'Din çocukça bir efsane' - Albert Einstein

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gollum

Öğrenci
Katılım
8 Mayıs 2008
Mesajlar
79
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
http://haber.gazetevatan.com/haberd...14.05.2008&Newsid=178432&Categoryid=7

Büyük kuramsal fizikçi Albert Einstein, yeni ortaya çıkan 1954 tarihli bir mektubunda, dinler için ‘insan zaafının ifadesi, çocukça, ilkel efsaneler’ diyor

Yahudi kökenli Albert Einstein, Musevilik için de ‘en çocukça hurafelerin yeniden canlandırılması’ diyor.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre gelmiş geçmiş en büyük kuramsal fizikçi olarak gösterilen Albert Einstein’ın, din ve Tanrı inancına itibar etmediği ve özellikle ömrünün son yılında bu kavramlar için “çocukça, ilkel efsaneler” nitelemelerinde bulunduğu ortaya çıktı.

‘İlkel efsaneler’

The Daily Telegraph’ın haberine göre, ünlü bilim adamı, yeni ortaya çıkarılan ve 3 Ocak 1954 tarihini taşıyan bir mektubunda, dinlerin “çocukça” ve “ilkel efsaneler” olduğunu savunduktan sonra bu olgunun hangi zorlama ve incelikli yorum yapılırsa yapılsın değişmeyeceğini vurguluyor.

Einstein için dinin anlamı

Din ve Tanrı konusundaki görüşleri her zaman tartışma yaratan ve dinsel içerikli en ünlü sözü “Tanrı zar atmaz” olan Einstein, bu sözü nedeniyle Tanrı inancı olan bir bilim adamı olarak algılanıyordu. Ancak Einstein, yeni ortaya çıkan söz konusu mektubunda, filozof Eric Gutkind’in görüşlerine yanıt verirken, yaşamının son döneminde dini duygularının son derece zayıf olduğunu hatta din karşıtı görüşlere sahip olduğunu ortaya koyan ifadelere yer veriyor. Einstein, “Tanrı sözcüğü benim için insanın zaaflarının bir ifadesi ve ürünü olmanın ötesinde bir anlam taşımıyor. İncil de yüce bir kitap ama yine de ilkel efsanelerden oluşan bir koleksiyon ve aynı zamanda oldukça çocukca” diye yazıyor.

Yahudiler seçilmiş değil

Bu mektubu yazdıktan bir yıl sonra 76 yaşında ölen Einstein, kendisi de Yahudi olmasına rağmen eleştiri oklarını Yahudilerin inancı Museviliğe karşı yöneltmekten çekinmiyor.

Yahudilerin Tanrı tarafından seçilmiş bir kavim olduğu şeklindeki inancı geçersiz bulan Einstein, “Bence Musevilik de tıpkı öteki dinler gibi en çocukça hurafelerin yeniden canlandırılmasından başka bir şey değil. Mensubu olmaktan memnuniyet duyduğum ve zihnen bana çekici gelen Yahudiler de öteki insanlardan farklı özelliklere ve meziyetlere sahip değil” diyor.

Açık artırmada satılacak

“Hayat tecrübem Yahudilerin öteki insanlardan daha iyi olmadıklarını gösteriyor” diyen Albert Einstein, “Onların seçilmiş kavim olduğunu gösteren herhangi bir şey görmüyorum” ifadelerini kullanıyor.

Einstein’ın söz konusu mektubunun şimdiye kadar özel kişilerce muhafaza edildiği, İngiltere’deki Bloomsbury müzayede şirketi tarafından satışa çıkarılacağı ve 8 bin sterline alıcı bulabileceği belirtildi.
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Adamın bütün teorilerini bir çırpıda çökerttin, şimdi de "fizikçi, din bir efsane diyor" diyerek adamı destekliyorsun. :)

Ayrıca Einstein benim tanıdığım kadarıyla da dinsizlik ve teizm arasında olan birisi; yani buradaki profile uyuyor. Ancak benim tanıdığım Einstein, "İncil yüce bir kitap ama saçma" diyecek kadar ahmak değildir. Eğer yüceyse o halde neden ilkel bir efsane, yok eğer ilkel bir efsaneyse neresi yüce? Bunlara "çocukça" denilmiş yazıda ama asıl bu çelişki çocukça.

