Dikkat! Her pc de msn şifren kaydediliyormuş.

tanık

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bütün yorumları okudum ve bir kafeci olarak kah güldüm kah üzüldüm..
Bu arada konuyu açan arkadaş birazda internet kafecilere karalama yapmak istermiş gibi bi his uyandırdı bnde.
Biliyoruzki hemen hemen her internet kafede deep freeze programı kuruludur.Zaten siz kalkınca bilgisayar kapatılıyo ve siliniyor.
Dahada olmadımı güvencinizmi yok ufacık çocuk bile yapıyor:
Reset at kardeşim resett..

talha_252

Asistan
Reaksiyon puanı
1
:cursing:

uyarıcı olması açısından, kimse indirmesin bu dosyayı. Tarama sonucu:
37156942.jpg

Ah birde yaptığınız testi bir de gözden geçirseniz :) Eğer orda okusanız not- a-vius yazıyor.Yani virüs değil.Ama tehlikeli olabilir diyor.Bu da gayet normal.Sonuçtamsn şifrelerine ulaşacaksın bu programla di mi :) Diğer virüs diyenlerde zaten false positive dir :)

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
12
windowsta msn şifresi çalmak basit diyor bir BİLG. MÜH. ama o bilgisayarda önce senin msn açıp kapaman ardından benim oturmam grekir vs.. Diyor..

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bütün yorumları okudum ve bir kafeci olarak kah güldüm kah üzüldüm..
Bu arada konuyu açan arkadaş birazda internet kafecilere karalama yapmak istermiş gibi bi his uyandırdı bnde.
Biliyoruzki hemen hemen her internet kafede deep freeze programı kuruludur.Zaten siz kalkınca bilgisayar kapatılıyo ve siliniyor.
Dahada olmadımı güvencinizmi yok ufacık çocuk bile yapıyor:
Reset at kardeşim resett..

İnternet kafeleri karalamakla elime ne geçecek. deep freeze bilgisayar kapatıldığında devreye girer. Sözünü ettiğim şey resetle halledilecek bişey de değil. sorun da orada zaten.

Reaksiyon puanı
189
İnternet kafeleri karalamakla elime ne geçecek. deep freeze bilgisayar kapatıldığında devreye girer. Sözünü ettiğim şey resetle halledilecek bişey de değil. sorun da orada zaten.
1. olarak deep freeze'in çalışma mantığını öğrenip öyle yorum yapalım.
2. olarak da bilgisayarda şifremi kaydet demediğin sürece şifre çalınamaz. önceden hotmailde XSS açığı ile cookie araklayıp yapılabiliyordu ama kapatıldı. yani pc başına bir başkası da otursa şifrenizi ele geçiremez.

Ayrıca bir yazılımcı olarak şunu söyleyebilirim ki bu işlem için yazılımda küçük bir hata gerekmez baya baya kod yazmak gerekir. o yüzden bahsettiğiniz olay bir şehir efsanesidir ve birileri de sizi keklemiştir...

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Deep Freeze mantığı şöyle çalışır bilgisayara reset atarsın sonra karşına bir ekran çıkar (ilk çıkan intel reklamı gibi) mesela benim gittiğim kafede norton go back adlı program çıkıyor orada deep freeze lütfen bekleyiniz der ve bilgisayarı eski haline getirir lakin bu sadece bilgisayar açılırken gerçekleşir siz masadan kalktığınızda kafe sahibi veya kasiyer sizin bilgisayarı logout yapar (restart yapmaz!) buda önceden yüklenen programların aktif olarak çalışması demek ben kendim bizzat şahit oldum adam bi dolu program indirmişti ben oturmadan önce bilgisayara oturdum hala hepsi yüklü duruyor arkadaş restart atarsın demiş atarsında yalnız kafe sahibine şöylemi diceksin (ya abi kusura bakma ben korkuyorum bilgiler çalınır diye bi reset atayım he?) yapmayın arkadaşlar en güzel o zaman process explorer var onu kurup bakın ücretsiz ve kurmanıza gerek yok direk aç oradan zararlı gördüğünüz işlemleri kill yapın bu kadar ! isteyen olursa buda program Process Explorer

Edit : Bu konuyla ilgili bir yazı okursanız sevinirim http://www.saltokunur.net/beni-hatirla-ve-cookie-kaydi-t27842.html?

