Dini Bilgisi Yüksek olanlara bir sorum var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deleted member 216045
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

Deleted member 216045

SDN Okuru
Arkadaşlar bir programdan günde 30 45 tl arası kazanıyorum.
Her kullanıcıya 1 hak veriorlar ama ben sistemi kırıp 100 kere yapıyorım
30 kurus yerine 30 tl
45 kurus yerine 45 tl alıyorum
sizce günahmıdır.
bu paralarla pizza felan alcam ama tereddütteyim
emek veriyorum sonuçda bişi izleyip sorulara cevap veriyorum
1 ayda 700 tl kazandım.
mous klavye mouse pade 650 tl verdim .
harammıdır lütfen tek bilgisi olanla cevap verebilir mi?

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Soruyu bize soruyorsun ama sorarken cevabını da veriyorsun farkında değilsin. :)

Sana bir tane hak veriyorlar değil mi? İkinci hakkı kullanmak, hile hurda ile oluyor. Normal şartlar da ikinciyi kullanma hakkın yok.

Sence bu şartlar altında yaptığın doğru mu? İki veya daha fazla hak kullanmak?:) Bu cevabı biz değil de, vicdanın versin. En doğrusu bu.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Hak yemek tabiki günahtır ayrıca ulu orta yerde bunu itiraf etmende pek akıllıca olmamış şikayet edilirsen yada firma çakarsa durumu seni dava edebilir aldıgın paranın kat kat fazlasını ödetirler,tabi çakarlarsa :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Fakire yardım dağıtılırken herkese sadece 1 koli yiyecek alması söyleniyor. Aralarından biri farklı farklı şekillere girip 20 koli yiyecek alıyor. Sence bu günah mıdır? Vereceğin cevap seninkiyle paralel.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Helal haram konusunda fetva vermek ülkemizde sayılı fakihlerin yetkisindedir öncelikle soru biçimin yanlış aynı zamanda soruyu sorup cevabını onaylatmaya çalışman ise kurnazlık
sana tavsiyem eğer haram yiyiyorsan öncelikle yeme ancak yedin rabbine iltica et ve avf ve mağfiret dile ki o affedenlerin en hayırlısıdır ancak yaptığın gibi haramı helal yapmak için çareler ararsan tevbe yeterli gelmez çok hassastır.
Kazanılan metaın helal olması için ya sermaye bağlaman ya emek sarfetmen yada risk alman gerekir fahiş bir kar marjın olmazsa işin üçkağıdınada kaçmazsan helal olur
tüm fetfalarımıza cevap
www.dinimeseleler.com da bulabilirsiniz bizzat ülkemizin ve islam aleminin en önemli fakihlerinden Mehmet Talu hocaefendi bizzat cevaplıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bugünün kadir gecesi olduğunu bilmiyorum oruca niyet etmedim ama biseyde yiyip icmefim sadece sabah deyimle oynarken meni geldi ama daha niyetli değildim bişey yemeden gusul abdesti alsam orucun bugün kabul olurmu yoksa yiyip iciyim mi?nolur acil ona göre davrancam.