Zaten gerçek bir kaynak da yok. "Ortaya yeni çıkmış bir mektup".. Sarı çizmeli Mehmet Ağa..
 

özel.üye

Asistan
Katılım
25 Eylül 2007
Mesajlar
328
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
ALBERT EINSTEIN


Bir üniversite profesörü öğrencilerine şu soruyu sorar; Var olan her şeyi Tanrı mı yarattı?

Cesur bir öğrenci ayağa kalkar ve yanıtlar.- Evet her şeyi Tanrı yarattı!

Profesör sorusunu yineler ve öğrenci yine "evet efendim" diye yanıtlar.

Profesör devam eder;

- Eğer her şeyi yaratan Tanrı ise ve şeytan varolduğuna göre şeytanı da Tanrı yaratmış olur ve çalışmalarımızda uyguladığımız "Kesinleştirme" prensibine göre de Tanrı şeytandır.

Öğrenci böyle bir önerme karşısında şaşırır ve yerine oturur. Profesör ise öğrencilerine bir kez daha Tanrı'nın içindeki kaderin bir efsane olduğunu kanıtlamaktan ötürü oldukça mutludur.

Bu arada bir öğrenci ayağa kalkar ve - Bir soru sorabilir miyim profesör? der. Profesör de sorabileceğini söyler. Öğrenci ayağa kalkar ve "Soğuk var mıdır"? diye sorar.

Profesör;

- Nasıl bir soru bu böyle, tabi ki vardır, diye yanıtlar. "Sen hiç soğuktan üşümedin mi?

Öğrenci;

- Aslında, fizik yasalarına göre soğuk yoktur. Yaşamda realitede biz soğuğu sıcaklığın yokluğu olarak düşünürüz. Herkes veya nesneler o enerji oradaysa veya bir şekilde enerji iletiyorsa onu deneyimler. Örneğin, Absolute 0 (-460 derece F) sıcaklığın kesin yokluğudur (hiç olmadığı seviyedir). Tüm maddelerin bu seviyede reaksiyon verme özellikleri bozulur ve değişir. Soğuk yoktur, o yalnızca sıcaklığın yokluğunda duyumsadıklarımızı tarif etmek için yarattığımız bir kelimedir, der ve devam eder,

- Profesör, karanlık var mıdır?


Profesör ;
- Tabi ki vardır.

Öğrenci yanıtlar,

- Korkarım gene yanılıyorsunuz efendim. Çünkü, karanlık da yoktur.Yaşamda /realitede karanlık ışığın yokluğudur. Biz ışık üzerinde çalışabiliriz ama karanlığı çalışamayız. Gerçekte, biz Newton'un prizmasını kullanarak beyaz ışığı kırar ve renklerin çeşitli dalga uzunlukları üzerinde çalışabiliriz. Ama karanlığı ölçemeyiz. Bir basit ışık ışını karanlık bir mekanı aydınlatarak karanlığı kırmış olur yani karanlığı geçersiz kılar. Siz belli bir mekanın / uzayın ne kadar karanlık olduğundan nasıl emin olursunuz? Işığın miktarını ölçersiniz! Bu doğrudur değil mi? Karanlık insanlık tarafından, ışığın olmadığı yer/mekan için kullanılan bir kelimedir. Son olarak öğrenci profesöre gene sorar;

- Efendim şeytan var mıdır?


Bu kez profesör pek emin olamamakla birlikte yanıtlar;

- Tabi ki, açıkladığım gibi, biz onu her gün, her yerde onu görürüz. Şeytan /kötülük bir kişinin başka bir kişiye her gün sergilediği insaniyetsizliğinin bir örneğidir. O, dünyadaki işlenmiş tüm suçlarda, şiddette yer alır. Bunların tümü şeytanın kendisinden başka bir şey de değildir, der.

Öğrenci devam eder;

- Şeytan yoktur efendim.Yani o kendi başına yoktur. Şeytan basit olarak tanrının yokluğudur. O aynen karanlık ve soğukta olduğu gibi insanın tanrının yokluğunu tarif etmek üzere yarattığı bir kelimeden ibarettir. Şeytan / kötülük insanın tanrısal sevgiyi yüreğinde duyumsamadığı zaman deneyimlediklerinin bir sonucudur. O aynen sıcaklığın olmadığı yere gelen soğuk ya da ışığın olmadığı yere gelen karanlık gibidir. Profesör yerine oturur.

