Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu videoyla birlikte bir açıklamada gerekli sonuna kadar izleyin diye.
İlk başta insan bir tepki veriyor ama sonra bakıyorki konuşmacı konuyu bir bağlıyorki helal olsun.
Çok güzel bir konu yanlız sonuna kadar izleyin.
Kısacası edile-i şeriyenin dışına çıkmamakta fayda var.
Birde ehli sünnet vel cemaat karşıtları işlerine gelmeyen şeye hurafe [özellikle hadisişeriflere ve sünnetlere]diyerek ifsad çalışması yapıyor.Bir şeyin hurafemi değilmi olduğunu bir alimden öğrenmekte fayda var.Eğerki dinde var olan bir şeyi hurafe diye nitelersek ameli salihinler uçup gidebilir.
Bir ara bu konuyu iyice işleyelim.
Bu zat hangi mezhepten acaba ? KENDİNİ MÜÇTEHİT ZANNEDİYOR HERHALDE. Bu zat Mezhepsizlik yapmıyormu ? Mezhepsizligin Dinizlige bir köprü oldugunu, bilmiyormu ?
Bunun gibi Vahhabi görüşlü kişileri,ve fikirlerini bu ümmete iyice anlatmak gerekiyor.BU HUSUSDA GENİŞ ÇALIŞMANIZI BEKLİYORUM.SİTESİNE LÜTFEN GİRİN.NELER YAZDIGINI GÖRECEKSİNİZ. ALLAH CC. bu sapık fikirlilerin,zehirli oklarından bizleri korusun.
ÜLKE.TV'ye de teessüflerimi sunarım.O'nu tek başına çıkardı,rahat-rahat bozuk fikirlerini anlatmasına,zehrini kusmasuna vesile oldu.
Karşısına (EHL-İ SÜNNET MENSUBU Prof. Cevat AKŞİT Hocayı çıkarsa olmazmıydı,meydanı o'na bıraktı.Kanal.7(ÜLKE TV) ne yaptıgının farkında degil herhalde. 18.EYLÜL.2008
İKAZ:
Bu cins fetvaların cevapları sitemizde mevcuttur. Kısaca değinirsek, Türbe ziyareti yani kabir ziyareti: Bu hususta Efendimiz s.a.v. 'Sizi evvelce kabir ziyaretinden yasaklamıştım, artık kabirleri ziyaret ediniz.' buyurmakla kabir ziyaretine izin vermiştir. Ayrıca 'Ölülerinize yasin okuyun.' hadisi şerifi ve benzerleri de kabir ziyareti ve ölü içinKur'an okunmasının, dnimizi emri olduğu sabit olmuştur. Kabristana girilince 'Ey mü'minler diyarının ehli, üzerinize selam olsun. Biz de yakında size kavuşacağız' şeklindeki rivayeti de unutmayalım.
Türbe ziyaretinde sakıncalı olan dinimizin ibadet şekline muhalif olan putpereslerin tavırları, taş bağlamak, ip bağlamak gibi yanlışlıklardır, bunlar da ehli sünnet bir mü'mine yakışmayan cehalet alametleridir ki, bu tavırlardan ehli sünnet tasavuf ehli beridir, uzaktır.
Kabirde yatan zatın Allah katında hatırı olan Peygamber, Sıddık , şehid ve salihlerden biri olması durumunda, onu aracı yaparak Allahu tealaya dua edilir niyaz edilir. Bu hususta rivayetler tevessül sayfamızda vardır.
Şefaat hakkında çok meşhur rivayetler ve ayeti kerimeler vardır. Ayetel kürsinin son kısmı ve 'Şefaat edenlerin şefaati onlara (kafirlere) fayda vermez' ayeti bunlardandır. Hadisi şerifte 'Şefaatim, ümmetimden büyük günah işleyenler içindir.' buyruldu.
Ayrıca mahşer halkının bütün peygamberleri şefaat için dolaşmaları ve neticede Efendimiz s.a.v. e gelip şefaat etmesini istemeleri hadisi şerifi de çok meşhurdur. 'O gün şefaat anahtarları benim ellerimdedir.' buyurmakla buna işaret etmiştir.
