Digiturk Rezaleti (!)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan msa52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

msa52

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Olay dün bizzat en yakın arkadşlarımdan biri ile yaşandı ve bende bu konuyu sizlerle paylaşmak ve hem tedbirli olmanızı hemde yorum ve görüşlerinizi almak istedim.

Arkadaşım bundan tam 4 yıl önce digiturk aboneliğini bitirmek için şubeye gitmiş ve ödenmemiş iki faturası olduğunu söyleyip ödendiği taktirde kapatılması gerektiği belirtilmiş. ( Zaten bu tür işlemlerde borcu kapatmadan aboneliği bitiremezsin diye bili-yordum)

Arkdaşım faturaları ödemiş ve aboneliği bitirmiş. Aradan 4 yıl geçmiş dün telefonunu aradılar ve ödenmemiş bir faturasının bulunduğunu, borcun 120 tl olduğunu söylediler. 15 gün içerisinde ödememesi durumunda da yasal işlem başlatacaklarını belirtmişler.

Parasal olarak çok büyük bir rakam değil ama nasıl oluyor bu anlamış değilim hadi oluyor diyelim 4 yıla kadar neredeydin DİGİTURK ?

Şunu çok merak ediyorum bilgisi olanlardam da yorumlarını bekliyorum; Eğer bir kişinin ödenmemiş faturası varsa üyeliği nasıl durdurulabiliyor ?

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
öyle bir saçmalık olamaz borcu olan kişinin aboneliğini iptal edemezler bir yanlışlık veya dümen var

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
acaba arayanlar dijitürkten mi? yeni bir telefon dümeni olmasın. ancak dijitürktende böyle şeylere hazırlıklı olmak lazım derim. ben aboneliğimi tüketici mahkemesi kararıyla iptal ettirebilmiştim. elini veren kolunu zor alıyor dijitürkten..

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
En iyisi hiç bulaşmamak bu tür şeylere...

msa52

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aynen bunun gibi birkaç olaya daha şagit oldum uzak durmak lazım. Digiturk'ten oldukları kesin bence çünkü digitürk subesine gidip ödemeyi yapabilirsiniz demişlerid.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Olurmu canım öyle şey bunun ya bi ödendi makbuzu olur eğer ödeme internet üzerindense bi ödeme yapıldığına dair eposta olabilir... Yanii bunlar yokmu arkadaşında???...

Reaksiyon puanı
10,315
ben bu ülkede digitürk'ten daha sahtekâr ve üç kağıtçı bir şirket görmedim. bir buçuk yıl evvel ligler başlarken fenerli oğlumun ısrarı ile bir ay lig tv'yi bedava vereceğini söyleyen digitürk'ü aldık. bizi bu satışa getiren arkadaş bir yıllık olduğunu söylemişti. biz de inandık ve attık imzayı. sora ne zaman teknik problem çıksa (ki, sürekli onlardan kaynaklanıyordu) çözmek için gönderdikleri teknik ekipler paralı olarak geliyorlardı. tepem attı ve sonlandırmak istedim bir yılın sonunda... bi de baktım ki, anlaşma iki yıllıkmış! sinirlendim, söküp attım bütün kablolarını ve o gün bugündür hiç kullanmıyorum. ne ki bir keriz gibi faturalarını ödüyoruz adamların. lanet olsun dedim ve o iki yıl doluncaya kadar da kullanmadığım halde ödemeye devam ediyorum işte...

karamehmetler aslında bu tür oyunları diğer şirketlerinde de oynuyorlar çaktırmadan. mesela turkcell'de de benzer ali cengiz oyunlarına çok şahit olmuşumdur. neyse burası ayrı bir hikaye.

özetle karamehmetler hiç dürüst değil, hiç adil değil... bütün güvenimi kaybettiler.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Telsim Vodafone olduktan sonra müşteri borçlarını yapılandıran Vodafone kontörlü hatta borç çıkarmıştı.

sersiler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Benzer bir olay akbank da bizim bazımıza gelmişti, uğraşmamak için mecbur ödedik parayı.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Dıgıtürk se Allah kurtarsın...

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Ttnet, Digitürk.Bunlar resmi hırsız.Hemde elini verip kolunu bacağını kaptırdığın cinsten.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Maalesef benzer olaylar her yerde her kurumda karşımıza çıkar oldu... Bu yüzden bir işe kalkışırken bin kere düşünmek zorunda kalıyoruz.

