DGS mi MEZUN mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kutto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kutto

Asistan
Reaksiyon puanı
121
Merhabalar;
Yks maratonunu yeni atlatmış 12. sınıf biriyim.Sınavda beni tatmin etmeyen bir sıralama(310K) yakaladım.Sonrasın da düşündüm taşındım DGS ile 2 yıllık bölümümü güzel üniversiteler de 4 yıllığa tamamlayayım.Bu kararı vermemde ki en büyük etken mat1'imin iyi olması.Bu yıl TYT'de 40 sorudan 27 net yaptım fakat Fizik-Kimya-Biyoloji ile alakalı hatrı sayılır bir bilgim yok.DGS'de 60 soru mat1 soruyorlar ve bu beni cidden cezbetti.Çevrem de DGS yapmış bir abimiz olduğu için(1.5 Milyonla 2 yıllık üniye gidip şuan da egede elektrik elektronik okuyor 35 bindi sanırsam bölümü)beni çekiyor.Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.Bahsettiğim abimiz 39 net yapıp tr 817. si olmuştu.Ben şuan oturup çözsem minimum 30 yapabileceğime adım kadar inanıyorum.Önerilerinizi bekliyorum.Sizce ne yapmalıyım ?

Y.Emre41

Doçent
Reaksiyon puanı
423
TYT matematiginizin iyi olması ciddi avantaj. Fakat onu yapan plânlı ve ciddi çalışırsa AYT matematiği de , feni de yeterince yapar benim düşünceme göre. Bence çok kasmamışsınız kendinizi. Diğer ihtimal de olabilir. Bi tanıdığım 2 yıllık inşaatı bitirip DGS ile inşaat mühendisliğini kazandı, bitirdi... Size kalmış. TYT Türkçe nizde önemli. Dgs de lazım.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Şöyle bi şey var, dgs formunu alıp baştan sona dikkatlice incelemelisin... Çünkü seçtiğin iki yıllık program ile gitmek istediğin 4 yıllık program birbiri ile tamtamına uyuşmalı, fark dersleri oluyor... dgs soru sayısı bakımından kolay görünebilir ama önemli olan sıralamadır! Sıralaman hedef program için yetmeyebilir çünkü çok çok az dgs ile geçiş kontenjanı ayırıyolar...

Ben mezuna kal bir daha çalış diyenlerdenim. İşi sağlama almak herzaman iyidir, geç olsun güç olmasın, zamanı sıkıntı yapma o kadar...

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,549
Bencede mezuna kal.
Bize gelen arkadaslarda Mat1 mat2 fiz1 2 bile sayilmadi. 4 sene bastan okuyacaklarla farklari 5 6 ders oldu. Onlarda en kolaylariydi.

FatabeyTheBest

Doçent
Reaksiyon puanı
544
Merhabalar;
Yks maratonunu yeni atlatmış 12. sınıf biriyim.Sınavda beni tatmin etmeyen bir sıralama(310K) yakaladım.Sonrasın da düşündüm taşındım DGS ile 2 yıllık bölümümü güzel üniversiteler de 4 yıllığa tamamlayayım.Bu kararı vermemde ki en büyük etken mat1'imin iyi olması.Bu yıl TYT'de 40 sorudan 27 net yaptım fakat Fizik-Kimya-Biyoloji ile alakalı hatrı sayılır bir bilgim yok.DGS'de 60 soru mat1 soruyorlar ve bu beni cidden cezbetti.Çevrem de DGS yapmış bir abimiz olduğu için(1.5 Milyonla 2 yıllık üniye gidip şuan da egede elektrik elektronik okuyor 35 bindi sanırsam bölümü)beni çekiyor.Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.Bahsettiğim abimiz 39 net yapıp tr 817. si olmuştu.Ben şuan oturup çözsem minimum 30 yapabileceğime adım kadar inanıyorum.Önerilerinizi bekliyorum.Sizce ne yapmalıyım ?
Bu sene ve geçen sene ben de sınava girdim. Mat1i yapabilen birisi AYTyi de çok rahat halledecektir. Fakat ben çalışırım asılırım demiyosan mezuna kalma. Mezunluk zor iş, yaşamış birisi olarak söyleyebilirim bunu.

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Mezuna kalmak daha iyi olabilir açınızdan

SHKFTT

Asistan
Reaksiyon puanı
217
Merhabalar;
310k güzel bir sıralama aslında 4 senelik gidebilirsin fakat yok gitmem diyosan benim fikrim 2 seneliğe gidip dgs ye girmen zaten dgs ye kadar bolca vaktin olucak eksiklerini tamamlarsın biraz Türkçeye asılırsın halledersin şunu unutma dgs deki sorular yks de çıkan sorulardan çok daha kolay hem Türkçesi hem Matematiği o yüzden bence 2 seneliğe git sonra dgs ye gir.

Kutto

Asistan
Reaksiyon puanı
121
Şöyle bi şey var, dgs formunu alıp baştan sona dikkatlice incelemelisin... Çünkü seçtiğin iki yıllık program ile gitmek istediğin 4 yıllık program birbiri ile tamtamına uyuşmalı, fark dersleri oluyor... dgs soru sayısı bakımından kolay görünebilir ama önemli olan sıralamadır! Sıralaman hedef program için yetmeyebilir çünkü çok çok az dgs ile geçiş kontenjanı ayırıyolar...

Ben mezuna kal bir daha çalış diyenlerdenim. İşi sağlama almak herzaman iyidir, geç olsun güç olmasın, zamanı sıkıntı yapma o kadar...
Her üniversite 10 kontenjan ayırıyor ve bence bu az değil bilgisayar mühendislerine 6-7 kontenjan veriyorlar.Zaten 300bin kişi giriyor,kontenjan sorunu olacağını zannetmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğim gibi Mat1'im normalden iyi olduğu için bu yolu izlemek istiyorum ama hâla kafam karışık,rehber hocamla da görüşme yapacağım.