Genç öğrencinin adı ALBERT EINSTEIN'dır
(&)

http://www.anlamak.com/xbtu/albert-ainstein
Kapak oldu mu?
 

golllllum

Öğrenci
Katılım
19 Mayıs 2008
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Adamın hangi teorisine çürüttüm elma kurdu
Sana meydan okuyorum gel forumeydana boyunun ölçüsünü al burda konu kitlemekle adam banlayıp sonra konu altına cevap yazmakla alim olunmuyor

Burda şakşakcıların sana kendini alim hissettirmiş

Öncelikle izafiyet teorisi ile neyi kanıtlamaya çalışıyorsun?
Tanrı'nın hızı ivmesi kütlesi mi var ki zamanı etkiliyor zira izafiyet teorisine göre bunlardır zamanın akışı etkileyen

“I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with fates and actions of human beings.”

Ben spinozanın tanrısına inanırım, insanların eylemleriyle uğraşan,ölümden sonra yaşam tasarlayan tanrıya değil

Albert Einstein
 

Reallist

Müdavim
Katılım
7 Nisan 2008
Mesajlar
1,272
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
golllllum kırmızı hapı merak ettim nedir o ?


Not: Kaçak güreşme ! Tek konuda dur. Forumun her tarafında kafana göre konular açarak dimağları bulandımaya çalışman faydasız.
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Zamanın akışından değil, başlangıcından konuşuyoruz çarpıtma. Ayrıca hani cevaplar? Hani hani zamanın başlangıcıyla ilgili bir sürü soru sorduk hani cevaplar? İzafiyet teorisi yokluktan var olmayı kanıtlar. Zira zaman hareketse evrenin oluşamaması gerekirdi.

Adamın teorilerini çökerttin dememin sebebi, eski yazılarında bu teoriye ters bir sürü fikir öne sürdün.

Benim hakkımda konuşmayı bırak, yapabiliyorsan bilimsel konuş. Biz senin ortaya konulan bilimsel fikirlere de kopyala/yapıştır cevaplar verdiğini gördük; artık ezbere biliyoruz vereceğin cevapları. :) Sonra sana bazı kaynaklar verdik bilimsel yöntemle ilgili, okudun mu?

Senin yötemin, karşıdakini yorarak, onun hakkında insanları şüpheye düşürerek doğru bile söylüyorsa güvenilirliğini azaltarak söylediklerini geçersiz kılmaya yönelik.


Ayrıca Einstein'in alıntıladığın sözünü tam çevirmemişsin. Sen şöyle çevirmişsin:

Ben spinozanın tanrısına inanırım, insanların eylemleriyle uğraşan,ölümden sonra yaşam tasarlayan tanrıya değil

Oysa orijinali böyledir:

Ben Spinoza'nın tanrısına yani kendini varlıkların düzenli ahenginde gösteren tanrıya inanıyorum, yoksa kendini kaderle ve insanların eylemleriyle tanımlayan bir tanrıya değil

Çarpık şahsiyetinle olayları sürekli çarpıtıyorsun. Zira Einstein "tanrı yoktur" da demiş olabilirdi, önemli olan burada bilimini değil, kendi şahsi fikirini konuşturmuş olması ve niyeti. Biz senin alçak ve pis bir niyetin olduğunu bu basit İngilizce cümleyi çarpıtmandan bile anlıyoruz.
 

dead_ghost

Müdavim
Katılım
15 Kasım 2007
Mesajlar
2,257
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
özel.üye nin yazdığı gerçekten yaşanmış bir olaysa einstein herkesten dindar diyebilirmiyiz :)
 

golllllum

Öğrenci
Katılım
19 Mayıs 2008
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bing bang ile zamanın başladıgını ve her nasılsa bir zamansız ortamda Tanrının evreni yarattıgınımı bulmuşlar bilimadamları? İzafiyet teorisi yokluktan varolmayı kanıtlıyorsa (her nasıl kanıtlıyor orası ayrı) burda Tanrı'nın rolü nedir? Sizin Tanrıyı açıklanamaz olaylarda aramanız gerekmez mi? Kuantum mekaniğine göre atomaltı dünyada nedensiz oluşumlar meydana gelir ayrıca kuantum mekaniğinin bu kadar felsefi tartışmalara neden olmasının sebebi budur.

