Dikkat! Bu bir İsrail tuzağıdır

Guest Part

Profesör
Reaksiyon puanı
42
BU olay İsrail askerlerinin bir sivil gemiye o anki kızgınlıkla yaptığı bir baskın gibi gelmiyor...

Onlarca yıldır savaşan bir ordu. Onlarca yıldır savaşan bir devlet bu kadar amatör olmaz...

Bu işte bir hesap var... Bir oyun var..
Nereden mi geldim bu noktaya?
Sabah saatlerinde yakaladığım şu soruyla:
İsrail Başbakanlık Sözcüsü NTV’ye konuşurken çok ilginç bir cümle kullanıyor:
* Türkiye’de bu gemilere demir, bıçak, silah yüklendi...
Evet aynen böyle diyor. Doğru mu bilmem. Ama bunu İsrail devletinin sözcüsü söylüyor. Diyelim ki, birkaç fanatik giderken yanına silah aldı...
Şimdi sorulara gelelim:
1) Bizim istihbarat gemilere binenleri neden takip etmedi. Ve bunları görmedi?
2) İsrail bu tehlikeli durumu madem tespit etmiş. Neden Türk makamlarına bildirmemiş?
3) İsrail gemide silah olduğunu bile bile neden saldırı düzenledi? Neden gemi Türkiye’den ayrılmadan uyarı yapmadı?
4) Askeri ve güvenlik konularında Türkiye ile işbirliği yapan İsrail bu konuda neden işbirliği yapmadı?
Bu sorular önemli...
Çünkü bu soruların cevapları bizi başka bir noktaya taşıyor...
Nükleer bir noktaya..
O noktadaki soru ise şudur:
* İran’la Batı arasındaki nükleer anlaşmayı sağlayan Türkiye, İsrail’i ne ölçüde rahatsız etmiştir?
Ya da şu tespit:
* İran’ın uranyumu vermeyi kabul etmesi üzerine Türkiye şu tezi işlemeye başlamıştır:
“İran BM’nin nükleer kontrolüne hazır. Bölge barışı için başka ülkeler de bu kontrolü kabul etsin.”
Başka ülkeden kasıt İsrail’dir... Rahatsızlık buradadır. Türkiye’nin bu tavrı İsrail’i sıkıştırmıştır.
İşte bu yüzden İsrail Türkiye’nin imajını başka bir çerçeveye taşımayı planlamıştır...
O çerçevedeki tarif şudur:
“Türkiye bölgede barış isteyen bir ülke değildir. Türkiye, İran’la, Hamas’la, Filistin’le yani İslam dünyasıyla İsrail’e karşı blok oluşturmak isteyen bir güçtür...”
Son dönemde, İsrail dünya basınında etki yaratabildiği kalemlerle Türkiye ile İran’ı aynı çerçeveye yerleştirmeye çalışmaktadır...
İslam devleti çerçevesine...
İşte bu noktada İsrail, Türkiye’den gelen yardımı Türkiye’deki inançlı insanları tahrik ederek kullanmayı planlamıştır. Amaç, bir çatışma yaratarak Türkiye’den radikal İslam bir manzara çıkartmaktır.
Yani; “İnsani değil, İslami yardım...”
İsrail’in amacı Batı’da şu propagandayı hâkim kılmaktır:
“İsrail’e karşı bir İslam bloku var. Türkiye de o blokta yer almıştır”.
OYUN BOZULDU
İsrail askerlerinin amacı gemideki Türkleri kelepçeleyip belkide başlarına çuval geçirip tutuklamak ve bu görüntüleri yayınlayarak Türkiye’de radikal bir infial yaratmaktı.
Ama bunu yaparken hesaplamadığı bir şey oldu. Gemideki Türkler beklenmedik bir şekilde direndiler.
Bunun üzerine yıllardır öldürmeye ayarlandığı için, insani endişelerden kopmuş olan İsrail askeri, sivil Türk vatandaşlarına karşı tetiği çekiverdi...
İsrail ordusu 10 vatandaşımızı öldürdü... Bu, kabul edilemez bir cinayettir...
Ama bu operasyonun amacı Türkiye’yi bir tuzağın içine çekmektir.
Nitekim şimdi bakıyorum. Türkiye’deki protestolarda hep bir “İslam vurgusu” var...
İsrail’in amacı Türkiye’de, “Batı düşmanı” manzaralar yaratmaktır...
Dün baktım yapılan mitinglerdeki “İslam vurgusu”, “insani yardım” vurgusunun önüne geçiyor... Duygular mantığın üzerine çıkıyor.
Bu durumu Hükümet de görmüş ki; birkaç kez uyardı...,
Evet bu olay, “nükleer anlaşmaya” karşı hazırlanmış bir tuzaktır. Bu bir duygusallık oyunudur. Türkiye’den bir “radikal İslam” manzarası çıkartmak isteyenlerin oyunudur.
Ama İsrail, fanatik askerlerinin işlediği bu cinayetle kendi kazdığı kuyuya düşmüştür...
Bu yüzden dikkat diyorum...
İçimizdeki acı, mantığın önüne geçmesin...