Hayızlı kadının namaz kılamaması ve oruç tutamaması, ramazandan sonra oruçlarını kaza etmesi bütün fıkıh kitablarında delileri ile zikredilmiştir, en kolayı Büyük islam ilmihaline bakılırsa görülür.
Hayızlı ve cünüp olan kişinin Kur'an okuyamaması, Kur'ana dokunamaması, kabeyi tavaf edememesi meseleleri birbirine bağlı olup hepsi de hayız bablarında zikredilmiş kesin hükümlerdir.
Kaza meselesi, usulü fıkıhta çok güzel açıklanmıştır, bu beyefendiler başkasının ilmine tabi olmayıp kendileri müçtehidlik yapma davasında olduklarından asıl kaynaklara bakmazlar ama şaşkınlıktan da kurtulamazlar.
Kişinin üzerine vacib olan şeyin zimmetten kalkması ya eda ile olur veya kaza ile olur.
Eda, vacib olanın aynını getirmek işlemektir. kaza ise, vacib olanın mislini benzerini getirmek işlemektir.
Yani aslını yapamazsan, yerini dolduracak bir benzerini yapmak her mükellefe farzdır. Madem kaza yoktu da niçin bu bahisler fıkıh kitablarında tefeerruatıyla açıklanmıştır, niçin Efendimiz s.a.v. sabah namazını kaçırdığı zaman kaza etmiştir.
Böyle bozuk fikirlilerin karşısına ilim amel ve ihlasla çıkılır. İslamı asrı saadet dönemi gibi yaşamaya azmedersek iş hallolur.
Ön araştırmamda ehli sünnet vel cemaat dışında olduğu iddialarına rastladım.Kendisini tanımam.Nakşibendii cemaatlere bağlı biri değil Nur cemaatinede bağlı değil.
Nefret ettiğiniz siteler bölümünde geçen gir konu açılmıştı cevap yazarken konu kilitlendi.
O cevabı burada verebilirim.Dine hakaret eden dinsizliği savunan sitelerin bir zararı olamaz.en büyük zarar özellikle vahhabi/selefiler tarafından açılan ve amacı sadece ifsad olan siteler islama en büyük zararı vermeye çalışanlarıdr.Vahhabilik/selefilik ingiliz anglikan kilisesine bağlı islamdan gayri oluşumlardır.İtikad konusunda yalan fetfalarla itikadı bozmaktadırlar.Önemli olan ise kur'anda emredilenin veya yasaklananın aksi yönde yönlendirmeleri ve hadisi şerifleri yalanlamalarıdır
Yazıma dikkat ettiyseniz hurafeler konusunda bir açıklama yapmışım.Bu şartlarla o açıklamamda yerini bulmuştur.
Vahhabi/selefi akım islamda olanı yalanlar olmayanı sokmaya kalkar ve hadisi şerifler hakkındada acaba doğrumu bu devirde hükmü varmı gibisinden soruları insanların beynine sokarlar.
Tasavvufi sitelerde ilmi konular açmak mesuliyetlidir.Sizin konunuzla bir kişi amel ederde siz onu yanıltmışsanız vay halinize.Bu ağırlığı senelerdir sırtımda hissttim ve az olan ifsad edilmemiş ehli sünnet vel cemaat sitelerden alıntılar yaptım
ilgilenen kardeşlerimede bu linkleri verdim
Mesela sadece risale-i nur konusunda gerçeklere ulaşalım kaynağından öğrenelim diye en büyüklerinden ikisine katıldım ve faalim.
Bu konu vahhabiliği ilgilendirdiğinden ilgili konuda
Ahmet mahmut ünlü hocaefendinin sohbet sitesi derin araştırmalar yapmış sohbetler yayınlamıştır.
konuda zikredilen
Türbe ziyaretini şirk sayıyor,
şefaati inkar ediyor, hayızlı kadın oruç tutar, Kur'an-ı Kerim okur diyor, Kaza namazı diye bir şey yoktur,diyor.
konular tamamıyla islama vahhabiler tarafından sokulmak istenen sapıklıklardırki bu konuda cemaatimiz hocaefendileri her sohbetlerinde bizleri uyarır.
Biraz dikkatli olalım diyoruz.Vahhabilik/selefilik islam dışı kilise güdümünde bir oluşumdur diyoruz. Wenüs gösterdiğin hassasiyete teşekkür ediyorum.