Neyse bu big bang konusunda detaylır bir konu açacağım
 

Be5tE

Müdavim
Katılım
22 Nisan 2008
Mesajlar
7,341
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
golllllum ??

yasaklı değilmiydin ?
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Gollum, bir kez daha aptallığını ortaya koydun; çünkü okumadan yazıyorsun. Nedenselliğin var olması tanrısallığa bir engel değildir. Bak daha önce ne yazmışım:

Elmacik dedi ki:
Düşünsene, bir otomobil yaptın, "bu arabayı ben yaptığım için yürüyor" diyemiyorsun, çünkü sözde bilimselin biri çıkıp diyor ki "hayır, otomobil benzindeki potansiyel enerjinin ısıyla mekanik enerjiye dönüşmesiyle yürüyor".

Siz sanıyorsunuz ki bir şeyin nedeni varsa o şey tanrısal olamaz. Ya da herşeyin tek nedeni olmak zorunda size göre. Bu sadece sizin iddianız, çünkü biz tam tersine inanırız; yaratıcının herşeyi bir nedene bağladığına inanırız. Onun için bilimin açıklayamadığı herşeyin bilimsel bir cevabı olduğuna inanırız. Ama sanırım sen tersine inandığımızı zannettiğin için afalladın bu kadar? Ezberden konular açıp yazılan cevaplara bakmadan ezberden mesajlar yolluyorsun. Yeter bu maskaralık!
 

tonce

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Nisan 2007
Mesajlar
2,796
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Elmacik dedi ki:
Adamın bütün teorilerini bir çırpıda çökerttin, şimdi de "fizikçi, din bir efsane diyor" diyerek adamı destekliyorsun. :)

Ayrıca Einstein benim tanıdığım kadarıyla da dinsizlik ve teizm arasında olan birisi; yani buradaki profile uyuyor. Ancak benim tanıdığım Einstein, "İncil yüce bir kitap ama saçma" diyecek kadar ahmak değildir. Eğer yüceyse o halde neden ilkel bir efsane, yok eğer ilkel bir efsaneyse neresi yüce? Bunlara "çocukça" denilmiş yazıda ama asıl bu çelişki çocukça.

Zaten gerçek bir kaynak da yok. "Ortaya yeni çıkmış bir mektup".. Sarı çizmeli Mehmet Ağa..

Tebrikler kardeşim çok iyi tespitler gerçekten. Bence bu mektup asılsız.

 

robokep

Asistan
Katılım
12 Mayıs 2007
Mesajlar
171
Reaksiyon puanı
2
Puanları
16
Elmacik dedi ki:
Adamın bütün teorilerini bir çırpıda çökerttin, şimdi de "fizikçi, din bir efsane diyor" diyerek adamı destekliyorsun. :)

Ayrıca Einstein benim tanıdığım kadarıyla da dinsizlik ve teizm arasında olan birisi; yani buradaki profile uyuyor. Ancak benim tanıdığım Einstein, "İncil yüce bir kitap ama saçma" diyecek kadar ahmak değildir. Eğer yüceyse o halde neden ilkel bir efsane, yok eğer ilkel bir efsaneyse neresi yüce? Bunlara "çocukça" denilmiş yazıda ama asıl bu çelişki çocukça.

Zaten gerçek bir kaynak da yok. "Ortaya yeni çıkmış bir mektup".. Sarı çizmeli Mehmet Ağa..

Neye göre yüce demiş oda var tabi.İlkel efsaneler içermesi yüce olmadıgını kanıtlarmı?Ayrıca gerçek bi kaynakdan bahsetmişsin sergilendiği müze belli ve kimse gerçek olup olmadıgını bilmediği bi mektupa 404 bin dolar vermez.(bknz. http://www.hurriyet.com.tr/dunya/8967918.asp )ayrıca bide mailden maile dolaşan şu einstein ın hocasıyla olan hikaye var bu kadar kaynak meraklısısın peki niye aynı soruyu bu hikaye için yöneltmedin?halbuki resmen şehir efsanesi gibi bişey.ayrıca insanları siz biz diye ayırmakdan vazgeç.
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Yücelik nedir o zaman? Adam var olduğuna inanmadığı bir şeye mi "yüce" diyor? Neye kime göre? Ayrıca bırak 400 bin doları, kimlerin nerelerde hangi daha saçma şeylere milyonlarca dolar döktüğünü bilsen dudağın uçuklar demek. :) Müzede olması onun Einstein'a ait olduğunu kanıtlamaz. Gerçekten ona ait olduğu kanıtlansa bile, ona ait olması bir şeyi değiştirmez.

