Dikkat bağımlılık yapabilir Hayedeh - Dele Divooneh

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
uyarı : bu müzik bağımlılık yapabilir arka arkaya dinlemek zorunda kalabilirsiniz
iran da şarkı söyleyebilen ender sanatçılardandır Hayadeh.
azeri olduğunu düşündüğüm birisi hayadeh belki azeri olmayabilir fakat siması azerilere benziyor azeri bir farsi olabilir belkide orjinal bir farsidir. lakin bu ses özellikle bu şarkısı beni derinden etkilemektedir. bakın bana katılanlar da varmış demek ki sadece ben ağlamıyorummuşum bu şarkıyla ağlanası bir şarkı diyor ekşi sözlükte ben de diyorum neden ağlıyorum bu şarkıyla meğer başkaları da ağlıyormuş http://eksisozluk.com/hayedeh--386395
[video=youtube;kzp61OCgUKM]https://www.youtube.com/watch?v=kzp61OCgUKM[/video]

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Sevmedım bak bagımlılık yapmayı bırak etkilemedi bile :)

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
ilginç yanılıyorsun bence hayedehi farsçayı ve iranı tanıdıkça onun kıymetini daha çok anlayacağını düşünüyorum. belki yaşlandıkça daha farklı bakarsın bu şarkıcıya ve müziğe. yaşla ilgili olabilir :) ben ilk bu şarkıyı 2001 yılında dinledim ve bu şarkıyı bira içerken dinledim ve ağladım hem de hıçkıra hıçkıra derin ve başka sebepleri de var komplike duygular anlatsam tuhafına gider hadi ya dersin sebeplerini çok karışık sebepleri var dinlemek istersen fakat anlatırım. benim irana özel bir ilgim var tarihiyle sosyolojisiyle çok ilgiliyim bir nevi araştırma konum iran dolayısıyla sanatçısı müziği sesi hepsi beni cezbediyor çok karmaşık ama çok çok karışık bu durumumu ben bile kendime izah edemiyor bilinçaltımla zaman zaman konuşuyorum bilinçaltımdaki asıl ve derin iran ilgisini çözmeye çalışıyorum
ha şunu da belirteyim tek kelime farsça bilmiyorum bir tek bildiğim nemi tunem.

yüreğimi parçalayacak bu kadın benim. sus be kadın sus artık, bu akşam hüzünleri vestiyerde bıraktım... bu arada dele [h=1]Divooneh[/h] bildiğimiz deli divane deli de divane de zaten farsça türkçe değil.

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
başkasına göre guzel olabilir ama benim hiç hoşuma gitmedi :)