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
1. olarak deep freeze'in çalışma mantığını öğrenip öyle yorum yapalım.
2. olarak da bilgisayarda şifremi kaydet demediğin sürece şifre çalınamaz. önceden hotmailde XSS açığı ile cookie araklayıp yapılabiliyordu ama kapatıldı. yani pc başına bir başkası da otursa şifrenizi ele geçiremez.

Ayrıca bir yazılımcı olarak şunu söyleyebilirim ki bu işlem için yazılımda küçük bir hata gerekmez baya baya kod yazmak gerekir. o yüzden bahsettiğiniz olay bir şehir efsanesidir ve birileri de sizi keklemiştir...

Çaresizliği çare olarak savunmak o çaresizlikten daha beter bir çaresizliktir aslında...

Reaksiyon puanı
189
bi laf vardır kedi g*tünü görmüş yara zannetmiş diye. sizinki de o hesap herşeyden kıl kapıyosunuz. aslı astarı nedir öğrenmeden insanları böyle saçma sapan yönlendirmelere sevk etmeyin...

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
bi laf vardır kedi g*tünü görmüş yara zannetmiş diye. sizinki de o hesap herşeyden kıl kapıyosunuz. aslı astarı nedir öğrenmeden insanları böyle saçma sapan yönlendirmelere sevk etmeyin...

Katılıyorum...:thumbup: Arkadaşlar msn şifresi çalınsın hadi neyse sizde kredi kartlarınızı internette kullanmayın olur biter...

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
1-Bu konuda Uğur.pc arkadaşı tebrik etmek isterim. gerçek çözümcü biri. Process Explorer da güzel bir uygulama. teşekkür ederim.
2. cgrszone arkadaşı daha kaale almıyorum. Klasik muhalefet mantığı. yazılımcı kimliğine saygım var lakin benim bildiğimden başkası yalan mantığı insanı bitirirrr.

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
bide bi ara hotmail hesaplarını kıran tipler vardı :D yalandan
hiçbizaman olamayacak şeyler

Reaksiyon puanı
189
1-Bu konuda Uğur.pc arkadaşı tebrik etmek isterim. gerçek çözümcü biri. Process Explorer da güzel bir uygulama. teşekkür ederim.
2. cgrszone arkadaşı daha kaale almıyorum. Klasik muhalefet mantığı. yazılımcı kimliğine saygım var lakin benim bildiğimden başkası yalan mantığı insanı bitirirrr.
ben olaya bir de yazılımın hazırlanması açısından bakmanı sağlamak istedim ama sen yanlış anlamışsın. diyeceğim o ki microsoft bu tip basit hataları emin ol yapmaz. marka kötüleme kampanyaları olarak görüyorum ben bu tip haberleri.

sen istediğin kadar kaale alma ama tek taraflı bakmak her zaman seni sonuca götürmez...

tanık

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Deep Freeze mantığı şöyle çalışır bilgisayara reset atarsın sonra karşına bir ekran çıkar (ilk çıkan intel reklamı gibi) mesela benim gittiğim kafede norton go back adlı program çıkıyor orada deep freeze lütfen bekleyiniz der ve bilgisayarı eski haline getirir lakin bu sadece bilgisayar açılırken gerçekleşir siz masadan kalktığınızda kafe sahibi veya kasiyer sizin bilgisayarı logout yapar (restart yapmaz!) buda önceden yüklenen programların aktif olarak çalışması demek ben kendim bizzat şahit oldum adam bi dolu program indirmişti ben oturmadan önce bilgisayara oturdum hala hepsi yüklü duruyor arkadaş restart atarsın demiş atarsında yalnız kafe sahibine şöylemi diceksin (ya abi kusura bakma ben korkuyorum bilgiler çalınır diye bi reset atayım he?) yapmayın arkadaşlar en güzel o zaman process explorer var onu kurup bakın ücretsiz ve kurmanıza gerek yok direk aç oradan zararlı gördüğünüz işlemleri kill yapın bu kadar ! isteyen olursa buda program Process Explorer

Edit : Bu konuyla ilgili bir yazı okursanız sevinirim http://www.saltokunur.net/beni-hatirla-ve-cookie-kaydi-t27842.html?

Kardeşim bi kere olayları pireden deve yapmak gibi büyütmüşün gözünde.
Hiç bir müşteri bilgisayardan kalkarken reset atayımmı abi diye sormaz çünki herkes bilinçli artık.
ben sorana hiç rastlamadım müşteri kalkınca pici kapanır ve müşteri gelip oturacaksa bi dakka bekler .. bizde biliyoruz piciye reset atılmassa picide bilgilerin kaldığını..bu yüzden eminimki tüm netçiler kapatıyordur müşterisi kalkınca piciyi...çünkü sen özele geliyorsun ve bizde gerekli hassasiyeti göstermekle mükellefiz ... saygılarr..

