Digiturk/SuperOnline Kurulumu

KutayTN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.. Sayın SDN Takipcileri

Oncelikle ben çorlu Tekirdağ'da ikamet etmekteyim.. Hastahanenin tam arkasinda oturmaktayim ve eve yeni tasindim.2 Haftadir internet yok sebebi ise apartmanimizda sabit hat ve altyapi yok Bir gun digiturkten telefon geldi..Bende açtım.Bana cazip bir teklif sundu arkadaslar teklif şuydu 16 Mbps ADSL 50 Gb AKKydi vede sabit hattinizin olmasina gerek yok dediler fakat nasil kurulum yaptiklarini sorduğumda bana bilmediklerini ve teknik ekiplerin kurulumu yapacagini soylediler .. Sizden şunu istirham ediyorum daha once digiturkten internet alip nasil kuruldugunu teknik ekiplerin interneti nasil kurduğunu bilen bir arkadas bana nasil kuruldugunu anlatabilirmi ? Alt yapi ve telefon olmadan nasil bu internet kurulumunu yapiyorlar? Çok merak ediyorum (Digiturkte Turkcell SuperOnline in alt yapisini kullanmakta)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Alt yapı olmadan kurulum olmaz. Şansın varsa binanın dışındaki telefon kutusuna kadar hat geliyorsa eve çekebilirler. Ama binada kadar hiçbir tesisat yoksa kurulum tabiki olmaz.

KutayTN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evimin onunde lögar kapagina benzer bir kutu var telekomun kutusu heralde oradan cekecekler

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Evimin onunde lögar kapagina benzer bir kutu var telekomun kutusu heralde oradan cekecekler
Ondan bahsetmiyorum. Binada şu tarz bir telekom kutusu var mı?
Eğer binada alttaki resimdeki gibi bir telekom kutusu yoksa alacağın internrt adsl hizmetiyse hattı superonline çekmiyor diye biliyorum. Bina yöneticisi veya binayı iyi bilen birine sor binaya sokaktan binaya kadar telekom hattı çekilı mi? Çekilir değilse bunu türk Telekom a başvuru yaparak çektirtmeniz gerek. Eğer binada bu tarz telekom kutusu varsa superonline daireye kadar hat çekebilir.

a17251f6eb53b1c9f722ad7cc85d34e1.jpg

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Bina içi tesisat yoksa superonline kurulum yapamaz. Turktelekomun bina içine içine kadar hat çekmesi lazım. Bina içi tesisatı da sizin yaptırmanız gerekir.

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Ayrıca kendi fiber altyapısı yoksa Turkcell SuperOnline da telekomun alt yapısını kullanır.