Digitürk Harici Receiver Kullanamıyorum

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle şunu söylemeliyimki bu uydu sistemleri işinden hiç anlamıyorum

Problemim şu: bundan 6 ay önce kendi receiverımı kullanıyordum daha sonra digitürke geçtim, apartmanda tek çanak var herkesin ortak çanağı. Bugün elime bi receiver geçti digitür yerine bi deniyim dedim ama sinyal yok uyarısı alıyorum. Daha önceden normal receiverlar çalışıyordu kendi receiverımı denedim o da aynı uyarıyı veriyor, digitürkü bağlayınca yayın geliyor.

Lnbyi mi değiştirdi digitürk ben şimdi kendi uydu alıcımı kullanamayacakmıyım artık???

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
digiturk müşteri hizmetlerini arayarak cihazın için Turksat sinyali istiyorsun. Yapıyorlar diye biliyorum. Ancak Digiturk'un tüm cihazları zaten yavaş neden gidip bir tane cihaz almıyorsun ki.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
cihazı değiştirdiğimde çalışmıyor zaten yani başka bi kutu bağlıorum digitürkü iptal ediyorum ama sinyal yok diyor 2 farklı kutuda da.

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cihazı değiştirdiğimde çalışmıyor zaten yani başka bi kutu bağlıorum digitürkü iptal ediyorum ama sinyal yok diyor 2 farklı kutuda da.

digitürk kutusu bağlandığında yayın geliyor ama..

ErkanPur

Asistan
Reaksiyon puanı
3
cihazdaki kanal frekansları eksi olabilir. Çünkü kanalların çoğu frakans değiştirdi. Cihazdaki kanalları silip tekrar taratabilirsiniz. Bu şekilde düzelebilir. Olmadı ise uydu dan dağılan ve size gelen kablolarda sorun oluşmuş olabilir.

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kutuyuu başka evde denedim çalışıyor kanallar. digitürk kutusuda bizim evde çalışıyor yani kablolarda bi sıkıntı olduğunu sanmıyorum. çok enteresan bi durum anlamadık bizde şaşkınız :) ev digitürk taraftarı çıktı başkasını açmıyo :)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
dijitürk eutalsat diye bir uydudan yayın alır. muhtemelen senin diğer kutun turksat ayarlı olduğu için eutalsattan turksat sinyali alamayacağından sinyal yok diyor. mesele bu kadar basit.

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=187384]promidal[/MENTION] ne yapmam gerekiyor yani çözüm olarak??

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=67882]tipitip[/MENTION] uydu alıcısı için bişey yapmana lüzüm yok. sadece türksata dönük bir çanağa bağlarsan çalışır. ama dijitürküne bağlı olan çanak türksata dönük değil o yüzden oradan çalıştıramazsın

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Apartman merkezi sistemlerde birden çok çanak olduğu için bu çanakları da Diseqc ayırıcıya bağlıyorlar. Sizin Digiturk cihazınızı kururlarken bunu ayarlamışlar ama bu yeni receiverda ayar olmadığı için lnb'yi yakalayamıyor. Ayarlardan uydu ayarları ile ilgili yere girip oradan Türksat hangisine bağlıysa diseqc A ile F arası oluyor genelde bulman lazım. Genelde Diseqc A da Türksat B de diğer ikinci uydu oluyor ama bazen bir nedenden dolayı farklı da ayarlanmış olabiliyor. Kontrol edin derim.