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Neden Özelikle İnternet Cafe demişsiniz Anlamış Değilim 7 yıllık cafeciyim daha burdan bitane msn şifresi Çala bilen Olmadı He Giderseniz Dandik köşe Başındaki cafelere Onu Bilemicem ama Cafeciler olayını ortadan kaldırın!!!!

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hiç bir müşteri bilgisayardan kalkarken reset atayımmı abi diye sormaz çünki herkes bilinçli artık.
ben sorana hiç rastlamadım müşteri kalkınca pici kapanır ve müşteri gelip oturacaksa bi dakka bekler .. bizde biliyoruz piciye reset atılmassa picide bilgilerin kaldığını..bu yüzden eminimki tüm netçiler kapatıyordur müşterisi kalkınca piciyi...çünkü sen özele geliyorsun ve bizde gerekli hassasiyeti göstermekle mükellefiz ... saygılarr..
Benim pireyi deve yaptığım felan yok ayrıyetten gittim kafe buranın (mersinin) en büyük kafelerinden biri oturan varsa özelden yazarım adını orada pc kapatılmıyor sadece logout oluyor tekrar açtığında ise önceden yüklenmiş programlar varsa halen çalışır vaziyette duruyor benim anlatmak istediğim bu sen kendi kafende öyle yapıyorsun diye herkes yapacak diye birşey yok ayrıyetten bir arkadaş kafe kelimesini çıkarın demiş arkadaşım insanlar haklı bende kafeye gittiğim şahsi (kişisel) bilgilerimin ve şifremin çalınmasından korkuyorum birçoğumuz msn şifresi ve diğer şifreleri aynı yapar (en azından ben öyle yapıyorum) o yüzden biri çalındığında hepsi çalınma riski oluşur neden başıma böyle bir iş açayım ben gittim her kafede process explorer programını (bir önceki mesajımda programın indirme linkini yazmıştım) kurar oradan tanınmayan birşey varsa kill yaparım. Benim fikrim bu saygı duyan duysun duymayan da benimle polemiğe girmesin !

meksn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kafecilere bir artniyetimiz olsaydı başlığı "dikkat! internet kafelerde msn adresin çalınıyor" diye yazardık değil mi. ayrıca konu kapanmışken hortlatmakla kendi imajınızı kendiniz zedeliyorsunuz... (Eğer zedelendiğini düşünüyorsanız tabi, ben öyle olduğunu düşünmüyorum)
Hem kafelere hemen hemen herkesin bir vefa borcu vardır zaten. zamanında evlerde ne gezerdi internet. Biz gezerdik internet kafelerde boş yer bulmak için, şimdi internetin kendisi geziyor...

işte vefa borcumuz:

http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/87632-internet-kafelere-vefa-borcumuz.html#post752030

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
"Bu Messenger'da Beni Hatırla kutucuğunu işaretleyip giriş yaptığımızda şifreler kaydediliyor."

Herkes bu konuda evet doğrudur demiş galiba. Peki "regedit"ten, Temp'ten falan filan her nerdense, nasıl elde ediyoruz bu şifreyi? Biri şunu söylesin artık.

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
"Bu Messenger'da Beni Hatırla kutucuğunu işaretleyip giriş yaptığımızda şifreler kaydediliyor."

Herkes bu konuda evet doğrudur demiş galiba. Peki "regedit"ten, Temp'ten falan filan her nerdense, nasıl elde ediyoruz bu şifreyi? Biri şunu söylesin artık.
O işte zor normal pc kullanıcısı normal bir yazı gibi açıpta okuyamaz çünkü oradan bu adamın şifresi bu kullanıcı adı bu yazmıyor atıyorum şifre 1234 dosyayı açtığında sana şifre böyle gözükecek 1avbm2kly3jhg4 anladınmı?
Yani belli bir aritmetiği takip ederek bu şifreler yazılıyor bunları anlaman için bilgisayar kodlamasından anlaman lazım çok öğrenmek istiyorsan bilgisayarına keylog koy kim girmiş ne yazmış bak açıkça öbür türlü hiç uğraşma derim profesyonel değilsen :wink:

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
kardaş zaten ben o beni anımsa gibi butonları silerim:P

