• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Dikkat! Hırsız var! Hırsız var!

mesajj

Asistan
57b70de6b3e556cd.jpg

Telefon hattımla beraber internetimide başka bir yere nakil ettirdim. Ettirdiğim yer aynı ilin bir sokağından karşı sokağındaki bir evdir.

Cep telefonuma internet borcunuz yayınlandı, diye bir SMS geldi. Aman ne göreyim 64 TL TTNET borcu.

Beni şoka sokan şey; internetimi nakil ettirdiğim için; TTNET benden tam 29 TL Nakil ücreti kesmiş. :surprised:

Telefonun nakil ücreti ayrı, bu 64 TL 'ye dahil değil.

Ya bu nasıl mantık, bu nasıl vicdan... Bunlar kaz bulmuşlar, resmen ellerinden geldikçe soyuyorlar. Bu hırsızlıktır. Haram olsun.

:(

Benzer bir durum bende de olmuştu, nakil ettirmiştim ve nakil ücreti+limitli 4 gb ücreti seksenli bi fatura gelmişti. Telekoma bir iki ay sonra işim düştüğünde sorayım dedim. Meğersem çift nakil ücreti kesmişler benden. Ücreti ödediğim sistemde görülmesine rağmen sanırım sırf iş yokuşa sürümek için ödediğime dair makbuz istendi. Ben de ödemeyi internetten yaptığım için makbuzu alabildim ve makbuzu teslim ettim. Bir ay sonra da fazla ücreti faturadan düştüler.

Başımızdakilar Sağolsun Ve Hakkımız Haram Olsun !

Süper.......
:D:D:D
Yanlız hırsızları engellemek için henüz bir kanunumuz? yok...

beyler geçin smile adsl'ye.aynı hız daha fazla kalite.neyden korkuyorsunuz arkadaşlar.bırakın ttneti falan..birsürü internet şirketi var.hatta geçerken bile aktivasyon parası almıyorlar..geçin yaw geçin.ttnet kazı bulmuş diyorsunuz ama hiçbirşey yapmıyorsunuz.

Ttnete verdiğim tüm paraları her ödeyişimde haram ediyorum .Sizde edin

Örgütlenmek lazım ama Türkiyede bu gibi sivil örgütlenmler maalesef zor oluyor.Topluca bağlantıları iptal ettirebilsek kuzu olurlar.Herkesin sesi böyle bireysel çıkıyor..cılız kalıyor..

ÇArşı tribününde tanındığı olan varsa rica etsin de çarşı ttnete karşı olsun ....Eminim ses getirir..

malesefki türk telekomun uyguladığı bütün ücretlerin yasal bir dayanağı var. baştan abone olurken imzaladığınız kullanıcı sözleşmesinde bütün bunlar yazar...

Destek veren tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Tüketici derneklerine internetten başvuru yapacam. Ancak böyle durumlarda hükümet veya telekom'un kendisi adım atmadıkça ne yazık ki; çözüm alamıyorsunuz. Örneğin;

İnternet bağlamakta sabit hat zorunluluğunun kaldırılması için il hakem heyetlerine tüketici dernekleri ve halk başvurdu. Birçok yerde telekoma karşı davalarını kazandılar. Ancak telekom bunu yargıtay'a götürüp bozdurttu. Bundan sonra önceki kazanılmış davalar emsal gösterilemeyecektir. Telekom'un aleyhine karar alınamayacaktır.

"Phantom TM" hukukî anlamda haklıdır. Sözleşmede bunu şu şekilde ödeyeceğin diye ayrıntı bulunmaz. Ancak telekomun tek taraflı yapacağı işlemlere sesini çıkaramayacak şekilde madde bırakmışlar, bu sebeple sesini çıkaramıyorsun. Ancak bu da onlara haksız bir şekilde ücret alma hakkını tanımıyor. Sizin bir köleniz olabilir, ona insani davranız gerekir... Yok ben ona her türlü şeyi yaptırırım derseniz, sizin hakkınızdır, ancak bu zülumdur. Bu zulümde sadece türkiye gibi 3.sınıf bir ülke de olabilir. Diğer gelişmiş bir ülkede emsal gösteremezsiniz.

TTNET'in dışındaki operatörlerin tümü telekomun alt yapısını kullanırlar. Telekom'un yapabileceğinden daha fazlasını yapamazlar. Smile 'in bir kampanyası mevcut, bu kampanyada bazı ayrıcalıklar tanınıyor, ancak süresiz değil... Belli bir süreden sonra telekomun uyguladığı ücret tarifesinin aynısı ile ücretlendiriyorlar. Smile'den onlarca mağdur olan, şikayetçi birçok insan var. Onlarda aman bu operatör'e geçmeyin, diye bas bas bağırmaktadırlar. İnanmayan Nette bir araştırsın. Şikayetimvar.com girsin.. Herşey ortada tercih sizindir.

Saygılar.

Örgütlenmek lazım ama Türkiyede bu gibi sivil örgütlenmler maalesef zor oluyor.Topluca bağlantıları iptal ettirebilsek kuzu olurlar.Herkesin sesi böyle bireysel çıkıyor..cılız kalıyor..

ÇArşı tribününde tanındığı olan varsa rica etsin de çarşı ttnete karşı olsun ....Eminim ses getirir..

Tamamen haklısınız. Sesimiz kısık çıktığı için bunları yaşıyoruz.

odul1.jpg

" Ahhh benim kurtaricim ", yooo kendim bi geceyim sonra siz ne yaparsaniz yapın.

Bu foto her şeyi açıklıyor.