Din ile ilgili bir soru yardımcı olur musunuz?

Bu konuyu okuyanlar

KaTaRaN

Müdavim
Katılım
20 Aralık 2019
Mesajlar
2,850
Reaksiyon puanı
2,517
Puanları
113
Yaş
28
Merhaba dostlar. İçimden 2 haftadır sürekli Allah'ı zikretmek geliyor. 2 gündür bu azaldı. 1 haftadır da namaz kılıyorum. Kendimi rahatlamış hissediyorum. Allah'ı zikretmek olsun namaz olsun nasıl kalıcı hale getirebilirim? Akşam namazı da sürekli kaza ya kalıyor. Dükkan o saatte çok yoğun olduğu için vakit ayıramıyorum. Bu bir sorun olur mu?
 

CapScroLL

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2014
Mesajlar
3,657
Reaksiyon puanı
2,683
Puanları
113
Yaş
26
Eğer çok yoğun oluyorsa en azından farzı kılabilirsiniz, kaçırmamaya özen gösterin çünkü namaz bu şekilde bırakılıyor. 1 kereden bir şey olmaz 2 kereden bir şey olmaz diyerek artıyor bu durum. Allah'ı sürekli zikretmek güzel bir şey fakat azaldıysa da zorlamaya gerek yok, sonuçta dinimizi kendinize zorlaştırmamanız gerekir bunun yerine en azından uyumadan önce dua eder bir kaç sure okursunuz.
 

Y.Emre41

Doçent
Katılım
10 Mart 2019
Mesajlar
668
Reaksiyon puanı
423
Puanları
63
Zikir, Allah'ı anmak demektir. Namaz kılmak da bir zikirdir. Hatta en büyük zikir, namaz kılmaktır denilebilir. Dua edin "Allah'ım akşam namazını kılmayı nasip et" diye. Bu duaya devam etmeniz size bir güç ve imkan verecektir. Zor durumda sadece farzını kılmanız kafidir.
 

Sarıca_46

Asistan
Katılım
11 Ocak 2020
Mesajlar
125
Reaksiyon puanı
68
Puanları
28
Yaş
32
"Amellerin en fazîletlisi az da olsa devamlı olanıdır." Hadis-i Şerif

Bu durumunuzu kalıcı hale getirmek için, şeytana ve nefsinize uymamalısınız. Eğer onlara uyarsan bu günlerini özlersiniz.
Şuan ki yaptığınız amelleri arttırarak, rahatlama durumunuz da artar. Mesela şu an namaz kılıyorsunuz, zikir çekiyorsunuz. Namaz ve zikrin çeşitleri olduğu gibi, zikir çeşitlerine örnek verecek olursak;

Yunus Aleyhisselam'ı balığın karnından kurtarmaya vesile olan zikir;
la ilahe illa ente.jpg


Devam edecek olursak, Allah-u Teala'nın en sevdiği zikir;

dörtkelime2.jpg


Bu zikirlerin ayrı ayrı faziletleri olduğu gibi insanın içini rahatlatan bir etkisi vardır.

Ayrıca;
Bir vakit namaz kılmayana 80 sene azab vardır ve Hiç bir namazınızı aksatmamak ümidi ile

Güzel Dinimiz olan İSLAM' ın kıymetini hakkı ile bilmeye Allah bu Ümmete nasip eylesin. / Amin Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammed
 
Üst