Din sömürüsüyle yüzleşmek

feylesoft

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asabiyetçilik, Allah'ın ve Peygamberinin yasakladığı bir olgudur/fiildir. Müslüman için kavmiyetçiliğin anlamı "sıla-i rahm"den başka bir şey olmaz. Olan varsa en basit anlatımla ipin ucunu kaçırmış demektir.

Kişi kendisi için faşizan duygular ve düşünceler konumlandırabilir hatta fiiller uygulayabilir. Başkaları adına yapılan yakıştırmalar ve yapanlar insanlığın alçaklaştığı yerdedir.

feylesoft

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aslında bu cümleden sonra yazmamam gerekirdi :( yaşıtlarınızla konuşun siz de. ciddiye almayın bizi. çocuğuz anlamayız. Hayır onu demedim yanlış anladın dersen, daha da komik olacak.

tamamen demogoji ya da her ne haltsa..
ben siyasi değildir ama siyasi olsun dersen ne oluru diyorum.

bir başbakanın lafı böyle mi olmalı ?
bu sen bizdensin sen bizden değilsini getirmeyecek mi. Şu anda olanları yok saydığımı sanmışsınız ki saymıyorum. Toplum belirttiğim gibi en ufak şeyden gaz alıp ayrımcılığa giderken. Bu mudur eksiğimiz, takmasını serbestleştir serbestleştirme umrumda olmaz. ama ne zaman ki siyasi simge olsa ne olur lan gibi konuşursa bir başbakan ki tarzı budur. Örnekleriyle sabit bir başbakanımız var. Ben itiraz ederim. En son siyasi simgede olanları hatırlatırım. Ayrımcılığı hatsafhaya taşıyor derim.

Saygılarımla...

Koca iletiden sadece bunu mu gördünüz? Orda ne yazdıysam onu demek istedim. Sizin yazdığınızdan sonra o denilebilir ancak. Ben başbakanı savunmuyorum arkadaşım, savunduğum; din ve dinin hayattan soyutlanmak istenilmesinin yanlışlığı. Ve buna rağmen diyorum ki, Tayyip Erdoğan'ın o konuşmasının tamamını ve diğerlerini yeniden bulup okuyun/dinleyin/inceleyin/anlayın.

Saygıyla,
Sevgi umarak..

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
damarlarında saf türk kanı olduğunu nerden biliyorsun? avusturyadaydı sanırım, aşırı milliyetçi kadın aday vardı, safım safım dedi, yüzde 30 bile anavatanlı çıkmadı yapılan testler sonucunda. ha "ben saf türk kanlı hissediyorum" dersen ayrı ama o zaman kimin dölünden olduğunun değeri yok, gene saf türk kanlıyım diyebilirsin.

öte yandan, bu geyiği artık bırakın, o olmasaydı onun bunun dölü olurdunuz, bunun ..ku olurdunuz geyiklerini.
O zaman şöyle geriye doğru gidelim, ilk Türk Mustafa Kemal Paşa olmadığına göre, Türk boylarının köklerine kadar geri dönmemiz gerek. İlk Türk kimse onu hatırlamak gerek böyle laflarda, hatta ilk Türk bir insan olduğuna göre ilk insanı hatırlayabiliriz sonraki adımda, ilk Türk'ü de, ilk insanı da, Mustafa Kemal Paşayı da yaratan Allah (C.C.) olduğuna göre kimin dölü olduğunuzla ilgili hatırlamalarınızda O'na şükretmelisiniz, O'nun sayesindedir, başkasının değil.
Konu sapmasın isterim ama bu söz bu cevabı gerektirdiği için bölmek şart oldu.
sen nerdesın ben nerdeyım damar fazla abarttım ne ne dersen de öncekılerde dedıgın gibi ama en yakın zamana bak aslında geçmişten ders almak gereklı bize dost gorunenler ellden ayaktan kesilince nasıl üstümüze üşüştüler ben saf turkum en azından su anda bunu hissediyorum sömürge altında olsak senın anana bacına tecevuz edilince döl de değişir dünyadakı gönüllü olanlar istisna ben kanamın oğlu yari finli baskı altında ve isterıklı cok farklıdır abarttım kabul ama ne dersen de ataturk olmasaydı tr en azından bu sekılde olmazdı ama başımızda her zaman ataturk goruslu kişiler olsaydı tr şimdi bankalarla yarı sömürülen bir yer değil iyi bir konumda ve söz sahibi olurdu