Arkadaşımın geçenlerde anlattığına göre, cep telefonu operatörünün müşteri temsilcisi aramış 260 tl internet borcu olduğunu, eğer 1 Gb internet ( 29 tl sanırım ) paketine abone olursa bu borcun silineceğini belirtmiş ve isterse, ertesi gün bu aboneliği sonlandırabileceğini söylemiş. Hiç bir taahhüt yokmuş yani. Arkadaşım o anda şokta tabii ki :D

Arkadaşım internete girmediğinden emin ama, 5 ve 7 yaşında yeğenlerinin yanlışlıkla internete girmiş olabileceğini düşünmüş. Küçük yeğenleri fotoğraf çekmek ya da müzik dinlemek için sık sık alıyorlarmış ve her defasında internet anasayfası açık vaziyette buluyormuş telefonunu. Veri transferi yapıldıkça mı? yoksa telefonla görüşür gibi internete bağlı olduğu süre baz alınarak mi para yazıyor? hiç bir bilgisi de yok görüşme esnasında. Kafası karışık, bir yandan ''nasıl ispat edebilirim ki interneti kullanmadığımı?'' diye düşünürken diğer taraftan da ''260 TL ödemektense 29 TL öder kurtulurum, uğraşmaya değmez '' diye düşünmüş... Ve 1GB internet aboneliğine onay vermiş, yarın ilk iş kapatırım diye... Ertesi gün de mesaj atarak aboneliği sonlandırmış. ayrıca müşteri hizmetlerini de aramış iptal edildiği teyidini de almış. ilk fatura konuşma paketi + 1 GB internet paketi ile birlikte gelmiş.

Buraya kadar her şey normal... Ancak 2. fatura da aynı şekilde gelmiş, küçük çaplı bir araştıma sonucunda, müşteri hizmetlerine onay verdiği anda, ilk faturanın kesildiğini farketmiş. Yani 1GB internet tanımlanmış 1 dakika sonra fatura kesilmiş. Bu paketler iptal etmediğiniz sürece her ay otomatik olarak yenileniyor. Ardından bir sonraki fatura dönemine geçildiği için paket otomatik olarak yenilenmiş :D Ertesi gün yaptığı iptal işlemi ise bir sonraki fatura dönemi için geçerli...

58 TL'yi boş yere ödediğinin farkında arkadaşım ama yine de bu konuda bir şeyler yapmayı düşünmüyor. Çok ısrar ettim araştıralım, gerekirse aylarca yıllarca uğraşalım diye ama nafile... İnsanlarımız maalesef çok vurdum duymaz, hakkını aramıyor, hukuka adalete güvenmiyor. Bunu bilen firmalar da kazık üstüne kazık atıyor.

Firmalar bu konularda çok cesur, çünkü suçlu bulunsalar da, çok büyük cezalar almıyorlar. En fazla dolandırdığı ücreti geri ödüyor dolandırdığı kişiye. Ama dolandırdığı için herhangi bir ceza almıyor.

Digitürk'e gelince, çok yakından tanıdığım arkadaşlarımdan sadece 2'si kullanıyordu. Şu anda arkadaşlarımdan biri aboneliği bitirdiği halde 2 adet fatura çıkarıldığı için Digitürk ile mahkemelik.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar ben digiturk yetkili servisinde 7 yıldır çalışan birisiyim. Konuyu okuyan arkadaşlarıma sdc şunu söylemek isterim. 7 yılda 2.000 e yakın yeni üyelik kurulumda bulundum. İnsanlara imzalattığımız 8-12 sayfa sözleşme ve ek taahhütü okuyan tek bir kişiye bile rastlamadım. Digiturk satın alan hiç kimse imza attığı taahhütde ve sözleşmede ne yazdığını okumuyor arkadaşlar. İçeriğinde gerekli tüm bilgilerin olduğu sözleşmeyi kimse maalesef okumuyor. Sonrada çıkıp sanal alemlerde mağduruz politikası yapılıyor. Digiturk.ün talep ettiği sözleşmede yazan şartnameden başka bir şey değil. Zahmet edip okuyacak olursa arkadaşlar böyle gereksiz mağduriyetler de oluşmaz inanın. Şikayetimiz kendi tembelliğimize olsun