Kaynak

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
ben de olayin uluslararasi itibarimizi hedef aldigi kadar ulke ici siyasetide hedef aldigini dusunuyorum

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
güzel bir yazı doğru olabilir..

LastKing93

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Değişik Ve Mantıklı Bir Yaklaşım.. Fakat Burda Hesaba Katılmayan Biz TÜRK'üz Haksızlığa,zulüme baş eğmez,sırt dönmeyiz.. O Yüzden Bu Olay Bir Fiziki Müdahaleye Mahal Verebilir..

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
En basit soru. Gemilere Türkiyede silah yüklendiğini israil nereden öğrenmişde bizim devlet bilmiyor ?
Onlardan birde casus uçağı bilmem ne alıyoruz. Çip mip takarlar yeri gelince aleyhimize kullanırlar. Odtü tarafından incelendiğini duymuştum alınınca ama yinede güvenemem ben.

silurdas

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Haklısın.Bence gemilerdekilerinde amacı belli

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Mantıklı. Umarım devlet büyüklerimiz tuzağı bizden daha net görüyorlardır...

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Mantıklı, bir oyun olduğu açık zaten, kimse aksini iddia etmesin lakin daha önce de yazdığım gibi, tüm bunlar yavaş yavaş yabancı ve yerli strateji uzmanlarını haklı çıkartacak noktaya gidiyor. avrupa ve israilin ekonomisi müdahalelerden sonra çöküşe geçecek ve israil daha da saldırganlaşacak.

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
nükleer anlaşmaya karşı hazırlanmış bir tuzaktır. pis oyuna çekiliyoruz devletin uyanık olması lazım

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Mantıklı demeye gerek yok.Kesinlikle doğru...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Allah buyurdu zalimler bir tuzak kurar ,Allah ta bir tuzak kurar,Allah tuzak kuranlarin en hayirlisidir

By-Chost

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Zaten mantıksız devlet büyüklerimiz olsaydı.. Allah korusun bugün savaşın 2ci günü olurdu... Ama devir kılıçla savaş devri değil... Devlet büyüklerimizin dediği gibi bu sadece Türkiyenin değil Dünyanın sorunu ama başı biz çekiyoruz o başka... Atalarımızdan gelen bi gelenek :) zaten bu işi Türklerden başkası çözemez..

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
X Ray'den geçmiş ve yolcular temiz şekilde uğurlanmışlar (Başbakan açıklıyor) bıçaklarda gemi mutfağına ait bir tane hançer görmüştüm oda arap tahminen yemenli onlarda bir gelenek, ondan öte bıçaklanan asker var mı ya da uluslararası sularda vatan toprağı olan gemide askerin ne işi var?