Düzenleme: Einstein'in maillerde dolaşan efsanelerini dikkate aldığımı nereden çıkardın? Nedir bu ezbercilik anlmış değilim.
 

needforspeed

Asistan
Katılım
21 Nisan 2008
Mesajlar
482
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
bu adama çok değişik biriymiş anlatınlanlara göre birisi eınsteının elbıse dolabını acmıs 2 tane sıyah renkli smokın adam sormus neden hep aynı gıysı sabah kalkıp ıkı saat ne gıyceğimi düşünmüyorum beynimi boş işlere yoramam demiş.
 

Zachary

Asistan
Katılım
7 Nisan 2009
Mesajlar
105
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Hehe oldu, her duyduğuna inanma dostum, kaynaklarını doğru seç, sokaktaki adam anlatsa inanacağın var buna, "anlamak.com" çok ciddi bir site gerçi :)P) ama, anladın artık. :D

Kapanmış zaten site.


Adının ne olduğu önemli mi :)
Einstein ve Hocasina TANRI dersi - MUHAKEME.NET FORUMU
al adı muhakeme daha ciddi gelmiştir umarım ismi. Daha fazla da internet sitesi bulaiblirim ciddi isimli istersen. :)

Nasıl bir kaynak bekliyorsunuz ? Hocayı mı bulalım sınıftakileri mi :4:
Bu sözleri başka biri sarfettiyse ne diye Einstein'a entegre etsinlerki...
Bu cümleleri kurabilecek nadir insanlar var bildiğim :)

Albert Einstein hocasını böyle mat etti !! - Timsah.com
Tüm dünya bunu konuşuyor. Video boşuna yapılmamış :cool: Bu da bir kaynaktır.
 

korsan12

Doçent
Katılım
15 Ocak 2008
Mesajlar
506
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
çok zeki diye yutturdular bize bu adamı.
eskiden ilim dedinmi akla doğu gelirmiş ve bir çok islam ve diğer dinlere mensup bilginler doğuda eğitim görürdü. islam bilginlerinin yaptığı bir çok çalışmalar kitaplaştırılıp büyük kütüphaneler kurulmuştur. haçlı seferlerinde hristiyanlar bu kütüphanelerdeki kitapları dağ gibi yığıp yakmışlardır. bu adamın atomu parçalamasının kaynağı o kütüphanelerde bulunan ve yarısı yanmış 2 kitapta olduğu bilinir.
ben bu adamın zekiliğine kesinlikle inanmıyorum
 

sivaspor

Profesör
Katılım
23 Eylül 2008
Mesajlar
2,454
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
Albert Einstein Uzay zaman bukulmesi teorisi yani izafiyet teorisini sunarken bunu yapanin Allah oldugunu soylemistir.
Yani gorecelik kavrami, zamanin mekana gore degisiklik gostermesi vesair ki bunu Kur'an-i Kerim'den zaten biliyoruz.


:w00t:/|sDn|
/▌
/ \
 

Zachary

Asistan
Katılım
7 Nisan 2009
Mesajlar
105
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Olayın içeriğine bakmaktan çekinip kaynak nerde hanii deyip olayı başka yöne çekmek istiyorlar. Zaten saçmalamaktan başka ne iş yapıyorlar ki :D takılmayın ufak ayrıntılara olayın özüne cevap verin siz.
 

BaRY

Müdavim
Katılım
27 Aralık 2007
Mesajlar
1,635
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
Einstein atesitmiş veya deistmiş umrumda değil, ama bildiğim ve emin olduğum tek şey o hikayenin çakma olduğu.Hatta kimisi Einstein olmadan anlatır bunu.
 

whiteleon

Asistan
Katılım
5 Ekim 2008
Mesajlar
117
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Din konusunda bir konu açıldı mı sayfalar uzayıp gider. Herkes bir anlam yükleyebilir ama sonunda kimsenin fikri değişmez. "Ne desem de lafı koysam" düşüncesi her zaman hakim olan düşüncedir.
Bana göre Cat Stevens'ın Müslüman olması da Antony Flew'in tanrı inancına dönmüş olması da Einstein'in Teist olmaması da benim için zerre kadar önemli değil.
Ben inancın kaynağına (Teizm,Ateizm) inerim AKLIMI ve KALBİMİ kullanıp kararımı verir ve peşinden giderim arkadaş...
 

