Dershanelerde ‘aşk yasağı’ yayılıyor!

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Aşk kayıt sildirecek ücret iade edilecek!

656459_detay.jpg

ANKARA’da geçen sene, öğrencilerine “duygusal ilişki”yi yasaklatan dershanenin uygulaması yayılıyor. Uygulamayı başlatan P.. Dersanesi’nden sonra, üniversite sınavına hazırlanan gençlere eğitim veren dershanelerden A..... de öğrencilerine aşk yasağı getirdi. 27 yıldır sayısal alanda öğretim veren A...., “dershane içi kapsamında duygusal ilişki ” yasağını uygulamaya başladı. Dershane yönetimi, kız-erkek arkadaşlığını duygusal boyuta taşıyan öğrencinin kaydını silecek ve aldığı ücreti geri iade edecek. Dershane, kayıt öncesi velilere ön koşul olarak bu şartı sunuyor.

habertürk

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
iyiymiş :)

Sayın Veli ,

Kurumumuzda eğitim gören A... B... adlı öğrencinizin yine kurumumuzda eğitim görmekte olan C...D... ile aşk yaşadığı tarafımızca tespit edilmiş olup , ahlaki , sosyolojik , ekonomik , fizyolojiz koşullar'a ayrıkılığı gerekçesi ile
kurumumuzda aldığı eğitime son verilmiştir .

Öğrencinize aşk hayatında başarılar diler ,

Gereğini bilgilerinize rica ederiz .

Saygılarımızla
E...Dershaneleri
Yönetici
G. F.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Acaba yasakladıkları sevgilileri dershaneye almıyoruz mu yoksa dershanede fiziki yakınlaşmalar mı yasak?

Eğer sevgilileri almıyorlarsa zaten bu zihniyetin verdiği eğitimden hayır gelmez.

Fiziki yakınlaşmaları yasaklıyorlarsa dershaneden önce o bireylerin kendilerini frenlemesi gerekir zaten ama bunu böyle haber etmenin mantığı yok.

Bir de dershane isimleri neden sansürleniyor? Birçok küfür tek bir * işareti ile sansürlenebilirken neden dershane isimleri yalnızca ilk harfleri bırakılarak sansürlenmiş?

Plaka1907

Asistan
Reaksiyon puanı
1
çok doğru bir karar, bu çocuklar okumayamı geliyorlar, yoksa akılları başka bir yerdemi. Eğitimden çok geride kalıyoruz aşk, meşk yüzünden. okulunu okusunlar yaz tatilinde, dersane dışında, eğitimi bitirdiği zaman ne yapmak istiyorlar ise yapsınlar ama bu okulda, ders sırasında, dersanede aşk meşk doğru bulmuyorum.

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bir de dershane isimleri neden sansürleniyor? Birçok küfür tek bir * işareti ile sansürlenebilirken neden dershane isimleri yalnızca ilk harfleri bırakılarak sansürlenmiş?

Haberi kaynak olarak aldığım habertürk sitesinde dersane isimleri açıktan yazılmıştı ancak ben buraya alırken bazı moderatör arkadaşlar tarafından reklam yapıldığı gerekçesi ile konu yasaklanmasın diye ben bu şekil dersane isimlerini baş harflerinin vererek yetindim.Sonuçta sitenin kuralları var sadece Sayın Başbakan ve Sayın Dışişleri bakanının adı geçtiği için bazı paylaşımlarımda konu siyasi diye kilitlenince bende yoğurdu üfleyerek içmek zorunda kendimi hisettim.Belkide dersane isimlerin açık alsaydım bir problem çıkmayacaktı ama yinede işi şansa bırakmak istemedim.:yes:

Bu arada Sayın [MENTION=39818]Mai Nai[/MENTION] arkadaşa teşekkür edeyim aktif kaynak eklemeyi unutmuştum haberi siteye eklerken kendisi kaynağı aktif hale getirmişti çok teşekkürler...:clap:

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu insanın doğasına aykırıdır.İnsana karşı cins dünyada kalması için Rabbi tarafından sevdirilmiştir.Sen iki genci yanyana oturt karşılıklı elektriklenme olsun sonrada onlara odun olun deyin hayır.
Haremlik selamlık sünnet üzerinedir.
Eğer bunu takip edecekseniz ayrı sınıflar yapınki avrupada bu tür uygulamadan başarılı sonuçlar alınıyor.
Yok bir yerlerden puan almak için yapıyorsanız
Ya ne arkadaşı öğretmen kendi yaşında öğretmenine veya öğrencisine aşık oluyorlar.
ne yönden bakarsan bak çirkin bir uygulama.
Şimdi bazı kardeşlerim bir savunduklarına bak birde bu yorumuna diyebilir
Hayır bu riyadır fıtrata aykırıdır.

WolfeXtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tamamen kişilikle alakalı durum. aşık olmak suç değil iffeti muhafaza etmemek suçtur. gençleri bu konuda eğitmek gerek diye düşünüyorum. kız-erkek ayrı sınıf ya da okul yaptırmanın da ters etki oluşturabileceği düşüncesindeyim. artık o kadar da hayvan değiliz. bizde de utanma olur. ortamda kız var diye azacak kadar hayvan değiliz. hayvanda olmaz utanma. dingonun ahırı değil bura. ben bir kızla doğru düzgün konuşamıyorum bile. kız da biraz utanmalı. erkek de annesinin ve kız kardeşinin de bir kız olduğunu düşünmeli. görecekler ki şehvet duygularının aslında insanı ne denli bir tahribata götürdüğünü anlayacaklar. saf tertemiz duygu varken. doğru olan adam her yerde doğru olur. aşk duygusunu süfli duygularla karıştırarak kirlettiler. insan birisini gerçekten severse ona dokunmaya bile kıyamaz.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Dershaneyi beğenmediysen birine aşık olmuş gibi yap parayı geri al :mrgreen:

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
ücretin tamamı mı iade ediliyor? eğer öyleyse suistimale açık... :)

Konuya gelince Türkiye de bazı şeyleri tartışmak bile yasak! çünkü hemen yobazlık seviyesine taşınıyor konu...

Ancak Gelişmiş bir çok ülkede bu konu yobazlık seviyesinde değil bilimsel çerçevede inceleniyor...

Bu yüzden bir çok ülkede Dini Hassasiyetlerden Ziyade Öğrenci Motivasyonu ve Performansını olumsuz etkilememesi için kız ve erkek öğrencilerin ayrı eğitim gördüğü eğitim kurumları bulunuyor...

Biz de olayı bu şekilde Eğitimde Motivasyon penceresinden değerlendirsek çok daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşur ancak ne yazık ki ülkemizin AYDIN geçinen tayfası Modernliği bir türlü düzgün okuyamadığı için halkın bu tür düşünceleri anında yobazlık olarak nitelendiriliyor...

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
yeğenim Edirne'de dershanede öğretmen. geçen ay hem ziyaret hem gezme nedeniyle yanına gittim. dershanede öss tercih rehberliği yaparken 2 öğrenci geldi. eleman diyorki
-puanım çok düşük ama bir daha hayatta sınava çalışamam. şöyle akdeniz bölgesinde sevgilimle birlikte okuyacağımız bir üniversite istiyoruz.

yeğen dedi ki -kız arkadaşının puanı senden baya fazla, sen 4 yıllık işletme bile zor okursun, kızın puanlarına yazık. 1 sene daha çalış.

kız atıldı hemen; önemli değil, biz birbirimizi seviyoruz, bize yeter :D:D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Yemişim yasaklarını..:)