Deprecated: Function session_is_registered() is deprecated in CheckLogin.php on line3

Lindeth

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi "Deprecated: Function session_is_registered() is deprecated in CheckLogin.php on line 3" Hatası alıyorum kodlarım şunlar.

PHP:
<?phpsession_start();if(!session_is_registered(myusername)){header("location: login.php");}?>

ugurturhal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
S.a

Google amca diyo ki session_is_registered() fonksiyonu önerilmemektedir... Bunun yerine oturum kontrolü yapacaksan, başarılı giriş yapılınca

$_SESSION["login"] = true;

gibi bir değişken tanımlayabilirsin. Bununla birlikte yukarıdaki kodda

if(!session_is_registered(myusername)) yerine

if(!$_SESSION["login"])
header("location:login.php");

ile giriş kontrolü yapabilirsin. Bu koda göre giriş yapmamış kullanıcı (aslında başarılı girişi sırasında session'daki login değişkeni true olmamış kullanıcı -ki bu da giriş yapmamış demek oluyor-) için sayfa otomatik olarak login.php' ye yönlendirilir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Selametle...

Lindeth

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam şöyle yaptım :

<?php
session_start();
if(!$_SESSION[myusername])
header("location: index.php");

?>

Sonra chrome da bu hata geldi : http://c***t-loader.tk/loader/index.php adresindeki Web sayfası çok fazla yönlendirmeye neden oldu. Bu site için çerezlerinizi temizlemek veya üçüncü taraf çerezlerine izin vermek sorunu çözebilir. Çözmezse, sorun mobil cihazınızda değil, sunucu yapılandırmasında olabilir.

Bir de bunu denedim ;
if(!isset($_SESSION[myusername])){
header("location: index.php"); // << makes the script send them to any page we set
} else {
exit('<h2>Could not log you out, sorry the system encountered an error.</h2>');
}

Sonra chrome da yine bu hata geldi :
http://c***t-loader.tk/loader/index.php adresindeki Web sayfası çok fazla yönlendirmeye neden oldu. Bu site için çerezlerinizi temizlemek veya üçüncü taraf çerezlerine izin vermek sorunu çözebilir. Çözmezse, sorun mobil cihazınızda değil, sunucu yapılandırmasında olabilir.

Lindeth

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında benim en başta istediğim hatanın görünmemesiydi.
Sanırım hiçbirşeye gerek kalmadı index.php'nin başına "
error_reporting(0);" ekledim.
Moderatörlerim konuyu kilitleyebilirsiniz. Sorun çözülmüştür.