croft

Doçent
Katılım
4 Mayıs 2009
Mesajlar
520
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Gollum, bir kez daha aptallığını ortaya koydun; çünkü okumadan yazıyorsun. Nedenselliğin var olması tanrısallığa bir engel değildir. Bak daha önce ne yazmışım:



Siz sanıyorsunuz ki bir şeyin nedeni varsa o şey tanrısal olamaz. Ya da herşeyin tek nedeni olmak zorunda size göre. Bu sadece sizin iddianız, çünkü biz tam tersine inanırız; yaratıcının herşeyi bir nedene bağladığına inanırız. Onun için bilimin açıklayamadığı herşeyin bilimsel bir cevabı olduğuna inanırız. Ama sanırım sen tersine inandığımızı zannettiğin için afalladın bu kadar? Ezberden konular açıp yazılan cevaplara bakmadan ezberden mesajlar yolluyorsun. Yeter bu maskaralık!
boşwer kardeşim buların amacıda bu değilmi zaten sen istediğin kadar delil sun onu yap bunu yap ne olursa olsun düşünceleri değişmice gibi şekilleri değişiyo dişleri uzayıp salyaları aka aka nasıl yapsam nerden bulsamda laf soksam diye çırpınır dururlar karşılıığnı alıncada hakarete başlarlar bunların seviyesi bu
seninde dediğin gibi kısaca maskaralık :mad:
 

zootechnist

Doçent
Katılım
29 Mayıs 2009
Mesajlar
837
Reaksiyon puanı
22
Puanları
18
Einstein'in inanması ya da inanmaması neyi değiştirir ki?

Bizim inancımızı belirleyen bir otorite mi Einstein?

Eğer bilim benim inancımı etkiler diyen varsa buyursun bi de buna baksın.Einstein'in 35 yılını verip tatminkar bir sonuca ulaşamıdığı konuyu Pakistanlı Müslüman bir bilim adamı olan Prof.Abdüsselam gerçekleştirmiştir.Ki kendisi bilimi "Allah'ın sanatını anlama gayreti olarak tarif eder"

Prof.Abdüsselam'ın biyografisi:Kim Kimdir? Biyografi Bankası - FORSNET
 

pusluvadi

Asistan
Katılım
19 Mart 2008
Mesajlar
150
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
eisntein kendi alanında bir numara olabilir, sözleri kanun hükmünede geçebilir ama şuda varki din meselesi einsteinin katagorisine girmiyor, dolayısıyla sözleride sadece kendi kanaatidir, başka birisinin yanında değeri hiç hükmünde bile olabilir.
örnek: inşaat mühendisine bir hastayı götürüp tedavi ettirebilir misiniz?
yada bir doktora, doktor bey bizim şu plazanın bir projesini çiz?
aynen öylede hayatında dinin yeri olmayan "belki bir kaç kitap okumuştur bilemem" bir adamdan din adına bir söz beklemek, hatta müftüymüş gibi vaazlerini dinlemek, hastayı doktora değilde mühendise götürmek gibi birşeyden farklı değil.
onun için şahsi kanaatleri hiç umrumda bile değil, ki yüzbinlerce ömrünü din yolunda geçirmiş ve hayatını bu ugurda feda etmiş, kitaplar yazmış din alimleri varken.
 

sdmh

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2008
Mesajlar
1,108
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Sadece 1 saat Discovery Channel kanalında evren ile ilgili belgesel izleme bile Tanrının varlığına inanmaya yeterlidir. Evrenin ne kadar hassas bir denge ile oluştuğunu ve oturduğunu bilmek insanları ürpertecektir. Herşeyin kendi kendine rastgele oluşması ihtimali kattrilyonlarca yazı-tura atıp bunların hepsinin yazı gelmesi kadar bile değildir. Hangi dinde olursa olsun Tanrının sureti bilim ile görünür.

Einstein'ın bilim ile uğraşıp bu sureti göremediğine inanmıyorum...
 

adoen

Doçent
Katılım
4 Ağustos 2008
Mesajlar
719
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Kaynak milliyet olunca bir durmak lazım. Doğan grubu ne de olsa.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst