir tartışma yüzünden tartışmayı çıkaranda cevabımda ne demek istediğimi anlamayarak sizsiniz..
farcry2 ile yapıcam testi...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
valla şuan hem virtualboxdan kuruyorum tabii ki vidyolu çekicem ama fps yerlerde olabilir 5-10 fps olursa iyidir..

ayrıca crysis oyununu alamam aptalca bir tartışma yüzünden tartışmayı çıkaranda cevabımda ne demek istediğimi anlamayarak sizsiniz..
farcry2 ile yapıcam testi...
Virtual Box ile oyunu bile açamıyacaksın:D:D:D:D:D:D:D
Edit=VMware ile belki:D:D

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
nedenmiş

oyunu en alt özelliklere alıp directx10 aktif edilse yeter olmazsa format attığımda artık..

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
virtualbox denen şey ekran kartını bile tanımlamıyor yani vista yükleseydim bile virtualboxda dx10 oyunu açamazdım..

o yüzden format attıkdan sonra denerim..