_Saytun_

Profesör
Reaksiyon puanı
9
beni hatırayı tıklattığımızda PCWizard'da bile görünüyo şifre :)

grandprix

Asistan
Reaksiyon puanı
3

Neden Özelikle İnternet Cafe demişsiniz Anlamış Değilim 7 yıllık cafeciyim daha burdan bitane msn şifresi Çala bilen Olmadı He Giderseniz Dandik köşe Başındaki cafelere Onu Bilemicem ama Cafeciler olayını ortadan kaldırın!!!!
Bende bir cafeci olarak reset atanlara atmayın diyorum zaten kalktıgınız zaman pc yi kapatıyorum kapanınca hiç bir bilgi açık kalmaz diyorum fakat adam güvenmediginden olsa gerek her zaman reset atıyor en sonunda adama kızdım bi daha da ugramıyor lanet olsun onun verecegi paraya.

zodehala

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tam emin değilim ama konun anlaşılması için şöle bi mantık yürütmek doğru olur mu :

"Beni hatırla" demediğiniz varsayırouz giriş yaptınız bir çat çut yaptınz her neyse takip eden sürede bişey oldu bağlantınız kesildi dikkat ederseniz msn yeniden bağlanmay çalışıyor ve sizden şifre falan sormuyor.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
size cevabını vereyim, eğer "Beni Hatırla" seçeneğini işaretlemezseniz, şifrelenmiş bir şekilde kayıt altına alınıyor. Diğer türlü "Aleni" bir şekilde herkes bulabilir. Özel programlar sayesinde o bilgisayardaki MSN şifrelerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Sadece Google'a sormanız yeterli....

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
O işte zor normal pc kullanıcısı normal bir yazı gibi açıpta okuyamaz çünkü oradan bu adamın şifresi bu kullanıcı adı bu yazmıyor atıyorum şifre 1234 dosyayı açtığında sana şifre böyle gözükecek 1avbm2kly3jhg4 anladınmı?
Yani belli bir aritmetiği takip ederek bu şifreler yazılıyor bunları anlaman için bilgisayar kodlamasından anlaman lazım çok öğrenmek istiyorsan bilgisayarına keylog koy kim girmiş ne yazmış bak açıkça öbür türlü hiç uğraşma derim profesyonel değilsen :wink:

Sen çok profesyonelsin herhalde bir bakışta anlıyorsun.

Burak_58

Asistan
Reaksiyon puanı
0
C:\Documents and Settings\kullanıcı adın\ondan sonra bi yer wardı ya oraya girince görünüyor ama garip numara rakamlarcıkıyor yani o şifre gösterimi farklı dillerde ama onu bende çözmeye ne uğraştım nede çözdüm:)

teknomax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok arkadaşım öle birşey ya beni hatırla dersen ancak kayıt defterinde tutuyor. başlat çalıştır regedit yaz sonra ctrl +f ile @hotmail @ windowslive şeklinde arattıgın zaman eğer beni hatırla demişse senin kayıtlı msn adreslerin gözüküyor. yoksa gözükmüyor zaten.. ascıı koduyla şifrelenmiş gibi bişeyler yer alıyor kurtulmanın yolu delete de orda iken sil ben kafeye gittiğim öle yapıyorum. veya şu yöntemide izleyebilirsin Hotmail.com giriyorsun orada eğer beni hatıla gibi bişey kullandı isen senin adresin orada çıkıyor zaten adresinin altında beni unut diye bişey var ona tıklayınca kayboluyor senin adresin ..

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Benim bilgisayarıma girip şifremi çalan olursa elini öperim. :)

Bunu aşırı özgüvenden dolayı yazmadım.Unix tabanlı sistemler kullanıyorum.Sistemi sürekli güncel tutuyorum.Önüme gelen her programı yüklemiyorum.Ve gerekli güvenlik ayarlamalarını yapıyorum.

Bu kadar önlemden sonra benden habersiz sisteme girip şifremi de çalabiliyorsa hakikaten büyük adammış der.Saygı duyarım.

Yapılmaz diye bir iddiam yok.Yapılabilir ama çok zor.öyle forum sitelerinde dağıtılan keyloggerlarla olacak iş değil.

İnternet kafede oturum açmam gerektiğinde ise devamlı yanımda taşıdığım PuppyLinux kullanıyorum.ister USB belleğe isterseniz CD'ye yazdırıp kullanabilirsiniz.En güzel yanıda yaptığınız çalışmaları kaydedebiliyorsunuz.